DZR 3x18 - Finales zaterdag

29 februari 2016 door Frank Hoogmans

Uitslag 3x18 De zwarte Roos – deel 3: de finale deel 1 – de zaterdag

Op zaterdag 27 februari gingen we met team “de Prutserkes” naar de finale (in onze klasse) van de 3x18m. bij de Zwarte Roos, te Slek-Echt. Voor degene die het nog niet weten, team de Prutserkes bestaat uit: Harold Janshen (prutserke 1), Aron Smolenaars (prutserke 2) en Marc Schaareman (prutserke 3).

Om 12:30 kwamen we pünktlich aan in Echt. We hadden al extra vroeg ingepland, daar Aron Smolenaars meestal toch noch onder de douche staat, ofzo en we daar toch op moeten wachten en dat we weer met zijn moeder moeten praten. Maar dit keer was dat niet het geval. We hebben maar van de tijd gebruik gemaakt om ons mentaal voor te bereiden in Echt. Dit was ook nodig. De verwachtingen waren hoog gespannen. We waren in de voorrondes namelijk geëindigd op de 2de plaats. Er werd begonnen met een voorronde van 15 pijlen. Mark Schaareman had nog last van de griep, maar besloot toch mee te gaan. Team de prutserkes is namelijk niet compleet zonder Marc. In het begin had hij er wat moeite mee om het doel te raken. Er werden toch wel wat afzwaaiers geschoten. Maar dan komt het punt, dan merk je dat er toch ook iets van Duits bloed schuilt in Marc (of te veel gekeken naar Harold). Er werden wat gebaren en opmerkingen gemaakt en ineens werd er vrij-uit geschoten wordt. En het geel werd weer meermaals geraakt. Aron Smolenaars had het voetballen afgezegd voor de zaterdag om te kunnen schieten. Goed gedaan. Zo hoort het ook. Je hebt zo weer eens pluspunten verdiend, dat was lang geleden. Maar ook Aron had last van hier en daar een afzwaaier. Het zat toch in het team. Maar ook Aron wist zich te herpakken. De ice-tea werd aan de kant gezet en er werd bier getapt en gedronken (aan Henk: dit heb je niet gelezen, aan de controledienst: Aron is 18+, bijna dan). En ook Aron begon meer punten te schieten. Harold Janshen begon last te krijgen van de griep. Met nog de wedstrijd van de dag er voor in de armen, werd er toch weer redelijk geschoten. Alles op de kaart en ook nog binnen het rood en geel. Na de 5de of 6de kop koffie werd het er niet beter en werden er een paar glazen bier gedronken, maar ook dat beviel niet goed. Maar dat kon ook liggen aan het Brabants bier uit Lieshout. Hij begon zich toch wat slechter te voelen. Na de 15 tellende pijlen hadden we het met ons drieën toch nog goed gedaan. De tweede plaats. Na een korte pauze werd er begonnen aan de shoot-off rondes (10 pijlen). De nummer 1 tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen de nummer 7, enz. De winner van het tweetal gaat door, de verliezer valt af, ongeacht of je meer punten hebt dan een ander team. Wij waren lekker aan het schieten. Harold met 88 punten, Marc met 82 punten en Aron met 60 punten. Een totaal van 230 punten. Maar onze tegenstander had er 237. Ook al hadden wij de derde beste score, we konden naar huis. In de wagen was er toch een gevoel van een nederlaag, maar de prutserkes zijn de prutserkes. Dit werd snel omgezet in lachen en Aron voor de gek houden. We hebben een hele gezellige middag gehad, lekker vrij-uit kunnen schieten en het ook nog goed gedaan. Ook jij Aron, al wikl je dat zelf niet geloven. Volgend jaar gaan we in dezelfde samenstelling verder hebben we afgesproken. Noteer alvast: de Prutserkes v2.0. En volgend jaar met een eigen poloshirt.

Tijdens de wedstrijd werden we nog vergezeld en begeleid door Kevin Slaats, die al na een paar pijlen binnen kwam lopen en door Willem-Jan Timmermans die voor zijn wedstrijd even de sfeer kwam opsnuiven.

Voor de uitslagen en de gemiddeldes, verwijs is jullie weer naar www.mijnzestal.nl.

Namens de zestalcommissie,

Harold Janshen

OLJK 3 - Nimrod Echt

16 februari 2016 door Frank Hoogmans

Na enig aanpaswerk gingen we op vrijdag 12 februari met 3 jeugdleden naar de Nimrod in Echt voor de derde en tevens laatste ronde van het OLJK 2016.

Als eerste ging ik Ben ophalen. Ik reed om 18:35 het erf bij hun op en Ben stond al in de kou op mij te wachten. Vervolgens reden we naar Aron. Je zou zeggen dat hij, na 2 keer mij minimaal 5 minuten te hebben laten wachten, wel gereed zou staan. Maar nee hoor. Hij was nog bezig met het avondeten. Na 10 minuten met zijn moeder gepraat te hebben over Aron, reden we nog verder naar Jasper om hem op te pikken. Met drie van wildebrassen gingen we naar Echt. Er werden me tijdens de autorit wat opmerkingen gemaakt. Ik ben veel gewend, maar af en toe klapperden mijn oren. Ben is over het algemeen een stillere jongen, maar af en toe had hij de wagen dubbel liggen. Stille wateren hebben diepe gronden.

Na een hilarische rit, kwamen we aan in Echt. Daar aangekomen waren er natuurlijk geen vrije parkeerplaatsen en volgens Jasper was het geen probleem op dat grote kruis te parkeren, anders moesten we te ver lopen. Met gevaar voor eigen leven liepen we daar de trap af. Ik had echt een beetje medelijden met Aron, met dat grote koffer. Ik was al bang dat hij er van af zou vallen en EHBO moesten toepassen of dat ik Henk moest bellen met de vraag of hij erg gehecht was aan Aron. Gelukkig ging alles goed. Daar aangekomen was gastschutter Bart Jetten en gastbegeleider Tom Wolfs al aanwezig en konden we beginnen. Tom was er niet helemaal bij en gooide een glas sinas over Harold heen. Of dit bewust of onbewust gebeurde, is tot op heden niet bekend. Na een 10-tal pijlen kwamen Rik van den Beuken en Kevin Slaats de trap afgelopen. Ze waren toevallig in de buurt en dachten, kom we gaan kijken hoe de jeugd het doet. Aron Smolenaars begon voortvarend van start en zoals we van hem gewend zijn, schiet hij altijd series van 40 of meer. Af en toe had hij de neiging om te snel te kijken wat hij had en werd een afzwaaier geschoten, maar al met al had hij een mooie 203 punten. Ben Geraets had een iets mindere start. Toch wat ruzie met de klikker. Na een aanpassing van de klikker en wat aanwijzigen van Harold en Rik, ging Ben rammen. En ze vlogen. Hij schoot een zeer mooie 162 punten. Een glimlach was het resultaat. Of dit te maken had met het puntenaantal of met de jonge dame van 16 jaar, weten we niet. Het komt Ben, maak je geen zorgen. Ook Jasper had een iets mindere start. Ook hier hebben Rik en Harold even op in moeten praten en hier en daar aanwijzingen moeten geven. Wat gaat Jasper dan doen? Schieten. Zo constant hebben we hem nog nooit zien schieten. 148 punten was het resultaat. Ook gastschutter Bart Jetten hebben we even onder handen moeten nemen. Hij was ook niet in zijn doen. Ook hij had wat moeite met de voorhand en achterhand. Maar dat kan ook te maken met een bepaalde dame, waar hij erg veel oog voor had, zelfs onder het schieten. Tegen het einde van de avond kwamen ook nog Steve Wijler en Sandra Wolfs de gelederen versterken. Het werd nog een gezelliger samenzijn in de kelder van de Nimrod, waar Ons Genoegen weer de overhand in, in zowel personen als aantal decibels.

