Prijs- en Bekerschieten

24 februari 2013 door Tanya van de Laar

Victoriavlaai

Met een berg sneeuw professioneel weg geschoven door Jan van Roy, hebben 20 leden van Ons Genoegen zich zondagmiddag gegeven aan het Prijs- en Bekerschieten. Degene die het meest over zijn gemiddelde van 2012 schiet, wint het Bekerschieten. Vorig jaar was dit René Ververs, die de beker nu mooi op had laten poetsen door zijn wederhelft. En jawel hoor, het is hem dit jaar weer gelukt om deze trofee te winnen! Met maar liefst 0,79 punten boven zijn gemiddelde van vorig jaar! Met René hebben nog zeven schutters zich goed verbeterd. De andere tien schutters hadden er wat meer moeite mee en hebben hier en daar toch wat punten laten liggen. Koos Heijnen heeft het in ieder geval klaar gekregen om precies zijn gemiddelde te schieten, wat toch ook een prestatie op zich is.

Nieuweling vandaag is Lau Geraets geweest, die met 166 punten een prima eerste wedstrijd heeft beleefd. Dat belooft wat voor de toekomst. Volgend jaar zeker een kanshebber voor de titel.

Bij de jeugd hadden we drie deelnemers. Aron Smolenaars is hier de grootste stijger door 1,04 punten boven zijn gemiddelde te schieten. Een mooie beker als resultaat. Rutger van Bilsen heeft met 214 punten zich ook verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Ben Geraets is hard aan het trainen voor zijn techniek verder te ontwikkelen. Met 56 punten heeft hij bewezen een echte doorzetter te zijn.

Na dit officiële gedeelte volgt natuurlijk hetgeen waar we allemaal voor gekomen waren: het Prijsschieten. Omgeteld bleven er bij de toppers weinig punten over, aangezien de 10 maar 2 punten waard was. Winnaar is hier Theo Pijls met 148 punten.

Door Ben Geraets is wel een unieke prestatie neergezet. Hij heeft namelijk met het Bekerschieten evenveel punten behaald als met het Prijsschieten. Voor zover wij ons kunnen herinneren, is dat nog nooit voorgekomen!

Toen iedereen zijn prijs had binnengehaald, was de kruimel- en Victoriavlaai binnen no time op. De platz werd lekker dik belegd met kaas en worst. Zo heeft iedereen lekker genoten van een geslaagde middag!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

4e Onderlinge Bekerwedstrijd Heideroosje

21 januari 2013 door Tanya van de Laar

De kou werd getrotseerd, maar eenmaal binnen was het gezellig, waardoor ieders hart verwarmd werd. De 4eOnderlinge Bekerwedstrijd bij Heideroosje (Heibloem) zit er op. En wat hebben we weer veel overwinningen behaald.

 

De Drie Musketiers hebben fabuleuze punten bij elkaar geschoten, te weten: Rik van den Beuken 238, Willem-Jan Timmermans 232 en Frank Hoogmans 230. Deze bijdrage heeft er mede toe geleid dat ons eerste zestal 1350 punten heeft behaald.

 

Tanya van de Laar werd hoogste dame met 214 punten. Aron Smolenaars behaalde de eerste plaats bij de jeugd t/m 15 jaar met 187 punten.

 

In totaal hebben 18 schutters deelgenomen aan dit toernooi. Hopelijk mogen we in de toekomst nog meer mensen verwelkomen.

 

Daarbij wil ik graag een vermelding maken van de prestaties van Aron Smolenaars en Ben Geraets op de Open Limburgse Kampioenschappen. Deze 18m wedstrijd bestaat uit drie schietbeurten, verdeelt over de drie doelen van Echt. De eerste ronde is afgelopen zondag geschoten. Aron schoot 203 punten en Ben 156 punten, een prima uitgangspositie! Op naar de volgende ronde!

 

Qua wedstrijden is het de komende tijd wat stilletjes, maar daar is een goede reden voor.

VASTELAOVUND! Sjansemaekers alaaf!

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Oude Smidse toernooi

14 januari 2013 door Tanya van de Laar

Op de banen van Gezellige Uren Baexem heeft Ons Genoegen deelgenomen aan het 26eOude Smidse toernooi. De eerste officiële wedstrijd van het jaar is altijd spannend, omdat men blanco start. Bij deze wedstrijd wil je graag goed presteren, zodat je de hoogst mogelijke notering op de ranglijst kunt veroveren. Het is zeven schutters gelukt om boven hun gemiddelde van 2012 uit te komen. Die andere acht schutters hadden er soms wat meer moeite mee.

 

Desondanks hebben we de nodige prijzen weggekaapt:

  • Korpsprijs A-klasse: 1144 punten
  • Hoogste dame A-klasse: Tanya van de Laar 211 punten
  • Hoogste heer B-klasse: Bjorn Donkers 225 punten

 

Het was dat de winnaars van de parkeerplaats afgehaald zijn, anders hadden ze nog een tijd moeten wachten op hun prijzen. Een foto in het Leudalnieuws volgt… De jonge garde heeft na de wedstrijd welverdiend uitgeblust bij Croy; het nieuwe restaurant van de Leistert, een aanrader.

 

Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar wat de rest van het jaar ons zal brengen.

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3e Onderlinge Bekerwedstrijd Roos in Bloei

17 december 2012 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend is de laatste officiële wedstrijd van dit jaar verschoten op de banen van Roos in Bloei.

Er zijn niet veel woorden nodig voor een prestatie van groot formaat weer te geven.

RIK VAN DEN BEUKEN 243 PUNTEN!

Zijn lieftallige wederhelft, Caroline Heijnen, heeft ook de sterren van de hemel geschoten met 209 punten.

Met 1352 punten en een eerste plaats heeft ons eerste zestal het jaar goed afgesloten.

Namens de zestalcommissie, Fijne feestdagen en veel punten voor 2013!!
Tanya van de Laar
 

Wintertoernooi

25 november 2012 door Tanya van de Laar

Twee wedstrijden stonden dit weekend op het programma. De opkomst was niet erg groot, de prestaties des te groter.

Zondagmiddag zijn we te gast geweest op de automatische banen van HBS ‘De Ster’ in Pey-Echt. Daar hebben we deelgenomen aan het Wintertoernooi, oftewel het Worstentoernooi. Op drie willekeurige momenten in de wedstrijd wordt een spin aan het rad gegeven. Deze valt stil op een cijfer. De vereniging met het meeste aantal pijlen op het gedraaide getal, wint een worst! Laten wij nu twee keer mazzel hebben gehad!! Dat smaakte in ieder geval erg goed.
Over de resultaten hebben de schutters ook niet veel te klagen. Rik van den Beuken haalde met zijn verkoudheid 233 punten binnen. Ben Geraets viel ook op met 136 punten!

Na de wedstrijd werd het weekend bij de familie Heijnen afgesloten, waar de ontknoping van het Formule 1 seizoen zijn hoogtepunt bereikte.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar
 

Mussehook toernooi

25 november 2012 door Tanya van de Laar

Vrijdagavond hebben we deelgenomen aan het Mussehook toernooi bij Roos in Bloei. Yvo van de Laar was toen ook jarig, dus hier is ook bij stil gestaan. Met 202 punten heeft hij zich goed bewezen in het eerste zestal.

De topper van deze avond is Frank Hoogmans met 236 punten. De laatste 20 pijlen schoot hij 193 punten. Opstartproblemen, daar heeft iedereen wel eens last van… De avond werd gezellig afgesloten ‘Bie Briels’.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

2e Onderlinge Bekerwedstrijd Ons Genoegen

19 november 2012 door Tanya van de Laar

HBV Ons Genoegen

Op de banen van Ons Genoegen werd afgelopen weekend de 2e ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd werd goed bezocht; er waren 91 deelnemers. De overwinning werd behaald door het eerste zestal van Ons Genoegen. De hoogste schutter werd tevens door deze vereniging geleverd: Frank Hoogmans behaalde 233 punten.

