Roggelse kampioenschappen 2012

06 april 2012 door Tanya van de Laar

Kampioen!

Met trots kan ik jullie mede delen dat we drie zeer mooie prijzen hebben gewonnen! Daarbij duid ik natuurlijk op de overwinning van het eerste zestal het afgelopen seizoen en het behalen van ‘Hoogste Heer’ en ‘Algemeen Kampioen’ door Frank Hoogmans.

Laten we vooraan beginnen met vertellen…
Zaterdagmiddag beten de dames en veteranen het spits af met de eerste ronde. Het was erg druk en op het laatste moment moest er nog van alles geschoven worden om alle schutters een plaatsje te kunnen geven. Dameskampioen is Sabine van Rijt (Heidebloem) met 255 punten. Met evenveel punten is Desirée Sijben (Heidebloem) 2e; zij schoot een 8 achter op en Sabine had een 10. Tanya van de Laar behaalde een 3e plaats (246 punten).
Veteranenkampioen is Peter Joosten (Heidebloem) met 267 punten. Dit is gemiddeld 8,90. De 2e plaats is behaald door Piet van Roy (Heidebloem) met 262 punten. De 3e plaats is voor Jo Peeters (Heideroosje), die 261 punten schoot. Theo Pijls behaalde een 4e plaats (260 punten). Phlup Vullers heeft een respectabele 17e plaats gehaald met 191 punten.

Zondagochtend waren het de jeugdleden, die hun best hebben gedaan. Rutger van Bilsen mocht het in zijn klasse opnemen tegen Ben Koper (Heideroosje). Na 20 pijlen hadden ze hetzelfde aantal punten. Na een spannende strijd trok Ben Koper aan het langste eind. Met 274 punten werd hij kampioen. Bij de jeugd t/m 15 jaar haalde Luke Nijssen (Heidroosje) de overwinning binnen met 209 punten. Op 18 meter is de beker gewonnen door Michael Simons (Heideroosje) met 249 punten. Aron Smolenaars heeft ook meegestreden om de titel en haalde met 195 punten een 2e plaats. Ben Geraets vond zijn eerste kampioenschappen erg spannend. Met een hoogste serie van 37 (!) behaalde hij een 6e plaats met 166 punten.

Zondagmiddag, 45 minuten na het eindigen van de jeugdwedstrijd, traden de heren aan om hun kunsten te laten zien. Dat het een spannende strijd zou worden, wist iedereen. Maar dat Rik van den Beuken en Frank Hoogmans na 25 pijlen evenveel punten zouden hebben, heeft niemand kunnen voorspellen. De wedstrijd werd beslist bij pijl 27, toen Frank een 10 schoot en Rik een 7. Uiteindelijk met 5 punten verschil mag Frank zich, voor de derde keer in zijn carrière, Roggels Kampioen noemen. Daar hij ook de hoogste score van deze wedstrijd heeft geschoten (283 punten = 9,43 gemiddeld), krijgt hij tevens een beker voor Algemeen Kampioen. De 3e plaats bij de heren is bekleed door Gerard van den Beuken (Buitenlust) met 272 punten.

Glunderend en stralend van geluk namen alle kampioenen na de prijsuitreiking hun felicitaties in ontvangst. Bijna gebruikelijk werd de avond afgesloten met een lekker borreltje en een goed gevulde maag.

Wij kijken terug op een sportief, gezellig en geslaagd weekend. Iedereen ook bedankt voor de inzet, dat we dit tot een mooie herinnering hebben kunnen maken.

Hulde aan de kampioen!!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Website update

24 maart 2012 door Frank Hoogmans

De website is weer bijgewerkt. Nieuw is de wedstrijdkalender, welke je kunt vinden onder het kopje Informatie. De wedstrijdkalender zal worden bijgehouden door onze eigen zestalcommissie.

Tevens zijn er kleine wijzigingen geweest aan het nieuws gedeelte, waarbij het initiële overzicht korter is, en er voor elk bericht een duidelijk linkje staat om de rest van het artikel te lezen.

Lentetoernooi Vlodrop

24 maart 2012 door Tanya van de Laar

Na een lange, maar gezellige wedstrijd volgen hier de resultaten: Rik van den Beuken en Frank Hoogmans zaten elkaar op de hielen met 237 en 236 punten. Een fantastische start voor beiden dit jaar! Leo Pijls herhaalde bijna zijn resultaten van vorige wedstrijd, met 224 punten. Als jeugdlid heeft Rutger van Bilsen, met 213 punten, zijn beste beentje voor gezet. Afsluitend schoten Willem-Jan Timmermans (202 punten) en Kevin Slaats (196 punten) in het eerste zestal. Dit levert hen een gemiddelde op van 8,72.

De uitblinker van de avond was Yvo van de Laar, die 214 punten bij elkaar wist te schieten! Zou het komen doordat de dames niet aanwezig waren? Misschien werkt het Duitse eten wel als krachtvoer!
Rick Ververs liet met 206 punten blijken dat hij niet veel training nodig heeft. Echtpaar Heijnen was ook van de partij en moedigde iedereen aan.

Kortom, een geslaagde avond!


Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar


N.B. houdt de mailbox in de gaten, de uitnodiging voor de Roggelse kampioenschappen wordt zo snel mogelijk verstuurd!

5e Onderlinge bekerwedstrijd

21 maart 2012 door Tanya van de Laar

Ons Genoegen I 6744 punten over het seizoen en daarmee een 1e plaats!

Op de banen van Heideroosje te Heibloem hebben we afgelopen weekend de laatste ronde van de Onderlinge bekerwedstrijd verschoten. Met de Roggelse Kampioenschappen in het vooruitzicht hebben velen hier aan de generale repetitie mee gedaan. En zeker niet onverdienstelijk!

Rik van de Beuken mag zich, ondanks de hoofdpijn, beste schutter van Ons Genoegen en deze Onderlinge noemen met 237 punten. Frank Hoogmans liet het er niet bij zitten met 233 punten. De laatste tien pijlen schoot hij maar liefst 98 punten! De derde plaats wordt bezet door Willem-Jan Timmermans, die 229 punten had. Leo Pijls had met hetzelfde aantal punten een vierde plaats, helaas van de laatste pijl: een 7. Opmerkelijk is dat er nog drie koppels zijn die gelijke scores hebben behaald. Theo Pijls, die 224 punten bij elkaar schoot, heeft zich van zijn beste kant laten zien. Met een 1e plaats in zijn klasse, mag Rutger van Bilsen met 222 punten niet klagen. Het eerste zestal heeft met een gemiddelde van maar liefst 9,16 heel goed gepresteerd!

Resultaat van de afgelopen vijf Onderlinge bekerwedstrijden is dat Ons Genoegen I met 6744 het klassement leidt. Heideroosje I volgt op een tweede plaats met 81 punten minder.

Op zondagmiddag was het de beurt aan onze jongste leden om te laten zien hoe goed zij al geoefend hebben. Aron Smolenaars behaalde 184 punten, heel erg goed! Ben Geraets kan met 113 punten erg trots zijn; hij schoot zijn eerste echte wedstrijd.

Al met al heeft Ons Genoegen zich weer goed bewezen!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Prijs- en Bekerschieten

01 maart 2012 door Miriam Heijnen

De terechte winnaar!!

Hallo allemaal,

We hadden een gezellige middag. De drie musketiers (Rik, Willem-Jan en Frank) hadden de vorige avond nog een drie-tallen wedstrijd op de 18 mtr geschoten, in Echt. Ondanks twee missers (6 punten is minimum!) hadden ze nog de voorlopige tweede plaats achter Neer. Voor de teambuilding was er een spandoek voor ze gemaakt om ze te motiveren.
Ook zondag is dit opgehangen, met als resultaat: Rik 240!!! Frank 234!! en Willem-Jan 226!
Voor Rik betekent dit een baanrecord!! Zover ik na kon gaan is er op de banen van Ons Genoegen nog nooit zoveel geschoten. Harrie Jacobs en Frank Hoogmans hebben al een 241 geschoten en niet te vergeten Monica Kirschner 242!! Alleen deze punten werden tot stand gebracht op andere banen.

De Bekerwedstrijd verliep gezellig en snel. Bij de Jeugd was er, door de afwezigheid van Rutger, helaas geen deelnemer. Buiten mededinging schoten wel mee Aron Smolenaars en Ben Geraets. Beide deden goed hun best op de 18 mtr. Aron kreeg al 150 punten bij elkaar en Ben 91. Ga zo door en hopelijk kunnen ze in de zomer ook meedoen. Voor het koningschieten hebben we in ieder geval twee deelnemers op de 18 mtr!

Bij de Senioren hadden 12 van de 15 deelnemers meer dan hun gemiddelde van 2011 . De drie die eronder zaten, misten hun gemiddelde maar net. Dus al met al een hoog niveau! Iedereen tipte Manuela als winnaar, ze schoot ook goed! Ondertussen was Rene van uit de achterhoede, de grote winnaar. Met maar liefst 1,83 over zijn gemiddelde nam hij de grote beker mee naar huis. Heeft hij iets te poetsen voor het volgend jaar.

Het prijsschieten leverde veel lekkere prijzen op en veel gevulde magen. Rik hield uiteindelijk nog maar 1/3 van zijn geschoten punten over.

Iedereen bedankt voor de gezellige dag en tot a.s. donderdag voor de jaarvergadering. Bij verhindering niet vergeten af te melden bij Manuela of een van de bestuursleden.


P.s. voor de agenda: 15-18 mrt Onderlinge (laatste!) bij Heideroosje en vrijdag 23 mrt Lentetoernooi in Vlodrop,


Gr Koos Heijnen, namens de zestalcommissie

Nieuwe website live!

16 februari 2012 door Frank Hoogmans

De nieuwe website voor HBV Ons Genoegen te Roggel is klaar en beschikbaar gesteld voor iedereen. Alle functionaliteiten uit de vorige website zijn overgezet (met uitzondering van de wedstrijdkalender) en beschikbaar.

De volgende functionaliteiten staan momenteel op de planning voor de komende oplevering.
- Wedstrijdkalender