Steve en Sandra gingen samen naar huis. Tom had nog een feestje en ging ook naar huis. Na afloop zijn Ben, Aron, Jasper, Rik, Kevin, Bart en Harold nog wezen uit eten bij de plaatselijke pizzeria. Hier werd nog hartelijk gelachen en nagepraat onder het genot van 3 pizza’s met behoorlijk wat knoflooksaus, tenminste de fles was vol toen hij op tafel kwam en letterlijk half leeg toen we naar huis gingen. Rik heeft Kevin nog veilig thuisgebracht en Harold heeft de jeugd nog proberen veilig af te zetten. Hoe Bart op zijn vespa-fiets in de Boesj is gekomen, is mij niet bekend.

Het resultaat was een zeer geslaagde en gezellige avond.

Namens de zestalcommissie,

Harold Janshen

 
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Check
www.hbv-onsgenoegen.nl of www.mijnzestal.nl

Open Limburg Jeugdkampioenschap - Ronde 1

19 januari 2016 door Frank Hoogmans

Afgelopen weekeinde name 3 jeugdschutters van ons deel aan de eerste OLJK-1 van dit jaar. In totaal worden er 3 wedstrijden geschoten.

Op vrijdagavond beten Aron Smolenaars en Ben Geraets de spits af. Harold Janshen vergezelde hun. Het beloofde me een avond te worden. Als eerste pikte ik Ben op. Ben kennende staat hij al gereed nog voordat ik het erf bij hun opdraaide. We hadden het er even over hoe we het beste een lokaal en een aantal schietbanen bij hun achter kunnen aanleggen. Ben overlegt dit met zijn vader en houdt ons op de hoogte. Daarna was het tijd om Aron op te halen. Maar, hij was nog niet gereed. Hij stond namelijk nog onder de douche. Tien minuutjes met zijn moeder gepraat over Aron en zijn jeugd. Hij schijnt altijd al rebels te zijn geweest, maar kon altijd lief kijken met die puppie-oogjes. Een paar mooie verhalen gehoord, welke we nog tijdens een jubileum tegen je gebruiken. Onderweg werd er veel verteld door ons drieën (nakomen op school, vakanties en dames). Er werd hartelijk gelachen.

Aangekomen in Echt werden de bogen opgespannen. Ze konden beiden niet wachten tot het begin. Aron ging voortvarend van start, maar zakte daarna iets weg. Op het einde herpakte hij zich weer. De techniek werd beter en de punten hoger. Aron had tijdens de wedstrijd meer oog voor de dame die bij hem op de baan stond. Het telefoonnummer heeft hij gekregen en we wensen hem veel succes. Aron had uiteindelijk een mooie 189 punten. Let op de voorhand Aron en je schiet weer zo meer dan een 8. Ben begon de wedstrijd lekker constant met gemiddeldes tussen de 6 en 7. Helaas werd hij hier en daar wat afgeleid door de talrijke jonge dames die aanwezig waren, de boog moest daarom af en toe ontspannen worden. Daardoor ging het op het einde niet zo gemakkelijk. In de wagen heeft hij over zijn bevindingen gesproken. Ben schoot nog een mooie 141 punten. De voorhand en achterhand worden meer onder controle gehouden door Ben. Doorgaan. Je zult zien dat het puntenaantal zal stijgen. Maar blijf hier op letten.

Tijdens de terugrit werd er nog veel gelachen en sjaele zeiver verkondigd. Tijdens het pinnen voor Frank zijn verjaardag werd het stuur door Aron overgenomen. Hij kwam niet verder dan 2 keer de bocht om. Ben zei tegen Aron dat de handrem er nog op stond en dat dat altijd het eerste was wat Ben controleerde als hij met de wagen van zijn ouders wegreed.

Op zondag was het de beurt aan Jasper Stokmans. Koos heeft hem vergezeld. Jasper heeft de kneepjes van het handboogschieten onder de knie. Sinds dat hij de longbow heeft, heeft hij ook zichtbaar meer plezier in het schieten. Dit heeft hij weer bewezen met 179 punten. Netjes Jasper. Alleen vond hij zijn boogstandaard niet zo leuk. Hij vond toch dat het tijd werd voor een nieuwe. Deze werd daarom vakkundig in twee stukken gebroken. Dat wordt weer een paar dagen niet studeren, maar werken voor een nieuwe standaard.

Op naar ronde 2 van het OLJK (georganiseerd door de Ster te Pey Echt) in het weekeinde van 29-30-31 januari.

Voor de uitslagen, gemiddeldes en wedstrijden verwijzen we naar www.mijnzestal.nl

Namens de zestalcommissie.

Harold Janshen

 
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Check

 

100 Pijlen wedstrijd te Hunsel

18 januari 2016 door Frank Hoogmans

Op zaterdag 16 januari gingen we met maar liefst 10 schutters en 1 gastschutter naar Hunsel voor de traditionele 100 pijlen wedstrijd.

Aron Smolenaars had de wedstrijd van het oljk van een dag te voren nog in de armen (maar het kan ook iets anders zijn geweest). Hij had namelijk af en toe moeite om de voorhand te laten staan. Op zo’n klein doel is dat wel de bedoeling, anders zit hij zo in het blauw, zwart of wit en bij andere weer naast het doel. 100 pijlen is niet niks, hij heeft er zich goed doorheen geslagen. Af en toe moesten we hem wakker schudden (het was toch een lange avond en ver na zijn bedtijd en de telefoon uit de handen trekken (ik heb wat namen voorbij zien komen van dames, van hoe houd je het vol?)). Aron heeft zich kranig geweerd met een 7,53 gemiddeld. Stiekem hebben we een paar Bittburgers voor hem besteld, maar dat weten zijn ouders toch niet. René Ververs ging maar met één doel naar de wedstrijd, namelijk de kip. Nikki had een recept gevonden dat ze wou uitproberen. De 100-ste pijl was alleen belangrijk (de rest natuurlijk ook). René schoot gemiddeld de 7,56. Na het geven van advies en het draaien aan het vizier, liep het weer als vanouds. De kip werd niet gewonnen. Ik weet niet wat de reactie van Nikki was, maar de volgende dag stond René bij de slager. Marc Schaareman had veel goeds gehoord over deze wedstrijd en meldde zich aan. En niet zonder resultaat. Serieus en gericht aan de streep en lekker lol makend aan de tafel, werd een 7,63 gemiddeld geschoten. Steve heeft Marc er een aantal keren doorheen gesleept aan de streep. Dit heeft hem veel geholpen. Goed geschoten en na afloop stond er dan ook een terechte glimlach op zijn gezicht. Tanya van de Laar schoot de eerste wedstrijd met de compound. Zonder vizierstand werd er aan de wedstrijd begonnen. Na wat hulp van Frank en Harold werd na 9 pijlen de ideale vizierstand gevonden. Zonder schroom werd zomaar 8,48 gemiddeld geschoten. Tanya genoot hier zichtbaar van. Het ging ook echt goed en er werd volop gedanst en gelachen. De dag erna liep Frank er een beetje houterig bij. Blijkbaar had hij die nacht in de bureaustoel moeten slapen. De compound lag namelijk, fijn ingedekt,  naast Tanya. Leo Pijls had extra wat diensten op zijn werk omgezet om deze wedstrijd mee te schieten (of had zich ziek gemeld, dat kan ook). Er werd gewoon lekker geschoten, met hier en daar een klein incidentje waardoor de pijl iets te hoog belandde. Maar dit kon niet aan zijn humeur torren en er werden genoeg grappen en vunzige opmerkingen gemaakt. Ik ben blij dat Jaqcueline thuis zat (en ongetwijfeld een heerlijke cake voor jou aan het bakken was) en het niet allemaal heeft gehoord. Eigenlijk zoals Leo altijd is. Hij was, volgens hem, op zaterdag de oudste (maar wat heet oudste) en verstandigste (maar wat heet verstandigste) van de groep. Kevin Slaats begon de wedstrijd met goede zin en lekker veel punten. Naar gelang de wedstrijd vorderde werd er hier en daar toch wat “geknoterdj”. Na een paar “watsje um de oeare”, een paar bitt’s en vermanend toegesproken te worden door zijn collega’s, werd er weer netjes geschoten. 8,9 gemiddeld is prima voor deze wedstrijd. Kevin, houd je hoofd koel en luister naar je vader. Harold Janshen had vorig jaar de wedstrijd geschoten met de recurve, wat bij de laatste 30 pijlen een slooptocht werd (45 pond en te veel gewicht aan de recurve). Dus wat doet hij, hij neemt de 60 ponds compound met een paar kilo gewicht aan de stabbies en trekt die eens lekker 106 keer uit. Conclusie is, volgend jaar met de barebow. Er moet alleen nog wat gewicht op geschroefd worden, anders is deze niet zwaar genoeg. Een andere conclusie is, waarom is die 10-ring voor de compounders zo klein. Je kunt die met gemak groter maken. De ring zit al op het blazoen. Je hoeft niks aan te passen. Zoveel recurve-10’s geschoten en nog maar een 9. Uiteindelijk schoot hij 9,05 (met een misser op het zelfde kaartje) gemiddeld. Rik van den Beuken is helemaal compound-minded. Hij schoot de eerste wedstrijd met deze boog en dit niet zonder resultaat. 9,19 gemiddeld. Geef Rik een boog in de hand en de pijl beland in het midden. “Ich doon ouch mer get”, is dan zijn reactie. Is dat misschien het geheim van Rik. Het enigste nadeel voor hem was, dat de pijlen erg gehecht waren aan het stro. Deze wouden namelijk geen afscheid nemen. Er moesten meermaals 2 of 3 mensen aan de pas komen om de pijlen samen uit te trekken, wat enkele hilarische taferelen opleverden. Daarom schiet ik die 18m. en 25 m. binnen met alu-pijlen en niet met carbon pijlen op de compound. Gelukkig kwam vriendin Caroline Heijnen hem een groot gedeelte van de wedstrijd vergezellen en masseren.  Conclusie van Rik, volgend jaar met de longbow (maar ja, die is 70 pond en die houten pijlen krijg je er ook niet uit). Frank Hoogmans schoot maar liefst 9,36 gemiddeld. De nieuwe fatboys weten hun doel goed te vinden. Af en toe eens een 8 erbij moet kunnen. Dan had hij wel een snelle knuffel nodig van bijna-vrouw (grr) Tanya. Gelukkig werd het niet een uitputtingsslacht. Frank kan wel eens een wedstrijd bijna alle pijlen wel een keer afzetten. Gelukkig was dit niet het geval, 212 pijlen schieten is ook een beetje veel. Dit is geen dubbele fita, hé Frank. Aangemoedigd door de tijdklok van 2 minuten werd er lekker geschoten. Eigenlijk zoals we Frank altijd wel kennen. Volgend jaar wordt er toch met de nieuwe compound geschoten. Ik ga er van uit dat Kevin tegen die tijd ook misschien de nieuwe compound heeft en dan kunnen we weer een team maken. En dan hebben we nog altijd iemand die zich niet laat kennen, die een wedstrijd lekker begint en een wedstrijd lekker eindigt. Steve Wijler had zich net voor de wedstrijd compleet laten instrijken met tijger-balsem. Dit voelde toch wat warm aan, en de stoel en alle leuningen werden gemeden. Halverwege stond maar een 9,6 gemiddeld op de teller en ja, dat kan natuurlijk echt niet. We hebben wat op hem moeten inpraten, dat hij nu eens eindelijk ging schieten. Wat doet hij dan? Hij geeft extra gas. 9,7 gemiddeld. Meermaals klonk weer de bekende slogan van Steve als er weer 30 op het doel stond. Dan zag je wel de schutters van Heythuysen en de overige schutters een beetje verschrikt en bang kijken. Maar we hebben hun maar gerustgesteld, dat er niks ernstigs met hem aan de hand is en dat we dit gewend zijn. Een prachtig resultaat. We horen dit maar al te graag, dan weten we dat het goed gaat met hem. Hij mistte toch een beetje zijn vriendin Sandra. Zij had de bontje aovendj en kon niet aanwezig zijn (dit was wel gunstig voor mij, zodoende had ik een chauffeur), maar heeft hem een paar keer toegesproken via de whats app. Na de wedstrijd was hij zichtbaar blij en dat mag ook. Dit enthousiasme werkt door op de andere.

We hadden enkele afmelders, daardoor hebben we Tom Wolfs (van de Zwarte Roos te Echt en de Rozenjagers te Stein) op het allerlaatste moment uitgenodigd om de wedstrijd mee te schieten. Hij heeft thuis alles aan de kant gegooid, de boog ingepakt en richting Hunsel gereden. Helaas was hij vergeten te pinnen, dus het zou een magere avond worden, qua eten en drinken. Maar dan heb je natuurlijk altijd vrienden die je, tegen een paar procent, een leuke lening aansmeren. Hij schoot een mooie 9,11 gemiddeld. In het begin ging het wat afwisselender, maar na een paar zachte en wat minder zachte tikken (en ook even gezegd dat hij de voorhand moet laten staan), werd weer vanouds zeer goed geschoten.  We hebben Tom Wolfs laten “voelen aan” en genieten van het Ons-Genoegen gevoel. Na afloop was hij hier zeer over te spreken. Het familie-gevoel, het gezellige, het steunen van elkaar, het meeleven werd door hem als zeer positief ervaren. “Ons Genoegen is een voorbeeld voor iedere vereniging”, aldus Tom.

Ik wil alle aanwezigen bedanken voor een zeer gezellige en geslaagde avond. Een avond waar we weer het Ons Genoegen-zijn hebben laten zien.

Voor de volledige uitslag, verwijs ik jullie naar: www.mijnzestal.nl.

Namens de zestalcommissie,

Harold Janshen

 
 
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Check
www.hbv-onsgenoegen.nl of www.mijnzestal.nl

3e Onderlinge bij Buitenlust

23 december 2015 door Frank Hoogmans

Afgelopen weekeinde was het weer zover. We gingen met maar liefst 17 personen (wel verdeeld over 5 schietbeurten) naar de buitenbanen van Buitenlust. Daar bij Sjrake.

Op donderdag gingen we met 5 personen naar Buitenlust. Harold kwam om 19:20 binnen lopen, maar er was verder nog niemand. Zou hij zich vergist hebben in het lokaal? Hij begon maar de boog op te spannen hij dacht, alleen of niet, gewoon gaan schieten. Gelukkig kwamen er snel mensen van Buitenlust aangelopen met kannen koffie. Gelukkig. De juiste vereniging. Ben Geraets en Lau Geraets waren, geloof het of niet, erg aan elkaar gewaagd. Schoot Lau een linkse, schoot Ben een linkse, schoot Lau een rechtse, schoot Ben een rechtse. Toen Lau een misser schoot, dacht Ben:  “en ik niet”. Recht in het geel. Ben was met zijn hoofd al meer bij de zaterdag en zondag, lekker schieten in het bos en dat heeft hij zeer goed gedaan. Lau had een heel mooie reeks van 46 punten, maar kwam in de laatste 5-serie net wat kracht te kort. Al met al, alle twee netjes gedaan. Harold Janshen zat rond zijn gemiddelde van 8,5. Een beetje mindere eerste serie, maar daarna ging het weer als vanouds met series van dik in de 40. Willem-Jan Timmermans is weer terug op zijn oude vertrouwde niveau qua schieten en puntenaantal. Doorgaan. Lekker zittend aan de bar met overzicht op alles, genoot hij hier schijnbaar van, of dat waren de aanwezige vrouwen. Leo Pijls kwam met een grote glimlach het lokaal binnen en vertrok met nog een grotere. 234 punten. Het enigste nadeel aan deze 234 punten, was het gevloek bij iedere 8 die hij schoot….. Ahum…… Leo. Proficiat met dit resultaat.

Over vrijdag kunnen we vrij weinig vertellen, daar niemand van ons schoot.  Op naar de zaterdag.

Op zaterdagmiddag  ging Leo… uhhh…. Oeps sorry, Theo Pijls de onderlinge schieten. Hij vond het schijnbaar niet zo erg dat hij alleen stond. Hij schoot een mooie 200 punten. Precies de 8. Netjes. Je schiet nog altijd je punten.

Op zaterdagavond namen we maar met liefst 9 personen deel aan de wedstrijd en volgens mij met ongeveer evenveel supporters. We hadden bijna de logo’s van Buitenlust vervangen door onze eigen.  Jan van Roy had de taak van meest ervarene op zich genomen en hield de jeugd wat in de gaten. Af en toe moest hij iemand tot de orde roepen en hier en daar werden aanwijzingen gegeven. Zelf schoot hij een prima 162 punten. Rob Schaareman (volgens mij voor de tweede keer in het zwarte tenue) heeft erg veel baad aan het lid zijn bij OG. Technisch gaat het steeds beter. De punten worden ook meer en de strijd met broer Marc wordt heviger. Tijdens de wedstrijd werd een steunpilaar van links en rechts tegen gehouden door de broers en kwam er al oogcontact, dan zag je de rivaliteit. Maar dit werd na de wedstrijd weer goedgemaakt door samen een glas rode wijn te drinken. Tanya van de Laar schoot de tweede wedstrijd met de nieuwe Fiberbow. Ze mist nog wat wedstrijdritme, maar voor de komende tijd maken we ons daar geen zorgen over. Lekker oefenen en je staat weer zo in het eerste bij Frank. Maar dan zie ik toch wel eens gebeuren als de één meer punten schiet dan de ander, dat er één van de twee een nachtje op de bank moet doorbrengen. René Ververs was, zoals altijd, de rust zelve. Af en toe had hij een beetje moeite om zijn voorhand te laten staan, maar dat maakte hij wel weer goed. Even trainen op de voorhand en je schiet weer de 8 – 8,5. Tja, van Marc Schaareman valt verder weinig op aan te merken. Geconcentreerd als hij is aan de schietlijn, schiet hij lekker zijn punten. Het duurt echt niet lang meer en de 8 gemiddeld wordt geschoten. Hij was wel een beetje moe, daar zijn zoon hem wakker houdt. Nooit, je zoon een nieuw bed geven en dan helemaal niet met schapen er op. Laat dit een leer voor je zijn. Na lange tijd mochten we Jos Bongers weer verwelkomen op een wedstrijd. En gezellig werd het. Jos staat bekend om zijn opmerkingen en grappen, waar de dames rode wangen van kregen. Welkom terug en zonder veel oefenen schoot je een mooie 209 punten. Frank Hoogmans had een iets mindere avond, maar wat heet iets minder. 226 punten. Dat is dik de 9. Geen zorgen maken. Haal je even een set nieuwe pijlen en gooi de oude weg, dan komen de extra punten weer vanzelf. Op zondag tijdens de oefenmorgen, wou hij het één en ander uitproberen. Helaas maakte hij een misstap en schoot het hem in de rug. Ik heb je gewaarschuwd voor de kwaaltjes vanaf je 30ste. Maar maak je geen zorgen, het wordt alleen nog maar erger. Laat Tanya je goed verzorgen. Volgens Kevin Slaats ging het die avond totaal niet, maar dat zegt hij iedere wedstrijd en oefenavond. En nog schiet hij 236 punten. Alleen de laatse 5-serie had hij wat moeite met hem door de klikker te krijgen. Dit resulteerde er in dat menige pijl een stuk of 4 of 5 keer werd afgezet. Rechtop staan, mikken en trekken, dan komt het hoogtepunt en verlossing  vanzelf. Tja, wat moeten we nog zeggen over Steve Wijler. Det menneke schiet iedere keer weer zo rond de 240 punten, met hier en daar een afzwaaier naar nog meer punten. Ik zie je nog op afzienbare tijd 250 punten schieten (25m, 1p). Daar wil ik best een weddenschap voor aangaan. Als jullie ideeën hebben, wat die weddenschap zou moeten worden, dan hoor ik het graag. Ik heb wel wat ideeën, maar laat maar horen. Trouwens, met die 239 punten, werd Steve de hoogste schutter van deze onderlinge.

Op zondagmiddag was het de beurt aan onze voorzitter Koos Heijnen. De dag ervoor had hij een zeer goede boswedstrijd geschoten met zijn longbow. De eerste paar pijlen had hij wat moeite met het omschakelen naar de recurve. Maar zodra hij dat weer onder de knie had, ging het weer goed. Na een mindere start werden er 190 punten geschoten. Netjes gedaan, meneer de voorzitter. Nu weer oefenen met de compound. Op zondag schoot ook Henk Smolenaars de wedstrijd. Hij was uit op wraak, daar hij een aantal “mindere” wedstrijden had geschoten, met een aantal boven de 8. Dit was tevens zijn eerste wedstrijd met zijn nieuwe Prodigy (ik weet wel niet of het de RX, XT of de gewone prodigy is). Welkom bij de prodigy-club. We gaan nog wel een eigen prodigy-groeps-app beginnen met tips en trucs. Henk schoot een prima 214 punten. Goed gedaan.

Ons Genoegen 1 behaalde de eerste prijs. Ik wil iedereen bedanken voor een zeer gezellig schietweekeinde.

De volgende wedstrijd is het wereldberoemde onneuzele sjete op zondag 27-12-2015 vanaf 13:30. Het belooft weer een gezellige middag te worden. Ik hoop dat we iedereen mogen begroeten. Er staat ons wat te wachten. Op 08 januari hebben we de feestavond naar aanleiding van de concoursen en kampioenschappen die wij hebben georganiseerd. Op 10 januari schieten we het jaarlijkse oude smidse toernooi te Baexem. Het weekend daarop volgt alweer de 4de Roggelse onderling bij onze collega’s van Roos in Bloei.

Voor de uitslagen, gemiddeldes en wedstrijden verwijzen we naar www.mijnzestal.nl.

Bij deze willen we jullie namens de zestalcommissie hele fijne kerstdagen wensen en een gezond en schietrijk 2016. We kunnen met zijn allen terug kijken op een fantastisch en zeer geslaagd jaar. Veel prijzen, gezellige wedstrijden en oefendagen en georganiseerde concoursen. We gaan er volgend jaar weer een fantastisch jaar van maken, want dat kunnen we met ons allen, dat hebben we bewezen. Daarvoor wil ik ook iedereen bedanken. Ik wil niet in herhaling vallen, maar schutter of geen schutter, af en toe mee schiet of iedere wedstrijd, of je nu recurve, compound of longbow (of een combinatie van deze 3) schiet, wij zijn Ons Genoegen en daar mogen we trots op zijn.

Namens de zestalcommissie.

Harold Janshen

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Check

www.hbv-onsgenoegen.nl of www.mijnzestal.nl

Wintertoernooi

24 november 2015 door Frank Hoogmans

Afgelopen gisteren gingen we met 10 schutters en 1 supportster (Nikki) naar het wintertoernooi in Echt. In een ietwat gewijzigde samenstelling namen deel aan deze wedstrijd. Steve Wijler, Kevin Slaats en Frank Hoogmans hadden verplichtingen elders.

Als meest ervaren persoon mocht Koos Heijnen de kar trekken in het eerste zestal. Koos ging voortvarend van start. Hij wist dat Harold de pijlen zou uittrekken en daarom dacht hij, ik zal eens een pijl wel erg rechts of erg links schieten. De pijlen worden namelijk vanuit erg kleine ramen getrokken en als je iets te links of rechts schiet, dan kom je tegen de raamstijlen aan. Ook was de hoogte van de vensterbank niet echt een goede hoogte voor de mannelijkheid van Harold, maar ja…. Dat was ook de hele opzet van Koos. Harold trok de eerste of tweede pijl van hem uit (zat rechts in het zwart) en jawel hoor. De nok moest er aan geloven. Na wat verwensingen van Koos aan het adres van Harold, ging het de rest van de wedstrijd wel goed. Af en toe zag je in zijn ogen dat hij Harold toch weer wat wou plagen en schoot hij weer een linkse of een rechtse. Al met al een 6,5 gemiddeld. De techniek van de compound gaat je helpen en de volgende wedstrijd heb je weer de 8. René Ververs had een beetje hetzelfde probleem. Hij dacht, wat Koos kan, kan ik ook. Waar Koos veel rechts zat, zat René veel links. Arme Harold. Gelukkig voor René, sneuvelde er geen nok. Maar er was toch iets mis, dus Willem-Jan keek even mee en gaf René advies. Resultaat was dat de pijlen veel beter in het midden geschoten werd. René en ook Harold hebben hiervoor Willem-Jan bedankt. Je hebt je goed herpakt. Grootste probleem voor Harold was het feit dat René en Marc bijna dezelfde pijlen hadden. Al met al goed gegaan, maar toch. Vergis je je niet tussen Leo en Theo, of Heidebloem en Heideroosje, zijn het dezelfde pijlen. Wat gebeurt er de volgende keer? Lau Geraets was zeer goed bezig. Hij had namelijk de keuze om met ons gezellig te gaan schieten of met de familie Sinterklaas te vieren. Aangezien wij een grote familie zijn, werd er gekozen om naar Echt af te reizen. Dit niet zonder resultaat. Lau kreeg de pijlen lekker snel door de klikker en dus werden er behoorlijk wat goede pijlen geschoten. Af en toe ging het wat moeizamer, maar daarna herpakte hij zich. Resultaat was 193 punten. Prima gedaan. Daarna ging hij toch snel naar huis, kijken of zijn chocolade letter niet al was opgegeten. Ik hoop dat hij gesmaakt heeft. Marc Schaareman deed eigenlijk wat hij de laatste tijd doet. Gewoon lekker schieten. De houding is stukken verbeterd. Af en toe hoorde je toch wat binnensmonds (ik hoop dat dat een officieel woord is) gevloek als er een afzwaaier werd geschoten. 194 punten. Iedere wedstrijd rond de 8 gemiddeld. Misschien dat de druk wat hoger lag, maar daarover later in het verslag meer. Ga zo door. Willem-Jan Timmermans was de enige officiële afgevaardigde van het eerste zestal. De dag er voor had hij de Roggelse onderlinge schoten. Hij liet zich niet kennen. Er werd goed geschoten. Maar toch. Als er een kleine losfout werd gemaakt, dan kreeg de pijl een behoorlijke afwijking. Gelukkig waren dit er maar een paar. Maar toch hoorde je dan stilletjes wat Duitse scheldwoorden…… Ik zal ze maar niet letterlijk vertalen. De boog en pijlen worden onder handen genomen en vanaf de volgende wedstrijd staat er weer gewoon een 9. Bij elkaar werden er 208 punten geschoten. Harold Janshen was in een goede bui. De pijlen gingen snel en fijn door de klikker (sommige ook niet door de klikker). Af en toe iets te snel. De boog had een kleine tuning gekregen door voorop de stabbie 2 gewichten bij te plaatsen en op de zijstabbies ieder één. Nóg meer, ja nóg meer. Er komt nog meer. Daniëlle en Tanya kwamen met het idee, om ieder aan een zijstabbie te gaan hangen en Caroline aan de voorstabbie. Maar ja, erg veel extra gewicht heb je dan ook niet. Maar we gaan het een keer testen op de club. De boog lag fijn in de hand en er werd goed geschoten. Een 8,7 gemiddeld.

Het tweede zestal werd aangevoerd door Tanya van de Laar. Tanya had net een nieuwe boog gekocht. Het middenstuk (een fiberbow) is al binnen, alleen de latten laten nog eventjes op zich wachten. Geen probleem. Tanya schiet gewoon met de zwaardere latten. En dit niet zonder resultaat. De pijlen vlogen erg goed. Een 8,7 gemiddeld. Perfect resultaat. Je mag je de hoogste dagschutter noemen met 218 punten en waarschijnlijk ook hoogste dame van de A/B-klasse. Alvast proficiat met de beker. Ik neem aan dat deze beker een speciale plaats krijgt op de schouw. Misschien dat er een beker van Frank voor moet wijken, maar dat is geen probleem. Deze wedstrijd was het zover. Een tweede Schaareman nam de plaats in, in het tweede zestal. We hebben onze handen al vol aan Marc en nu is zijn broer Rob ook van de partij. Het werd een heuse broederstrijd. Hij moest en zou winnen van Marc. Dit kon je ook merken tussen Marc en Rob. Af en toe een gespannen sfeer. Rob kwam net een punt te kort. 192 punten. Een prima resultaat. Dit belooft nog wat voor de toekomst. Ik voorspel al een heuse strijd tussen Rob en Marc. Daniëlle Heijnen had zich in eerste instantie afgemeld voor de wedstrijd, maar dacht, ik heb zin in een duel met vader Koos. Ze ging dus gewoon mee. Goed zo. De ijzers werden gesmeed. De blik in de ogen stond op overwinning. Toch werd de boog van Daniëlle opgespannen door Harold en niet door Koos. Je weet maar nooit. De strijd ging gelijk op. Dan stond Koos aan kop, dan weer Daniëlle. Uiteindelijk hadden ze gelijke punten. Alleen Koos had een 7 achterop en Daniëlle een 5. Prima gedaan Daniëlle en ik hoop dat we je vaker mogen zien tijdens de wedstrijden. Altijd gezellig. Hoe het ’s avonds aan tafel is gegaan, met de welbekende lasagne van Miriam, heb ik nog niet vernomen. Maar ik zal jullie op de hoogte houden. Ben Geraets was toch hier en daar wat afgeleid door de jonge dame van onze collega’s uit Boukoul. Ben blijft Ben….. Goed bezig. Op vrijdagmiddag had Ben zich midden in de les “vrij” gepakt van school om even te komen schieten op het veld. Even wat oefenen op de techniek. Donderdag werd er niet geoefend, daar hij moest studeren. Af en toe moet dat ook. Bijna de 5 gemiddeld. Niks mis mee. Ga zo door en de 6 en 7 gemiddeld komen meer in zicht. Daarna ga je door naar de 8, 9 en 10 gemiddeld. Daarna ging hij snel met Lau naar huis, kijken of Sinterklaas een compound of longbow had achter gelaten. Dit zien we ongetwijfeld komende donderdag op de oefenavond.

Een zeer geslaagde middag. Gezellig en goed geschoten. De wedstrijd kenmerkte zich door goede muziek (goede jaren 90 muziek (toch nostalgie, van de eerste keren dat ik uitging. 15 was ik toen.) af en toe Nederlandse muziek, maar deze moest dan gelukkig snel wijken voor de vele betere Volksmusik und Schlagers). Kenmerkend voor deze wedstrijd is de leverworst. En warempel, er werden er 2 gewonnen. Door het eerste en het tweede met de meeste “gele”. De tweede worst werd gedeeld met de collega’s van de Boukoul. Halverwege de wedstrijd werden we nog gesupporterd (ik denk niet dat dat een woord is, maar de spellingscontrole vindt het goed en wie ben ik om Microsft Word tegen te spreken) door Kevin en Frank. Tegen het einde kwam Tom Wolfs (de schoonbroer van Steve), nog zichtbaar onder de indruk van de nacht ervoor ons nog ondersteunen.  Maar ’s nachts een vent, overdag ook.

Op naar de volgende wedstrijd. Dit is in het weekeinde van 17-20 december de derde Roggelse onderlinge. Deze wordt gehouden bij de collega’s van Buitenlust bij Sjrake in de buurt.

Afgelopen zaterdag hebben we met een aantal personen de doelpakken op de club weer vernieuwd (Koos, Rik, Marc, Rob, Kevin en Harold). Deze kunnen er weer een paar maanden tegenaan. En ze zijn ook weer compound bestendig. Ton Wijler, je kunt weer met de Hoyt komen.

Namens de zestalcommissie,
Harold Janshen 

Finale Krijgsman toernooi

29 oktober 2015 door Frank Hoogmans

Afgelopen zondag zijn we weer als vanouds afgereisd naar Boukoul, voor de jaarlijkse finale van het Krijgsman toernooi.

Steve was ‘s morgens al opgestaan het gevoel van we gaan vandaag lekker veel punten schieten.

Dit heeft hij dubbel en dwars waar gemaakt hij schoot in voorronde maar liefs 149 van de maximaal 150 punten.

Ook Rik heeft weer laten zien dat het geen eenmalige actie was de hoge score van de laatste onderlinge hij schoot maar liefs 143 punten.

Het totaal van het zestal eindigde bij de voorronde op 831 punten (9,23 gem) dit was ruim voldoende voor op de eerste plaats door te mogen naar de shoot-offs.

In de eerste shoot-off werd de strijd aan gegaan met de schutters van De Ster Pey-Echt.

Deze werd duidelijk gewonnen met 271 tegen 265 punten.

Nu kwam de shoot-off om de laatste 4 plaatsen, daarin was De Snelle Pijl Vlodrop helaas net te sterk voor ons met 266 tegen 277 punten.

Dan maar de laatste shoot-off winnen was de gedachte helaas is dit met een verschil van 1 punt net niet gelukt van Hunsel (274 tegen 275).

Als laatste wil ik Caroline bedanken voor de belangrijke taak op zich te nemen van alle persoonlijke bezittingen te bewaken die op de tafel waren blijven liggen.

En natuurlijk ook de overige leden die gezellig zijn komen kijken en ons enthousiast hebben aangemoedigd.

 

 
Namens de zestalcommissie,
 
Kevin Slaats
 
 
 
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Check

 

Ligteveld Toernooi te Neer

21 oktober 2015 door Frank Hoogmans

Op zaterdag 17 oktober gingen we met 9 personen en 1 supportster naar Neer voor het jaarlijkse Ligteveldtoernooi.

We hadden dit toernooi twee grote verrassingen. René Ververs verraste zijn vriendin Nicky met een reis naar Antwerpen. Nicky had zich al helemaal verheugd op een romantische reis naar deze mooie stad, welke zou eindigen met een diner bij kaarslicht. Helaas voor Nicky werd dit toch iets anders. Hij ging namelijk op bezoek bij een oud Olympisch handboogschieter, die een recurve in de aanbieding had (en ook enige compounds, ik heb René gevraagd het adres door te mailen naar Koos Heijnen). René was namelijk van mening dat in zijn oude recurve wat te weinig punten zaten. De boog werd in de auto geladen en mocht mee naar huis. De reis werd trouwens nog afgesloten met een redelijk romantisch 3 gangenmenu  bij de McDonalds. Helaas voor Nicky ontbrak het kaarslicht. De nieuwe Hoyt RX met een speciale kleur heeft direct zijn dienst bewezen. René, prima gedaan met een nieuwe boog. Grote verrassing 2 was Frank Hoogmans. Frank vond het puntenaantal van de dag er voor niet hoog genoeg. Een opwarmertje zoals hij het zegt. Het voelde goed aan en hij verwachte dat de 240 punten haalbaar waren. Uiteindelijk werden het er nog meer. 242. Een prachtig resultaat. Proficiat met dit puntenaantal. Of dit een puntenrecord voor Frank is, in een wedstrijd was bij mij bij het ter perse gaan van dit verslag nog niet bekend. De boog van Frank kreeg na afloop een terecht complimentje in de vorm van een knuffel. Gelukkig dat Tanya van de Laar niet in de buurt was. Ik hoop dat Tanya dezelfde avond ook zo’n knuffel heeft gekregen. Op vrijdag hebben we Rik van den Beuken ook overgehaald om mee te gaan. Enigste eis die hij neerlag, was dat er geen pijlen van hem zouden sneuvelen. Voor de verandering gebeurde dit ook niet en Rik was terecht opgelucht. Hij schoot een keurige 9,4 gemiddeld. Tijdens de persconferentie na afloop vermelde hij dat het wel goed ging, maar hij heeft toch liever de longbow in de hand. Kevin Slaats had volgens hem een mindere dag. 223 punten. Menigeen zou hier een gat mee in de lucht springen, maar Kevin niet. Voor komende zondag heeft hij wraak aangekondigd. Hij houdt ons op de hoogte. Harold Janshen schoot voor zijn doen, een mooie 216 punten. De techniek was al weer stukken beter, alleen jammer van de 4 linkse 7’s. Te snel door de klikker en je wordt gelijk afgestraft. De rest waren veel 8’en, 9’es en hier en daar een 10. Harold moest wel af en toe over zijn schouder kijken. Hij staat bekend om zijn Duitse opmerkingen en bewegingen en laat nu net Myl daar zijn met 3 zestallen. Gelukkig is het wel goed gekomen. Theo (en niet Leo, ik ga ze een naamkaartje geven), schoot 210 punten bij elkaar. Hetzelfde als op vrijdag tijdens de Roggelse onderlinge. Met af en toe last van een afzwaaier, ging het weer ouderwets goed.  Het eerste zestal behaalde hiermee een totaal van 1343 punten (8,95 gemiddeld). We moeten nog even wachten of dit genoeg is voor een prijs.

Marc Schaareman wist zich goed te herstellen van de vrijdag er voor. Hij wou perse de 8 gemiddeld schieten en dat gebeurde ook. 200 punten. Na afloop was hij het wel moe en er worden een paar rustdagen ingelast. Na dit puntenaantal heb je dat ook wel verdiend. Of Teun je deze rust gunt, is nog niet zeker. Lau Geraets had maar één doel deze wedstrijd. Géén misser. Hij stond, als hij met de boog uitgetrokken stond, alleen maar tegen zichzelf te zeggen: “geen misser, geen misser”. Het heeft geholpen. Geen misser. Een mooie 7,6 gemiddeld. Zoon Ben Geraets had een mindere dag. Zonder al te veel hier op in te gaan (We gaan er aan werken Ben, dat is beloofd. Ik ga hier met voorzitter Koos Heijnen rond de tafel.), had Ben wel een gezellige avond. Ben kennende, nam hij plaats achter de bar, maar kwam tot de conclusie dat ze er Lindenboom hadden. Het bleef dus bij één glas, wat ik me goed kan voorstellen. Kevin en Harold namen links en rechts van hem plaats. Dit resulteerde in een avond vol grappen, opmerkingen en filmpjes op de telefoon van Ben, waar zelfs Kevin en Harold rode wangen van kregen. Af en toe moesten Kevin en Harold hem temperen (en ook andersom trouwens), maar dat kwam wel goed.

Een geslaagde, gezellige avond. Op naar de volgende wedstrijden. Dit zijn op 14-11-2015 het Mussenhooktoernooi bij onze collega’s van Roos in Bloei en op 22-11-2015 het wintertoernooi in Pey. In datzelfde weekend (19 tot en met 22 november) is ook de 2de Roggelse onderlinge bij de collega’s van Heidebloem (ik meen bij de molen). Op zondag 25 oktober wordt er met één zestal deelgenomen aan het Krijgsmantoernooi te Boukoul (Steve, Rik, Frank, Kevin, Willem-Jan en Leo (klopt toch en niet Theo, toch?)).

Voor de volledige uitslag en gemiddeldes verwijzen we naar www.mijnzestal.nl (helaas kan ik die op één of andere manier op het werk niet bereiken, dus kan ik jullie de precieze koppelingen niet geven).

Namens de zestalcommissie,

Harold Janshen

 
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Check
www.hbv-onsgenoegen.nl of www.mijnzestal.nl

1e Roggelse Onderlinge bij Heideroosje Heibloem

19 oktober 2015 door Frank Hoogmans

Eerste Roggelse Onderlinge (Heideroosje te Heibloem).

Afgelopen weekend was het weer zo ver. De eerste Roggelse onderlinge stond weer op het programma. Heideroosje te Heibloem mocht de spits afbijten.

Op donderdag gingen de eerste schutters van ons richting Heibloem. Leo Pijls had er zin in. Gesteund en gemotiveerd door zijn broer Theo Pijls wist hij 216 punten te schieten. Theo zelf bleef Leo goed volgen en wist 210 punten te schieten. Willem-Jan Timmermans begon goed met een serie van 44 punten, maar wist dit jammer genoeg niet vol te houden. Het oefenen werpt zijn vruchten af en zodra het ritme er in zit, dan volgt de 9 gemiddeld weer. Daar twijfelt niemand aan. Volhouden. Koos Heijnen gaat zich toch langzamerhand meer bemoeien met de 8. Deze keer waren het er 194. Koos heeft toch de compound in zijn achterhoofd, welke hij binnenkort met Harold gaat aanschaffen,  en dit motiveert hem om steeds constanter en beter te schieten.

Op vrijdag hadden we maar liefst 10 personen aan de streep staan. Dit omdat op zaterdag afgereisd zou worden naar Neer. Rik van den Beuken kwam 5 minuten van te voren rustig binnen lopen en had er schijnbaar zin in. Rik heeft met zijn standaard uitdrukking: “kumptj good, gewuuën sjete”, heeft weer geresulteerd in de hoogste schutter van Ons Genoegen van dit weekend. Maar liefst 239 punten. Enig minpuntje was dat uitgerekend weer van Rik een pijl werd kapot geschoten. Dit maal door Kevin met zijn alu 23/12. Er werd nog geprobeerd om e pijl van Rik nog, door het snelle handelen van Caroline Heijnen en Harold, te reanimeren en te verbinden, maar dit mocht niet meer baten. De crematie volgt nog op een later tijdstip. Rik, sterkte met dit verlies. Frank Hoogmans zag deze wedstrijd, qua punten, als een opwarmertje voor de zaterdag in Neer. Daarover volgt later meer in een ander verslag. Steve Wijler had er zin in. Hij kwam rechtsreeks van het werk naar Heibloem. In de veronderstelling dat hij daar een maaltijd kon bestellen. Maar in Heibloem hebben ze alleen zult. Dit vond hij niet zo lekker, dus het avondeten bestond uit een Mars, Snickers en nog een Mars. Deze suikerbom had tot resultaat dat Steve het kapot geschoten blazoen wel erg lollig vond en deze werd tot een hoedje werd omgevormd. Met de hoed op werd de pijl geschoten. De hele zaal stond naar hem te kijken. Hij zet aan, trekt hem door de klikker en laat hem los. Daarop volgde een stilte. Alles ging in slow motion. Iedereen keek naar de monitor. De pijl sloeg in. Recht in de X. Hoe krijg je dat voor elkaar? Dat moet je me toch eens uitleggen. Harold Janshen sloot het eerste zestal af met 212 punten.

Aron Smolenaars hadden we al lang niet meer op een oefenavond gezien, maar kwam wel gezellig naar de wedstrijd. Het resultaat mocht er zeker zijn en hopelijk komt hij tot de conclusie dat handboogschieten toch koeler is dan voetballen. Marc had na de goede resultaten van de afgelopen wedstrijden, volgens hem zelf, een baaldaag. Hij schoot “maar” 193 punten. Dit puntenaantal  kan echt niet, hé Marc. Lau Geraets schoot een constante 8. Een prima puntenaantal.  Helaas van de misser. Ben Geraets had een beetje zwaardere avond, maar dat verwacht je ook na toch zeker 3 lesuren op school te hebben gevolgd, waar hij om 11:00 uur mocht beginnen. Maar dat komt weer goed. Daar gaan we vanaf donderdag gelijk aan werken. Ben, ben op tijd. De avond werd compleet gemaakt door de grappen en leuke opmerkingen van Yvo van de Laar en Daniëlle Heijnen, die ons kwamen ondersteunen.

Jan van Roy en Henk Smolenaars sloten de rij op zaterdag en zondag. Jan wist een gemiddelde te halen van een 6,7. We moeten hem toch eens wat liever aankijken of hij niet vaker mee wil doen. Zeker, nog steeds een aanwinst voor een zestal. Henk moest en zou zoon Aron verslaan, maar helaas kwam hij daar een paar punten voor te kort. Maar netjes gedaan, met 208 punten.

Al met al een zeer gezellig en geslaagd weekend waarvoor ik iedereen wil bedanken.

Op naar de volgende wedstrijden. Voor de volledige uitslag en gemiddeldes verwijs ik jullie naar www.mijnzestal.nl.

Namens de zestalcommissie,

Harold Janshen

 
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Check
www.hbv-onsgenoegen.nl of www.mijnzestal.nl

Krijgsman Toernooi

19 oktober 2015 door Frank Hoogmans

Beste schutters,
 
Zondag zijn we met 10 schutters afgereisd naar Boukoul, voor het jaarlijkse Krijgsman toernooi.

Deze wedstrijd werd geschoten onder frisse omstandigheden in het lokaal.

Het eerste zestal heeft zich zo goed als zeker weten te plaatsen voor de finale op 25 oktober.

Steve wist deze wedstijd hoogste schutter van Ons Genoegen te worden met 237 punten op de voet gevolgd voor Kevin met 235 punten.

Leo lijkt zijn draad weer te hebben gevonden na het aanpassen van het schieten naar de release, en schoot een mooie 224 punten.

 In het tweede zestal was Marc Schaareman de absolute uitblinker, hij kreeg ‘s morgens nog de opdracht van Coen om de 7,5 gemiddeld te schieten hier heeft zij zijn gehoor aan gegeven en schoot maar liefs 8,44 gemiddeld.

Vandaag hadden we ook weer een primeur Sven heeft na lange tijd toch weer eens een wedstrijd mee geschoten.

Blijkbaar was hij het nog lang niet verleerd en liet dit blijken voor 194 punten te schieten.

 

 
 
Namens de zestalcommissie,
 Kevin Slaats