Uitslagen
1e Zestallen
Ons Genoegen 1 1340
Heideroosje 1 1315
Heidebloem 1 1289
Roos in Bloei 1 1256
Buitenlust 1 1213

2e Zestallen
Heideroosje 2 1258
Ons Genoegen 2 1197
Heidebloem 2 1191
Roos in Bloei 2 700
Buitenlust 2 133

3e Zestallen
Heideroosje 3 1211
Heidebloem 3 1122
Ons Genoegen 3 866

4e Zestallen
Heideroosje 4 1156
Heidebloem 4 505

5e/6e Zestallen
Heideroosje 5 1063
Heideroosje 6 316

Hoogste Heer: Frank Hoogmans OG 233 punten
Hoogste Dame: Rian Jeurninck HR 210 punten
Hoogste Veteraan: Lowie Joosten HB 217 punten
Hoogste Jeugd (t/m 18 jaar): Ben Koper HR 208 punten
Hoogste Jeugd (t/m 15 jaar): Michael Simons HR 204 punten
Hoogste Jeugd (t/m 12 jaar): Olga Sijbers HR 209 punten

Wij kijken terug op een gezellig en sportief schietweekend!
Graag tot ziens bij de volgende ronde.


Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Vrijgezellenschieten Haler-Uffelse

19 november 2012 door Tanya van de Laar

Drie schutters van Ons Genoegen hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan het Vrijgezellenschieten van onze collega’s De Grensschutters in Haler-Uffelse.

Als stunt hadden Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans bedacht om om 16.30u eerst de 2e ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd te schieten en daarna door te reizen naar de grensstreek. Aldaar schoten beide mannen hetzelfde aantal punten als de wedstrijd in de middag! Voor Frank resulteerde dit in een overwinning op beide wedstrijden; een prima prestatie met 233 punten. Willem-Jan heeft bewezen dat achterop schieten niet heilig is en schoot mooi 226 punten bij elkaar.
De derde deelnemer is Kevin Slaats. Hij behaalde 221 punten en scoorde vooral veel bier!

Ouderwetse gezelligheid!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Regio Limburg vs. Gezellig Samenzijn

04 november 2012 door Tanya van de Laar

Deze zondag hebben drie schutters van Ons Genoegen deelgenomen aan de wedstrijd waarin geschoten is tegen de bond Regio Limburg. De overwinning hebben ze niet mogen behalen, maar de resultaten liegen er niet om. Met fabuleuze scores van 379, 374 en 362 punten hebben in volgorde, Rik van den Beuken, Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans een prachtige ochtend/middag gehad. Gemiddeld hebben deze drie mannen samen een score van 9,29 punt behaald.

Een opsomming van persoonlijke resultaten die uitgelicht mogen worden:
- Rik van den Beuken schiet de eerste 20 pijlen 192 punten, met een serie van 50.
- Frank Hoogmans schiet pijl 16 t/m 35 197 punten, met een serie van 50. Dat betekent dat hij maar drie keer een 9 geschoten heeft!
- Willem-Jan Timmermans schiet de tweede 20 pijlen 189 punten, een persoonlijk record.

Veel tijd om bij te komen had Rik van den Beuken niet. Als Bondskampioen 2012 moet hij het in 10 pijlen opnemen tegen de Kampioen van Regio Limburg. Deze shoot-off werd gewonnen door de tegenstander. Het 93 punten tegen 95 punten van de winnaar, moest Rik zijn meerdere in hem erkennen.

We zullen zien of deze prestaties gehandhaafd kunnen worden tijdens de volgende wedstrijd.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Finale Krijgsman toernooi Boukoul

28 oktober 2012 door Tanya van de Laar

De zondag heeft ons eerste zestal deelgenomen aan de finale van het Krijgsman toernooi, waar we ons eerder voor geplaatst hebben. Na 20 pijlen is het doek gevallen, Onze Vrije Uren (Heythuysen) bleek in de eerste shoot-off te sterk. Over de resultaten konden de schutters niet klagen, met een totaal van 1046 punten.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar