2e Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd Heideroosje

27 november 2014 door Tanya van de Laar

Met achttien schutters heeft Ons Genoegen deelgenomen aan de 2e ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd bij Heideroosje in Heibloem.

 

Een paar highlights:

-          Steve Wijler opende de wedstrijd met een serie van 50 punten. Met een totaal van 239 punten, ziet hij hier en daar nog ruimte voor verbetering. Hij werd hoogste schutter van deze rond en hoogste Jeugd groep I.

-          Frank Hoogmans heeft wel 500x afgezet.. toch heeft hij er 236 punten uit weten te slepen.

-          Aron Smolenaars was lekker op dreef. Met 216 punten werd hij hoogste schutter van de vrijdagavond en winnaar bij de Jeugd groep II.

-          Rik van den Beuken heeft zondagmorgen zijn nieuwe pijlen afgesteld en knalde er ’s middags nog eens 234 punten bij.

-          Het derde zestal schoot precies 1000 punten.

-          Er werden acht personele prijzen behaald.

 

Voor de volgende ronde schuiven we weer iets meer richting de Roggelse kern: Heidebloem zal haar deuren openen. 

 

Namens de zestalcommissie

Tanya van de Laar

Regio Limburg - Gezellig Samenzijn

06 november 2014 door Tanya van de Laar

Dat het een lange dag zou worden, was van tevoren al bekend. Maar dat de triomf zo groot zou zijn, heeft niemand voor mogelijk gehouden!

 

Vijftien heren, vijf dames en vijf jeugdleden hebben zich verenigd tot team Gezellig Samenzijn. Een zelfde aantal personen vormt team Regio Limburg. Voor Ons Genoegen hebben vier schutters deelgenomen aan deze strijd.

 

De heren van GS hadden de smaak te pakken en liepen iedere vijf pijlen een beetje meer uit op de tegenstander. Dit leidde tot een zeldzaam fenomeen: de overwinning op Regio Limburg! Frank Hoogmans werd een van de hogere schutters van de dag met 372 punten (=9,3 gemiddeld).

Tom Wolfs bleek tijdens de shoot off de langste adem te hebben en won met 94 om 90 punten.

 

De gezellige dames van GS hadden minder geluk. Met een verschil van 41 punten heeft team Regio Limburg van hun gewonnen. De shoot off was des te spannender, omdat er twaalf pijlen (door een gelijke stand na tien stuks) nodig waren voor de beslissing. Angelika Tinger (GS) versloeg haar tegenstander met 2 punten.

 

Bij de jeugd was de sfeer ontspannen. De punten lieten dit ook zien. Ook zij hebben de overwinning gepakt, door 63 punten meer te behalen dan de andere partij. Steve Wijler werd met 369 punten hoogste schutter in deze categorie. In de shoot off moest zijn tegenstander na een paar pijlen de boog helaas aan de kant zetten ivm een schouderblessure. Steve schoot gewoon door en harkte nog even 94 punten bij elkaar. Daarmee heeft hij een mooie trofee gewonnen.

 

Zie het verslag van GS voor de precieze punten aantallen.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Finale Krijgsman toernooi Boukoul

27 oktober 2014 door Tanya van de Laar

De zondag stond in het teken van de finale van het Krijgsman toernooi. Om een goed zestal af te vaardigen, bleek een uitdaging op zich, vanwege de hoeveelheid afmeldingen. Tanya van de Laar werd uiteindelijk de zesde schutter.

 

Het wedstrijd werd gestart met 15 pijlen en 12 zestallen. De beste 8 zestallen mochten verder naar de kwartfinale. De start was voortvarend, maar helaas zakte de resultaten daarna weg. Steve Wijler en Frank Hoogmans hadden hun vendetta weer opgepakt waar ze gebleven waren. Op hun resultaten was weinig aan te merken. Willem-Jan Timmermans schoot rond zijn gemiddelde. Kevin Slaats, Leo Pijls en Tanya van de Laar hadden meer moeite.

 

Voor de kwartfinale hebben we ons als vijfde geplaatst en moesten we het opnemen tegen de schutters van Willem Tell Geverik. Na een korte pauze werd herstart met 1 proefpijl en 5 tellende. Het NHB zestal heeft niets laten liggen in de shoot off met een score van 270 punten. Bij Ons Genoegen liep het stroef en werden uiteindelijk 255 punten bij elkaar geschraapt. De schutters bleven elkaar steunen en het verlies werd sportief opgepakt.

 

De finale werd gewonnen door Onze Vrije Uren Heythuysen.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Ligteveld toernooi Neer

27 oktober 2014 door Tanya van de Laar

In het warme en gehorige lokaal van Vriendschap&Strijd Neer was het dit jaar verrassend rustig. Met 13 schutters hebben we deelgenomen aan het Ligteveld toernooi. De resultaten waren goed, in totaal zijn er vijf prijzen in de wacht gesleept.

 

Het eerste zestal had een andere samenstelling als normaal. Met Jos Bongers (213 punten) en Yvo van de Laar (209 punten) hebben ze een mooie tweede plaats in de Superieur Klasse veroverd, met een totaal van 1313 punten. Ze waren heel dicht bij de overwinning, die met 1314 punten naar Heideroosje I Heibloem ging.

Persoonlijk zijn Steve Wijler en Frank Hoogmans de strijd aangegaan. Ze eindigden met een zelfde aantal punten, 232 om precies te zijn. Frank was in het voordeel door pijl 24 een 10 te schieten, in plaats van de 9 van Steve. Hij mag zich hoogste Jeugd in de Superieur klasse noemen. Frank greep net naast de prijs voor hoogste Heer.

 

Bij het tweede zestal zat de sfeer er ook goed in. Iedereen maakte een vliegende start en af en toe ging een pijl behoorlijk uit de richting, maar dat mocht de pret niet drukken. Tanya van de Laar leek wel weer helemaal terug van weg geweest. Met een mooie 217 punten werd ze hoogste Dame in de A klasse. Aron Smolenaars dacht haar goed bij te kunnen houden, maar moest toch genoegen nemen met 212 punten. Daarmee werd hij wel hoogste Jeugd in de A klasse.

Het totaal van dit zestal (1192 punten) heeft ook een tweede plaats in de A klasse opgeleverd.

 

Het derde zestal bestond uit één persoon: Ben Geraets. Hij heeft de wedstrijd gewoon met het tweede meegedaan en een goede wedstrijd geschoten. Hij behaalde 145 punten.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

1e Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd OG

27 oktober 2014 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend is de 1ste Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd verschoten op onze eigen banen. Met 22 schut(s)ters van Ons Genoegen en 104 schutters in totaal was het een prima opkomst, en de resultaten mochten er dan ook wezen!

Algehele winnaar en hoogste Jeugd I was Steve Wijler met 237 punten. Met een tien achterop heeft hij Rik van den Beuken (237 punten met een 9 achterop) die hoogste senior werd, net achter zich kunnen laten. Er was ook nog competitie van Edwin Joosten (Heideroosje) die ook 237 geschoten had, helaas voor hem had hij een slechter laatste schot.

Het eerste zestal heeft de winst binnengesleept met een totaal van 1380 punten, wat goed is voor de 9,2 gemiddeld. Hierbij mag ook een goed resultaat van  Willem-Jan Timmermans niet vergeten worden, met 236 heeft hij ook meegestreden om de hoogste titel. De grootste verrassing in het eerste zestal is Frank Hoogmans geworden, die met een brakke kop en lage verwachtingen een resultaat van 234 heeft binnengesleept!

Het tweede heeft de tweede plek behaald met een totaal van 1249 punten. Tanya van de Laar heeft hierbij meteen weer van zich laten horen, met 208 punten heeft ze de titel van Hoogste Dame gescoord dit weekend! Ook Aron Smolenaars is weer eens onder de boog gaan staan, met 205 punten na een lange afwezigheid kan hij erg tevreden zijn!

Het derde zestal is ook tweede geworden, met 1152 punten in totaal. Vader en dochter Heijnen hebben onbewust met elkaar gestreden, waarbij dit keer Danielle Heijnen met 6 punten van haar vader gewonnen heeft.

Dit weekend waren er zoveel schutters dat we zelfs vier deelnemers in ons 4de zestal hadden. Dit weekend heeft Jasper Stokmans voor het eerst meegeschoten. Ondanks de drukte heeft hij het goed volgehouden, en heeft hij een aantal goede pijlen geschoten!

Het komend weekend wordt het altijd gezellige Ligteveld toernooi verschoten in Neer, op naar de volgende beker?

 

Namens de zestalcommissie,

Danielle Heijnen

Linker-Rechter Maasoever

14 oktober 2014 door Tanya van de Laar

Zaterdagavond zijn vier schutter van Ons Genoegen afgereisd naar Wassenberg (D) voor de jaarlijkse Linker-Rechter Maasoever wedstrijd. Gelukkig vond de wedstrijd plaats in de sporthal, het weer was niet geweldig.

 

Uitblinker van de avond is Steve Wijler, die zich, met een geweldige score van 380 punten (9,5 gemiddeld!), hoogste schutter van deze wedstrijd mag noemen. Zelf ziet hij nog enkele schoonheidsfoutjes. Samen met zijn teamgenoten van de linker kant schoten ze 80 punten meer dan de concurrent. Het goud was binnen!

 

Bij de heren werd rond het jaargemiddelde gepresteerd. Willem-Jan Timmermans behaalde 367 punten (9,175 gemiddeld) en werd daarmee hoogste Heer van de Linker kant. Kevin Slaats besloot in de wedstrijd maar van pijlensoort te wisselen. Dat heeft hem toch goed gedaan. Hij eindigde met 359 punten (8,975 gemiddeld). Bij Frank Hoogmans liepen de tienen niet zo goed. In de tweede helft ging het hem beter af. Met een totaal van 355 punten (8,875 gemiddeld) was hij dan ook minder tevreden. Door de stand van het pak, licht achterover gekanteld, heeft ook één van zijn pijlen het niet overleefd.’

 

Met een verschil van bijna 50 punten hebben dit jaar de Heren van de Linker Maasoever gewonnen van de andere kant. Alleen bij de Dames heeft de Rechter Maasoever een overwinning behaald.

 

Willem-Jan, Frank en Steve hebben zich geplaatst voor het Bondsteam; Kevin is 1e reserve. Begin november mogen zij de eer van GS verdedigen tegen de schutters van Regio Limburg.

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Krijgsman toernooi Boukoul

22 september 2014 door Tanya van de Laar

Op zondag 21 september zijn we met (bijna) alle kampioenen en alle andere toppers afgereisd naar Boukoul, voor het jaarlijkse Krijgsman toernooi. Met twee volledige zestallen (en Henriëtte, de dubbele persoonlijkheid van Steve) is er weer een gezellige middag van gemaakt.

 

Het eerste zestal werd gevuld met vijf van de zes kampioenen. Steve Wijler heeft weer goede zaken gedaan; hij heeft alle pijlen in het geel geschoten. Met een score van 242 punten, heeft hij een uitmuntend resultaat neer gezet! Het zestal schoot 1361 punten.

 

Onze nieuwe aanwinst Harold Janshen mocht voor het eerst in zwart tenue aan de schietlijn verschijnen. Hij knalde de eerste serie meteen 47 punten bij elkaar. De ‘afspraak’ dat nieuwe schutters bij een eerste serie van meer dan 45 punten een rondje moeten geven, vertrouwde hij maar niet (en terecht)! In totaal behaalde hij een mooie 214 punten.

 

Yvo van de Laar heeft bewezen dat hij ook goed kan schieten als er geen Kampioenschap op het spel staat. Hij schoot maar liefst 14x in het geel. Helaas zaten er ook een aantal afzwaaiers tussen en kwam zijn totaalscore op 201 punten. De gedachte om over te stappen op nieuwe latten, krijgt steeds meer vorm.

 

Op de officiële uitslag moeten we nog wachten tot alle teams hebben deelgenomen aan dit toernooi. Een plek in de finale lijkt me vanzelfsprekend.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Interview 3ML Radio

22 september 2014 door Tanya van de Laar

Ook andere media hebben lucht gekregen van de geweldige prestatie, die HBV Ons Genoegen tijdens de Korpskampioenschappen heeft neer gezet. Afgelopen zondag heeft Willem-Jan Timmermans, als lid van het Kampioensteam, een interview verzorgd voor lokale omroep 3ML Radio. 

Dit is terug te luisteren via de volgende link: http://www.3ml.nl/radioplayer1.php?pid=20 

Selecteer daarvoor aan de rechterkant naast de mediaspeler 21-09-2014 14:00; vanaf 28 minuten is er een live verbinding.

Reacties van de leden op het interview zijn positief: het is een goede reclame voor Ons Genoegen, Tonvannebekker, Roggel en de handboogsport in het algemeen. 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Korpskampioenschappen deel II

08 september 2014 door Tanya van de Laar

Korpskampioen Superieur Klasse

Korpskampioen Superieur Klasse Ons Genoegen 1 Roggel

 

Zondag was het de beurt aan de mannen van het eerste zestal om zich te bewijzen. Met dezelfde samenstelling als het recordzestal van oktober vorig jaar, werd besloten om ook in diezelfde volgorde aan de schietlijn te verschijnen. De weergoden hadden aan het begin van de wedstrijd nog een kleine verrassing in petto. Een ware windhoos zorgde voor wat vertraging. Op dat moment stond Steve Wijler klaar, maar hij wachtte rustig zijn tijd af en liet zich niet gek maken. Hij schoot mooie series van 183 en 190 punten.

 

Rik van den Beuken is druk bezig met sloopwerkzaamheden in zijn nieuwe onderkomen. Hij is zelf mogelijk ook gemaakt van steen, want deze heer is niet kapot te krijgen! Een rondje werd gegeven voor de serie van 50 punten. Met twee series van 185 en 189 punten, heeft hij een net 1 punt meer als Steve geschoten.

 

Voor Leo Pijls had de dieselmotor wat langer nodig om warm te worden. Ook tijdens deze wedstrijd moest het doelpak vervangen worden, omdat de strippen erg slecht waren en de schutters er doorheen knalden. Dit heeft op Leo zijn resultaten geen invloed gehad, hij schoot series van 177 en 174 punten, nog altijd boven zijn jaargemiddelde.

 

Als we het over regelmaat en vast ritme hebben, is Willem-Jan Timmermans de man die we moeten benaderen. Bij een goed resultaat was dit duidelijk aan hem te merken en ging de vuistjes bij de andere teamleden omhoog. De sfeer was geconcentreerd, doch was ook ruimte voor een dansje, want dansen is gratis. Willem behaalde series van 183 en 182 punten.

 

Frank Hoogmans heeft als reserve een voortreffelijke wedstrijd geschoten. Met twee series van 188 en 190 punten, wist hij er zelfs 11 punten meer dan de dag ervoor uit te persen. We spreken dan over een gemiddelde van 9,45 over heel de wedstrijd. Met al twee Kampioenschappen dit seizoen op zak, had hij wel degelijk in de gaten dat een derde titel goed mogelijk was.

 

Als een echte doorzetter heeft Kevin Slaats zich op zondag bewezen. Hij startte met series van 46-47 punten. Waar hij de kracht vandaan heeft gehaald voor de laatste vijftien pijlen 147 van de 150 punten te schieten, weet niemand. Zou het aan de weddenschap met Frank hebben gelegen? Bij een gemiddelde van 9,5 verdiend hij een liter bier… Met formidabele series van 186 en 192 punten heeft hij evenveel punten als Frank, maar toch het bier aan zich voorbij zien gaan op het laatste schot (9).

 

De resultaten van de schutters op volgorde van schieten:

Frank Hoogmans                          378 (10)

Rik van den Beuken                     374

Steve Wijler                                  373

Leo Pijls                                        351

Kevin Slaats                                 378 (9)

Willem-Jan Timmermans             365

                                                     2219 punten

 

De leiding in het klassement was al snel gepakt, de voorsprong werd alleen maar uitgebreid. De supporters kwamen in grote getalen kijken en heel de tent leefde met ons mee. Er werden complimenten gemaakt over onze prestaties en hoe we geen steekjes hebben laten vallen ofwel nul ruimte hebben gelaten voor andere zestallen om ons in punten te naderen. De laatste pijl hoefde niet eens geschoten te worden, zo groot was de opgebouwde voorsprong. Iedereen schoot deze veertigste pijl alsof het niets was: allemaal geel. De ontlading en het besef erna, was onbeschrijfelijk. Traantjes werden weggepinkt.

 

Met 70 punten verschil op het eerste zestal van De Zwarte Roos Echt, is Ons Genoegen 1 winnaar in de Superieur Klasse! Een titel die onze vereniging nog nooit gewonnen heeft en waar we bijzonder trots op zijn! Met dit totaal van 2219 punten hebben onze schutters ook het eigen record op 40 pijlen van 2091 punten, daterend uit 1994, verpletterd. Dit betekent dat er per blazoen 3 punten meer zijn geschoten. Dat maakt zeker indruk!

 

Met de prijsuitreiking werden de schutters gekust, geknuffeld en omhelst, als waardige Kampioenen. Heel Roggel staat al voor volgend jaar te popelen om te helpen met het organiseren van dit evenement en hulp werd al van alle kanten aangeboden.

 

Uiteraard moest dit Kampioenschap uitgebreid gevierd worden, daarvoor werd met z’n allen afgereisd naar friture Manders om de magen te vullen. Ter felicitatie werden we door hem getrakteerd op een heerlijk ijsje, waar echt wel van genoten werd. Vervolgens weer op naar de Bekker, waar het gezelschap onthaald werd met ‘We are the Champions’ en er een receptie volgde voor alle toegestroomde fans. Yvo had het laatste blazoen meegenomen en dit werd officieel ondertekend door alle schutters van het zestal. Deze gaat zijn positie bemachtigen in het clublokaal. Halve liters werden uitgereikt door Gemma en er werd nog veel geproost tot diep in de nacht. De bazen zouden op maandag de nodige werknemers missen, maar zijn hier al netjes van op de hoogte gebracht.

 

Met een grote glimlach op mijn gezicht, besluit ik dit verhaal: HIJ KOMT NAAR ROGGEL!

 

Meer foto's van deze middag zijn te bewonderen onder 'Foto's - 10 Korps zondag'.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Korpskampioenschappen deel I

08 september 2014 door Tanya van de Laar

Korpskampioen A-klasse

Korpskampioen A-klasse Ons Genoegen 2 Roggel

 

Na een daverend succes bij de Persoonlijke Kampioenschappen, was het dit weekend de beurt om ons te bewijzen op de Korpskampioenschappen. De weersvoorspellingen waren wisselend en er moest rekening geworden houden met een drassige ondergrond. Toen vorige week de tent verlaten werd, leek het iets weg te hebben van een slagveld.

 

Vol goede moed en zonder verwachtingen moest het tweede zestal het zaterdag opnemen tegen verscheidene deelnemers in de A-klasse. Lang niet iedereen had het door, maar ze waren best hard aan het knallen. Er werd ruim boven de acht gemiddeld geschoten door het hele zestal. Een eerste plaats in de tussenstand werd door de supporters dan ook wijselijk stil gehouden.

 

Pijl 20 bracht de spanning tot een hoogtepunt. Henk Smolenaars, die tot op dat moment evenveel punten als Frank Hoogmans had geschoten (=172), was niet helemaal geconcentreerd en schoot naast het doel. Koos Heijnen had al evenmin geluk, maar raakte nog de 1. Hiermee werd de voorsprong uiterst klein: met 1 punt werd het Kampioenschap geleid.

 

De tweede helft van de wedstrijd gingen de mannen gewoon door. Ondertussen was er wel van baan gewisseld. Frank heeft namelijk sinds kort nieuwe pijlen en met name bij de punten bleek de hars nog niet goed te functioneren. Twee punten zijn letterlijk in het pak blijven steken. Ze vliegen er met zoveel power in, dat het blinkend zilver aan de achterkant van het doelpak te zien is.

 

Lau Geraets heeft een heel constante wedstrijd geschoten. Voor de laatste vijf pijlen ging het gas nog extra er op en sloot hij af met een mooie serie van 47 punten.

 

Koos Heijnen en Sven Heijthuijzen waren weer verwikkeld in hun eigen strijd. Hier en daar werd een schot niet helemaal netjes afgewerkt, maar de resultaten mochten er zijn. Ze konden beiden goed mee met het niveau van de dag en droegen bij aan een gemiddelde van 8,4 voor het zestal in deze tweede helft. De onderlinge strijd werd ditmaal door Sven gewonnen met 19 punten verschil.

 

De supporters gingen na iedere serie onopvallend wat drinken halen of het toilet bezoeken en keken dan stiekem naar de tussenstand op het scherm. Ze zagen de voorsprong alleen maar uitbreiden en moedigden de schutters steeds harder aan. Er werden weddenschappen afgesloten en biertjes uitgedeeld.

 

Toen Yvo van de Laar na de veertigste pijl werd vertelt dat hij Kampioen was, kon hij gewoonweg zijn oren niet geloven! Ze hadden het geflikt! Met een totaal van 1974 punten (=8,2 gemiddeld) hebben ze de overwinning te pakken in de A-klasse! Daarmee is het record aantal punten dat voor het tweede zestal van Ons Genoegen geregistreerd is geëvenaard! Chapeau!

 

De trofee die uitgereikt is, is prachtig om te zien en werd door iedere schutter gekust. De euforie is groots en met de neus omhoog werd de schiettent verlaten. Social media heeft het nieuws al snel verspreid en de winst werd met een koud glas bier gevierd bij Tonvannebekker met Gemma. Iedereen genoot na van een geweldig spannende middag.

 
Meer foto's van deze middag zijn te bewonderen onder 'Foto's - 09 Korps zaterdag'.
 
 
Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar