Korpskampioenschappen

25 september 2013 door Tanya van de Laar

Vol goede moed hebben de twaalf schutters van Ons Genoegen zich opgesteld aan de schietlijn. Het resultaat van het totaal van deze veertig pijlen, zou uitmaken wie zich Korpskampioen 2013 mag noemen. Door onze eerste plaats van het eerste zestal over het hele seizoen gezien, zagen we wat strak getrokken koppies, gezonde spanning en een goede drive om te presteren.

Helaas bleek die druk voor sommigen toch wat te veel te zijn; het eerste zestal moet genoegen nemen met een zevende plaats in de Superieur klasse. Het zat er niet in dit jaar… Dat dit halverwege de wedstrijd al duidelijk was, heeft er wel voor gezorgd dat de tweede helft vrijer geschoten kon worden. De overwinning is behaald door de Snelle Pijl I Vlodrop.

Natuurlijk was er ook tijd voor een lolletje. Voor iedere geschoten pijl mocht Kevin Slaats een bladzijde van de speciaal voor hem ontworpen scheurkalender verwijderen. Het resultaat: pikante plaatjes van een (compound)boog, die toevallig wordt vastgehouden door een ‘sjoan vrouw’.

Het tweede zestal stond helemaal achteraan in de tent opgesteld. Een beetje op de achtergrond, maar dat vonden ze vast niet erg, want de echte topprestaties bleven uit. Met een laatste plaats in de Ere klasse en zeer waarschijnlijke degradatie voor volgend jaar, hebben ze het toch geprobeerd! Winnaar in deze klasse is Gezellige Uren I Baexem.

Verder hebben Frank Hoogmans en Tanya van de Laar het hele weekend in de tent vertoefd voor de promotie van Mijnzestal.nl. Een spandoek is aangeschaft en flyers zijn wederom verspreid. Iedereen heeft de gelegenheid gekregen om het programma live te bewonderen. Er is de nodige aanspraak geweest. Velen hebben zich positief uitgelaten! Nu hopen dat er één, of nog beter, meerdere verenigingen zich aanmelden!

Het zomerseizoen voor de Bond is nu tot zijn eind gekomen.

Gelukkig staat de volgende wedstrijd al weer gepland!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Persoonlijke Kampioenschappen

25 september 2013 door Tanya van de Laar

Winnaar Jeugd A klasse is niet zo blij met z'n prijs..

Afgelopen weekend hebben we in Heythuysen genoten van de Persoonlijke Kampioenschappen. Met vier deelnemers van onze zijde, hebben we ons uiterste best gedaan om genomineerd te worden voor het Maasoever Team.

Zaterdag hebben we ons nog niet officieel lid van de vereniging, Steve Wijler, aangemoedigd. Hij had zich als eerste geplaatst bij de Jeugd A klasse. Materiaalpech heeft hem de nodige punten gekost. Acht punten kwam hij te kort voor de titel Algeheel Jeugdkampioen. Desondanks mag hij zeer tevreden zijn met zijn eerste plaats bij de Jeugd A klasse. Bij de Maasoever wedstrijd gaat hij het opnemen tegen zijn grote rivaal Mischa Erdkamp. Eerst naar VBS voor de fine-tuning van het materiaal!

Op zondag hadden de schutters helaas ook te maken met materiaalpech. Toch hebben ze zich alle vier weten te plaatsen voor het Maasoever Team. Het was een goede generale repetitie voor de Korps zullen we maar zeggen..

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

4e Bondsconcours Roos in Bloei

15 juli 2013 door Tanya van de Laar

Zondag 14 juli 2013 hebben we deelgenomen aan het 4een laatste Bondsconcours van dit seizoen. Met bijna drie volledige zestallen hebben we 20 officiële wedstrijdpijlen geschoten. Met de warmte die van het zonnetje in de tent bleef hangen, waren dit er ook meer dan genoeg.

 

Het eerste zestal heeft 1036 punten behaald. Na het proeven van de zoete nectar der overwinning, viel dit resultaat toch een beetje tegen. Materiaalpech, concentratieverlies of te veel bier de avond ervoor, als zestalcommissie hoop ik op een volledige ‘commitment’ bij de Korpskampioenschappen.

