2019-01-27 Handboogschutter van het jaar

07 mei 2019 door Miriam Heijnen

Steve Wijler

Steve Wijler is Handboogschutter van het jaar van de NHB 

Ons Genoegen Korps Kampioen 2018 bond Gezellig Samenzijn

07 mei 2019 door Miriam Heijnen

Steve, Theo, Frank, Kevin, Leo, Jasper

Ons Genoegen Roggel is voor de 3e  maal Korpskampioen geworden van de Bond Gezellig Samenzijn.

 

Steve Wijler debuteert met Goud

22 mei 2017 door Frank Hoogmans

Onze eigen Steve Wijler heeft bij zijn debuut in de wereldbeker gestunt met de gouden medaille. Steve won zondag verassend de finale van de World Cup in het Chinese Shanghai met 6-2 van de Zuid-Koreaanse wereldtopper Kim Woo-jin.

Steve was onbevangen afgereisd naar Shanghai en toonde geen ontzag voor zijn tegenstanders. Hij rekende in de kwartfinale af met de Indiase topper Atanu Das (6-5). Nog indrukwekkender was zijn zege in de halve finales op de Zuid-Koreaan Im Dong-hyun. Daarna won hij met 6-2 van de 31-jarige Im, drievoudig medaillewinnaar op Olympische Spelen.

Ook in de finale tegen viervoudig wereldkampioen Kim bleef Steve ijzig kalm zijn pijlen schieten. Hij won de eerste twee sets, liet Kim de derde winnen en maakte het vervolgens af met winst in de vierde set. ,,Ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen. Ik was hiernaartoe gekomen met de hoop bij de beste 32 te eindigen, dan was ik al tevreden geweest. Dus het is wel heel bijzonder wat er hier is gebeurd”, aldus Steve.

Een dikke proficiat van alle leden van HBV Ons Genoegen!

Steve Wijler in finale op 1e World Cup

19 mei 2017 door Frank Hoogmans

Onze eigen Steve Wijler heeft bij zijn wereldbekerdebuut in Shanghai direct de eindstrijd gehaald op het olympische onderdeel recurve. Hij neemt het daarin zondag op tegen de nummer één van de wereld, de Zuid-Koreaan Kim Woo-jin.

Steve (19e in de kwalificatie) was achtereenvolgens te sterk voor Indrachand Swami (46e), Khairul Anuar Mohamad (14e), Kim Jong-ho (3e), Atanu Das (6e) en Im Dong-hyun (2e), de wereldkampioen van 2007.

Succes zondag!

Uitslag 4e Onderlinge

19 januari 2017 door Frank Hoogmans

Afgelopen weekend heeft Ons Genoegen de 4e ronde van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd georganiseerd. We hebben 90 schut(s)ters op onze banen mogen verwelkomen, waarvan er 23 van onze vereniging zijn geweest.

 

De volgende prijzen werden binnen gehaald:

-1e plaats 1e zestallen met 1401 punten (9,34 gemiddeld)

-1e plaats 2e zestallen met 1323 punten (8,82 gemiddeld)

-Steve Wijler hoogste heer met 248 punten

-€13,30 aan personele prijzen (in de eerste categorie moest voor alle bedragen geloot worden, een unicum in de historie van de Onderlinge)

 

Chapeau voor het doorbreken van de 1400 puntengrens!

 

Het was vooral erg gezellig, op naar Heideroosje voor de laatste ronde :)

Uitslag Oude Smidse Toernooi

16 januari 2017 door Frank Hoogmans

Beste leden,
 
De uitslag van de organiserende vereniging liet even op zich wachten,  excuses hiervoor! Zondag 8 Januari zijn we met 13 man sterk afgereisd naar Baexem voor het jaarlijkse Oude Smidse Toernooi.
 
Met beide zestallen (+1 persoon) zijn we gezellig aan een lange tafel gaan zitten, en het was een erg gezellige wedstrijd.
 
De technische fouten kwamen vandaag niet zozeer van de schutters maar van het clublokaal van HBS "Gezellige Uren". Zo schoot Frank royaal door de strippen, het rubber, en de extra gemonteerde plank heen. Verschuiven van de plank en het wegnemen van de plank waren ook niet echt een succes. De punten van Frank hebben er echter weinig van geleden (de pijlpunten waarschijnlijk wel), met 241 punten stond hij weer ouderwets lekker te schieten. Hiermee heeft hij ook de prijs van hoogste heer binnengesleept.
 
Huib had besloten om toch mee te gaan naar dit toernooi en heeft een super score van 227 punten behaald, Huib zelf was hier echter niet tevreden mee, het lag misschien toch aan de boog..
 
Het eerste zestal heeft 1300 punten bij elkaar geschoten. Hiermee hebben ze het toernooi gewonnen, en Jasper Stokmans is de hoogste jeugdschutter in de superieure klasse geworden. 
 
In het tweede zestal was de stille sluiper Mark Vossen, die zonder er veel poeha over te maken toch maar 'eventjes' 191 punten bij elkaar schoot, dit is bijna 1,5 punt over zijn gemiddelde van 2016! Ik zeg kanshebber bij het prijs- en bekerschieten!
 

Nikki was de laatste serie totaal niet tevreden over haar schoten, na het bekijken van het eindresultaat mag ze echter ontzettend trots zijn, met haar 185 punten (7 achterop) heeft ze zowel Koos Heijnen (185 met een 6) als haar lieverd Rene (174 punten) erover geschoten. Het voelde voor haar misschien niet altijd goed, maar de punten zeiden absoluut iets anders.
 

Het tweede zestal heeft 1128 punten bij elkaar geschoten.

 

Uitslag Mussehook Toernooi

13 december 2016 door Frank Hoogmans

Beste Leden,
 
Bijgaand ontvangen jullie een verslag en de resultaten van het Mussehook toernooi. De einduitslag van het toernooi zal later volgen, gezien er volgende week nog schietbeurten zijn.
 
Met bijna 3 zestallen zijn we Zaterdag 12 November aan de startlijn van Roos in Bloei verschenen. Het lokaal van Roos in Bloei zag dan ook zwart van de OG-shirtjes, en de indeling van het lokaal werd meteen even aangepast om een lange tafel te maken voor de vereniging.
 
In het derde zestal hebben 4 schutters hun best gedaan, uitblinker hier was Mark Vossen, die een prachtig resultaat van 196 achter zijn naam mocht schrijven. Alles netjes bijgehouden in de handboog-app, en goed constant geschoten. Nikki heeft laten zien dat haar trainen zijn vruchten afwerpt, met 169 punten mag ze ondanks haar teleurstelling heel tevreden zijn! Amber was heel sterk begonnen, maar had later helaas tegen het einde de 'piep laeg', of werd ze afgeleid door de tafelgenoten die allerlei schunnige afbeeldingen zagen in haar mooi gekleurde giraffe... Amber heeft 161 punten bij elkaar geschoten, 1 punt meer dan ondergetekende met 160 punten. 
 
In het tweede zestal was er (ongemerkt misschien) een onderlinge strijd tussen Ben Geraets en Aron Smolenaars, die 's avonds nog op stap ging. Met een punt verschil was Ben toch iets sterker dan Aron. Theo Pijls liet (naar eigen woorden) zien dat 'dae oaje' toch nog wel kan schieten, met 217 punten heeft hij Mark Schaareman uit het eerste zestal zelfs geëvenaard! Het tweede zestal schoot 1168 punten, ofwel 7,79 gemiddeld.
 
In het eerste zestal heeft Harold Janshen door zijn rugpijn niet de wedstrijd kunnen schieten die hij wilde, maar zoals we van hem gewend zijn heeft hij wel weer goed bijgedragen aan een leuke avond! Frank Hoogmans had kleine oogjes vanaf de start van de wedstrijd, en zag het somber in. Het begin was dan ook niet zoals hij gehoopt had, totdat de deur openging en zijn vrouw, schoonbroer en zoon Nils binnenkwamen. Zoals het het jongste lid van de vereniging betaamt heeft Nils ervoor gezorgd dat Frank zijn rug rechtte en toch nog een wedstrijd met een gemiddelde 9,24 heeft geschoten. 
 
En last but not least, de ster van de avond, Steve Wijler heeft een absolute monsterscore van 249 achtergelaten op de banen van Roos in Bloei (waar hij overigens al eerder een PR heeft geschoten). Met een boog in bruikleen, die 'best wel lekker aanvoelde' stond Steve constant te schieten. Ook voor hem werd het spannend toen de 10-en bleven vallen, de 19e pijl viel de pijl helaas net aan de andere kant van de streep en heeft hij zijn enige 9 van de avond geschoten. Bijna een perfect score, of zoals Steve het zelf verwoord, 'ik heb bijna niks te klagen'. 
 
Al met al een succesvolle en vooral hele gezellige avond!
 
 

 

Uitslag GS - Regio Limburg

13 december 2016 door Frank Hoogmans

Beste leden,

Hierbij een klein verslagje van de wedstrijd GS tegen Regio Limburg geschreven door Amber Lammers (reporter ter plaatse).

Zondag 6 November 2016 stonden Frank en Kevin lekker vroeg voor de wedstrijd GS tegen Regio Limburg klaar.

Frank bedacht zich dat het al de 5de keer was dat hij in de Boukoul was voor een wedstrijd in 2 maanden tijd.

Frank begon na dat die de boog had opgebouwd met een kleine therapie pijlen plakken. Zo had die uiteindelijk nagenoeg 3 nieuwe pijlen waar dus nieuwe kracht aan punten in gestopt was en dat bleek natuurlijk ook helemaal waar.

Het team bestond uit Frank, Kevin, Ben, Niels en Edwin de heren begonnen dan ook vol enthousiasme aan de wedstrijd.

In de eerste 5 pijlen werd Frank zijn nok door Kevin al kapot geschoten en was het dus tijd om al een pijl te wisselen. Maar dat maakte niks uit want Frank schoot mooi 49 pnt bij elkaar de eerste 5 pijlen.

De rondjes bier waren nog uitgebleven tot dat Niels een serie van 50 schoot dus ja rondje bier he (wat een straf was dat toch).

Uiteindelijk heeft de GS kant zich mooi bij de winst kunnen houden en werd de kampioenen tegen de kampioenen geschoten.
Hieraan nam Frank deel en bleef lekker cool onder de laatste 10 pijlen en won dan ook met 95-85 van Rob Weekers (Hunsel).

De kerst verse vader heeft weer een mooie prestatie neer gezet van de eerste 20 pijlen 190 te schieten en de tweede 20 pijlen 189 pnt.

Kevin schoot 183 en 187 punten bij elkaar.

Uitslag Ligteveld Toernooi

13 december 2016 door Frank Hoogmans

Beste leden,
 
In het warme en gehorige lokaal van Vriendschap&Strijd Neer was het dit jaar weer druk als vanouds. Normaal gesproken worden de keeltjes aardig gesmeerd in 'Naer', maar Yvo merkte dat hij als supporter de enige was die bier dronk, terwijl de rest aan de Spa Rood zat. Met 14 schutters hebben we deelgenomen
aan het Ligteveld toernooi.
 
Steve was lekker op dreef al vond hij zelf het toch hier en daar wat te slordig,toch schoot hij 242 punten bij elkaar.
Marc is het helaas net niet gelukt een nieuw PR neer te zetten, maar mag zeer tevreden zijn met 220 punten.
Het eerste zestal had in het totaal 1326 punten (8,84 gem)
 
Willem heeft zijn draai weer gevonden en begint aan zijn comeback, hij schoot 213 punten en is op de goede weg.
Koos was zeer blij met een 10, maar Amber moest er toch nog even inwrijven dat ze toch echt een dikkere 10 had, dus dat belooft nog een mooie strijd te gaan worden.
Het 2e zestal had een totaal van 1145 punten (7,63 gem)
 
Caroline werd overgehaald Het derde zestal werd deze keer vertegenwoordigd door twee schutters namelijk Caroline en Mark.
Caroline werd op het laatste moment overgehaald om toch mee te schieten, en schoot desondanks 181 punten. Samen schoten ze 337 punten bij elkaar.

 

1e Onderlinge Bekerwedstrijd

13 december 2016 door Frank Hoogmans

Afgelopen week is de start geweest van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijden op de banen van De Heidebloem. Ons Genoegen heeft daar meteen haar stempel op gezet! Een overzicht van de highlights:
 
- Steve Wijler werd hoogste schutter van deze ronde met 244 punten.
- Het 1e zestal schoot een totaal van 1399 punten en behaalde daarmee de 1e plaats bij de zestallen.
- Huib Salimans heeft na 22 jaar weer een wedstrijd geschoten. Zijn belofte dat het Ons Genoegen minstens 225 punten zou schelen als hij niet mee deed, is hij nagekomen: een prachtige score van 227 punten werd neergezet. Daarmee veroverde hij de laatste plek in het 1e zestal. Wij hopen natuurlijk allemaal dat hij vaker aan de schietlijn op een wedstrijd gaat verschijnen, gezellig is het in ieder geval!
- Henk Smolenaars, alias gekke Henkie, had zondagmiddag de smaak goed te pakken. Door 228 punten te schieten, doorbrak hij sinds lange tijd weer de 9 gemiddeld, wat mentaal een flinke opsteker is geweest. 
- Jos Bongers had de weg naar het Nijken ook gevonden en schoot ongetraind 216 punten, iets waar menig schutter voor zou tekenen.
- Jasper Stokmans ademt handboogschieten en dat begint zijn vruchten af te werpen! Hij werd hoogste jeugdschutter groep I met 213 punten en zette daarmee een nieuw PR. Proficiat!
- Nikki Wetjens kijkt met een glimlach terug op haar eerste wedstrijd. De spanning werd onder controle gehouden en met 153 punten een hele mooie score neergezet!