 

Het tweede zestal was in de originele opstelling compleet, totdat Manuela Linssen de kofferbak van haar auto opende en bleek dat de boog nog in Roermond stond. Een op en neertje heeft niet mogen baten; file richting de stad is tegenwoordig heel normaal voor een zondag. Als troef werd daarom Henk Smolenaars ingezet, die zijn eerste wedstrijd na de ongelukkige val met de mountainbike beleefde. Het resultaat mocht er zijn: 165 punten. Persoonlijk was het voor hem een overwinning om een wedstrijd lang géén missers te schieten. Met 937 punten werd hier mooi 7,81 gemiddeld geschoten.

 

In het derde zestal schoot Rene Ververs de sterren van de hemel. Met 1 punt tekort op de 8 gemiddeld kan hij goed mee met de resultaten van de andere deelnemers.

 

Voor sommigen zit de vakantie er al weer bijna op, anderen kijken er verlangend naar uit. Qua wedstrijden is nu de zomerstop ingetreden. Eind augustus gaan we met vier deelnemers meedoen aan de Persoonlijke Kampioenschappen. Een week later volgen de Korpskampioenschappen. Zodra de indeling bekend is, zal deze met jullie gedeeld worden.

 

Voor nu wens ik iedereen een prettige zomervakantie en anders veel genot van de zon!

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3e Bondsconcours Herkenbosch

01 juli 2013 door Tanya van de Laar

60 punten!

Zondagmiddag hebben we geschoten in de sporthal van Vlodrop. Ditmaal ging het om het 3eBondsconcours, georganiseerd door de Boschjagers van Herkenbosch. Met 13 schutters hebben we er een gezellige middag van gemaakt.

 

De uitblinker van deze wedstrijd is Theo Pijls. Met 185 punten had hij de turbo aan staan! Dit heeft hem ook de overwinning bij de Veteranen in de Superieur klasse opgeleverd. Chapeau! Kevin Slaats heeft zich op een verjaardagscadeautje getrakteerd door 183 punten bij elkaar te schieten. Met een totaal van 1062 punten hebben ze de tweede plaats in de Superieur klasse behaald. Tevens is het deze schutters ook gelukt om 60 punten op één schijf te krijgen (zie foto)!

 

In het tweede zestal ging de strijd tussen de Van de Laartjes. Tanya is sterk terug gekomen van een eerste serie van 40 punten, door 134 punten na te schieten. Yvo is, sinds de 5eOnderlinge in 2011, met 1 punt sterker dan zijn zussie. Deze 175 punten betekenen een bijna persoonlijk record.

 

Het derde zestal werd vertegenwoordigd door Manuela Linssen, die na een strenge training afgelopen donderdag en wat gesleutel aan de boog, haar nieuwe techniek heeft toegepast. En dat heeft meteen zijn vruchten afgeworpen! Met 153 punten mag ze zich hoogste Dame in de A klasse noemen.

 

Verder kende de wedstrijd wat technische mankementen door de lichtuitval. Dit kon weer snel verholpen worden door de stekkers wel goed in het stopcontact te steken. Frank Hoogmans kwam tot de conclusie dat zijn koffer zijn beste tijd ook heeft gehad… Doordat zijn handvat is afgebroken, staat hij voor de lastige keuze: het gemak van het koffer met wieltjes of toch overstappen op het gebruik van de tas..? Wordt vervolgd ;)

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3D Schieten Maria Hoop

01 juli 2013 door Tanya van de Laar

De heren hebben vorig weekend in Maria Hoop op 3D beesten geschoten. Vol goede moed begonnen totdat... (Bitburger)RADLER! Ja, dat is de nieuwe ontdekking! Maar nu even terug naar het schieten...

Hoewel sommigen hen voor gek verklaarde met maar 6 pijlen, is het hen toch gelukt! Weinig er helemaal naast, behalve de bewuste (Willem-Jan wil over naar andere pijlen, dus die oude mochten kapot).

Het ging eigenlijk best goed, als Kevin de afstand niet probeerde in te schatten. Rik met af en toe een fluitpijl, veel plezier en KOOS ALS WINNAAR!! En dat over beide dagen! Misschien gaf die Duitse dame van dag 1 hem energie?!

Als afsluiter skottelbraaj, heerlijke slaapstoelen en het Radler experiment bij Koos en Miriam thuis. Geslaagd was het in ieder geval!

Met dank aan Caroline Heijnen

Nationaal Concours Heibloem

16 juni 2013 door Tanya van de Laar

De fantastische beker!

Wederom de overwinning voor het eerste zestal in de Superieur klasse!!!!!!!!!!

Met de geslaagde feestavond nog vers in het geheugen, hebben we met 14 schutters deelgenomen aan het Nationaal Concours. Wederom werden we welkom geheten op de banen van Heideroosje Heibloem. De weergoden hebben ons gespaard, pas na de wedstrijd vielen er een paar druppels uit de lucht.

In het eerste zestal waren ze vast heel blij met de vijf oefenpijlen, want de resultaten waren daar maar magertjes. Daar hebben ze zich gelukkig snel overheen kunnen zetten en dikke punten als resultaat. Met een totaal van 1070 punten hebben ze zich voor de derde keer op rij verzekerd van de overwinning in de Superieur Klasse! Een welverdiend applaus!

De toon werd in het tweede zestal door Aron Smolenaars al meteen gezet door de eerste pijl die van Lau Geraets weg te schieten in plaats van zijn eigen… Misschien toch maar andere kleurtjes aanschaffen? Aron heeft bewezen zich daarna goed te blijven concentreren. Met 153 punten heeft hij de beker van de tweede plaats gewonnen bij de jeugd in de B-groep. Lau kon het bijna niet geloven; hij heeft een persoonlijk record van 163 punten behaald en gaat daarom zijn boog na laten kijken bij VBS.

Ons derde zestal werd gevuld met Koos Heijnen en Ben Geraets. Voor de een de schone taak om wakker te blijven, voor de ander om de leraar eens wat te laten zien. Maar liefst negen keer schoot Ben een hoger punt dan Koos.

We hebben de eer hoog te houden! Op naar het volgende concours!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

2e Bondsconcours Heibloem

09 juni 2013 door Tanya van de Laar

Onze trotse winnaars

Zondagmiddag, een mooie gelegenheid om wedstrijd te schieten. Ditmaal ging het om het 2eBondsconcours, georganiseerd door Heideroosje Heibloem. Met 2,5 zestal zijn we gestart en hebben we weer de nodige prijzen behaald.

De wedstrijd werd regelmatig opgehouden door wandelende voetgangers.

Uitblinkers van vandaag zijn Rik van den Beuken (hoogste Koning) en Kevin Slaats (hoogste Heer). Na 15 pijlen stonden de heren op een gelijk aantal punten. Met één punt verschil heeft Rik zich weer bewezen. 188 om 187, dat willen we volgende week ook weer zien! Het eerste zestal haalde 1062 punten (1e prijs Sup. Klasse).

Ome Phlup was ook van de partij en schoot 124 punten.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

1e Bondsconcours ONA Posterholt

27 mei 2013 door Tanya van de Laar

De trofee

Wat fijn dat we op zondagmorgen deel mochten nemen aan het 1e Bondsconcours. Vroeg vertrekken zijn we niet gewend. Met 13 leden zijn we afgereisd. Om de weergoden hoefden we ons (gelukkig) niet druk te maken, Ontspanning na Arbeid Posterholt had de plaatselijke sporthal gehuurd. Een prettig klimaat om het seizoen te starten.

 

En wat voor een start het is geworden.. Rik van den Beuken, Bondskampioen, knalde mooi 189 punten bij elkaar en werd daarmee hoogste Koning van dit toernooi. Het eerste zestal heeft afgetrapt met 1073 punten, dat is 8,94 gemiddeld. Een prima resultaat, wat de overwinning in de Superieur klasse betekent!

 

Bij het tweede zestal waren de verschillen wat groter. Lau Geraets kan al aardig met het niveau meekomen met 137 punten. Tanya van de Laar besloot om de wedstrijd op een ongebruikelijke manier af te sluiten. Het afzetten van de boog ging niet geheel volgens plan, waardoor de pijl twee meter voor haar terecht kwam. Na overleg met de scheidsrechter was overeen gekomen dat als ze met de boog vanaf de schietlijn de pijl kon pakken, deze alsnog geschoten mocht worden. Dus volgde, onder toezicht van alle deelnemers, een waar schouwspel: op de buik liggend, met je voetjes aan de schietlijn, boog gestrekt naar voren en een beetje hulp, kreeg ze de pijl te grazen. Daarna als een echte publiekschutster afsluiten door flink tussen de pijlen te rammelen en een groot applaus! Die punten waren binnen!

Nieuw clubshirt

09 mei 2013 door Tanya van de Laar

Officiële presentatie van ons nieuwe clubshirt!

 

Klik op de foto voor de vergroting

Koningsschieten

06 mei 2013 door Tanya van de Laar

Er was geen officiële handtekening nodig om Frank Hoogmans ‘koning-af’ te verklaren. Met twee proefpijlen vooraf, werd over een wedstrijd van 40 pijlen beslist wie Koningsschieten 2013 op zijn/haar naam mocht schrijven. Wat een middag, wat was het spannend!! Veel enthousiaste supporters waren toe gestroomd om de grande finale mee te maken.

 

Na 20 pijlen zag de tussenstand er als volgt uit:

 • Rik van den Beuken 191 punten
 • Frank Hoogmans 188 punten
 • Kevin Slaats en Willem-Jan Timmermans 182 punten
 • Leo Pijls 181 punten

 

Bij de jeugd ging het er net zo aan toe:

 • Rutger van Bilsen 171 punten
 • Aron Smolenaars 164 punten
 • Ben Geraets 87 punten

 

Na 30 pijlen begonnen er al wat schutters te zweten. Het gaatje tussen Rik en Frank was maar 1 punt. Kevin had inmiddels een voorsprong van 4 punten opgebouwd op Willem-Jan. Die voelde de hete adem van Leo inmiddels ook in zijn nek met 3 punten achterstand. Leo moest echter weer oppassen voor zijn broer Theo, die hem op 1 punt na genaderd was..

Aron was Rutger stiekem bij gekomen. Er heerste nog maar 2 punten verschil tussen beiden, door de fantastische serie van Aron van 48 punten! Zulke uitslagen zijn van tevoren niet te verzinnen!

 

Het resultaat was dan ook dat bij de laatste 5 pijlen de schermen op zwart gingen, meer dan de helft van de schrijvers/pijlen trekkers in het lokaal moest blijven en de deelnemers het hoofd koel probeerden te houden.

 

Vol aandacht luisterde iedereen naar de prijsuitreiking. Een paar hoogtepunten:

 • Rutger van Bilsen heeft met 10 punten verschil zijn laatste titel als Jeugdkoning gewonnen!
 • Coen Houben heeft een gemiddelde van 7,1 geschoten over 20 pijlen! Maria Houben heeft de hele wedstrijd geschoten en haalde 6,3 gemiddeld.
 • Jan van Roy en Koos Heijnen mochten eigenlijk ook niet meer naar buiten lopen, omdat ze ongeveer een gelijk aantal punten schoten. Koos heeft deze strijd uiteindelijk gewonnen met een verschil van 5 punten.
 • Rene Ververs wist 305 punten bij elkaar te schieten, ondanks de weinige oefening.
 • Yvo van de Laar schoot de tweede helft bijna de negen gemiddeld.
 • In de strijd van de broeders Pijls is Leo als winnaar uit de bus gekomen: 352 punten tegenover 351 punten van Theo.
 • Kevin Slaats heeft een unieke prestatie neer gezet door de derde plaats te behalen met 365 punten.
 • Bij Rik van den Beuken en Frank Hoogmans werd de strijd letterlijk beslist op de laatste pijl. Over 40 pijlen genomen hebben ze allebei 375 punten geschoten.. Het laatste schot van Rik was een 9, Frank had een 8.
 • Rik van den Beuken Koning van Ons Genoegen 2013!!

 

Voorzitter Koos Heijnen gaf te kennen dat Rik het laatste Koningskruis ooit in ontvangst mocht nemen. Van Buggenum heeft aangegeven deze prijs niet meer aan te bieden, omdat de vraag te laag is. Drie maanden geleden heeft de vereniging dit exemplaar al gereserveerd. Voor komende jaren moet nog gezocht worden naar een passende oplossing.

Vervolgens was het de beurt aan de prachtige vetleren medaille. Al jaren wordt gesproken over het vervangen van deze traditie, maar ideeën zijn nog niet tot uitvoering gebracht. Dat onze nieuwe Koning Willem-Alexander geen kroning heeft ondergaan, heeft bij een aantal leden de belletjes doen rinkelen! Met een officiële gouden kroon werd, op zijn knieën, Rik van den Beuken gekroond tot Koning Ons Genoegen Roggel.

 

Na het feliciteren van de koningen was het tijd voor een groepsfoto. Allemaal gehuld in onze nieuwe shirts werden we vereeuwigd voor de promotiedoeleinden van Tonvannebekker met Gemma. De avond werd traditioneel afgesloten met een hapje en een drankje.

 

 

Hulde aan onze nieuwe koning! Dat het volgend jaar weer net zo spannend mag worden!

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar