Uitslag Oude Smidse Toernooi

16 januari 2017 door Frank Hoogmans

Beste leden,
 
De uitslag van de organiserende vereniging liet even op zich wachten,  excuses hiervoor! Zondag 8 Januari zijn we met 13 man sterk afgereisd naar Baexem voor het jaarlijkse Oude Smidse Toernooi.
 
Met beide zestallen (+1 persoon) zijn we gezellig aan een lange tafel gaan zitten, en het was een erg gezellige wedstrijd.
 
De technische fouten kwamen vandaag niet zozeer van de schutters maar van het clublokaal van HBS "Gezellige Uren". Zo schoot Frank royaal door de strippen, het rubber, en de extra gemonteerde plank heen. Verschuiven van de plank en het wegnemen van de plank waren ook niet echt een succes. De punten van Frank hebben er echter weinig van geleden (de pijlpunten waarschijnlijk wel), met 241 punten stond hij weer ouderwets lekker te schieten. Hiermee heeft hij ook de prijs van hoogste heer binnengesleept.
 
Huib had besloten om toch mee te gaan naar dit toernooi en heeft een super score van 227 punten behaald, Huib zelf was hier echter niet tevreden mee, het lag misschien toch aan de boog..
 
Het eerste zestal heeft 1300 punten bij elkaar geschoten. Hiermee hebben ze het toernooi gewonnen, en Jasper Stokmans is de hoogste jeugdschutter in de superieure klasse geworden. 
 
In het tweede zestal was de stille sluiper Mark Vossen, die zonder er veel poeha over te maken toch maar 'eventjes' 191 punten bij elkaar schoot, dit is bijna 1,5 punt over zijn gemiddelde van 2016! Ik zeg kanshebber bij het prijs- en bekerschieten!
 

Nikki was de laatste serie totaal niet tevreden over haar schoten, na het bekijken van het eindresultaat mag ze echter ontzettend trots zijn, met haar 185 punten (7 achterop) heeft ze zowel Koos Heijnen (185 met een 6) als haar lieverd Rene (174 punten) erover geschoten. Het voelde voor haar misschien niet altijd goed, maar de punten zeiden absoluut iets anders.
 

Het tweede zestal heeft 1128 punten bij elkaar geschoten.

 

Uitslag Mussehook Toernooi

13 december 2016 door Frank Hoogmans

Beste Leden,
 
Bijgaand ontvangen jullie een verslag en de resultaten van het Mussehook toernooi. De einduitslag van het toernooi zal later volgen, gezien er volgende week nog schietbeurten zijn.
 
Met bijna 3 zestallen zijn we Zaterdag 12 November aan de startlijn van Roos in Bloei verschenen. Het lokaal van Roos in Bloei zag dan ook zwart van de OG-shirtjes, en de indeling van het lokaal werd meteen even aangepast om een lange tafel te maken voor de vereniging.
 
In het derde zestal hebben 4 schutters hun best gedaan, uitblinker hier was Mark Vossen, die een prachtig resultaat van 196 achter zijn naam mocht schrijven. Alles netjes bijgehouden in de handboog-app, en goed constant geschoten. Nikki heeft laten zien dat haar trainen zijn vruchten afwerpt, met 169 punten mag ze ondanks haar teleurstelling heel tevreden zijn! Amber was heel sterk begonnen, maar had later helaas tegen het einde de 'piep laeg', of werd ze afgeleid door de tafelgenoten die allerlei schunnige afbeeldingen zagen in haar mooi gekleurde giraffe... Amber heeft 161 punten bij elkaar geschoten, 1 punt meer dan ondergetekende met 160 punten. 
 
In het tweede zestal was er (ongemerkt misschien) een onderlinge strijd tussen Ben Geraets en Aron Smolenaars, die 's avonds nog op stap ging. Met een punt verschil was Ben toch iets sterker dan Aron. Theo Pijls liet (naar eigen woorden) zien dat 'dae oaje' toch nog wel kan schieten, met 217 punten heeft hij Mark Schaareman uit het eerste zestal zelfs geëvenaard! Het tweede zestal schoot 1168 punten, ofwel 7,79 gemiddeld.
 
In het eerste zestal heeft Harold Janshen door zijn rugpijn niet de wedstrijd kunnen schieten die hij wilde, maar zoals we van hem gewend zijn heeft hij wel weer goed bijgedragen aan een leuke avond! Frank Hoogmans had kleine oogjes vanaf de start van de wedstrijd, en zag het somber in. Het begin was dan ook niet zoals hij gehoopt had, totdat de deur openging en zijn vrouw, schoonbroer en zoon Nils binnenkwamen. Zoals het het jongste lid van de vereniging betaamt heeft Nils ervoor gezorgd dat Frank zijn rug rechtte en toch nog een wedstrijd met een gemiddelde 9,24 heeft geschoten. 
 
En last but not least, de ster van de avond, Steve Wijler heeft een absolute monsterscore van 249 achtergelaten op de banen van Roos in Bloei (waar hij overigens al eerder een PR heeft geschoten). Met een boog in bruikleen, die 'best wel lekker aanvoelde' stond Steve constant te schieten. Ook voor hem werd het spannend toen de 10-en bleven vallen, de 19e pijl viel de pijl helaas net aan de andere kant van de streep en heeft hij zijn enige 9 van de avond geschoten. Bijna een perfect score, of zoals Steve het zelf verwoord, 'ik heb bijna niks te klagen'. 
 
Al met al een succesvolle en vooral hele gezellige avond!
 
 

 

Uitslag GS - Regio Limburg

13 december 2016 door Frank Hoogmans

Beste leden,

Hierbij een klein verslagje van de wedstrijd GS tegen Regio Limburg geschreven door Amber Lammers (reporter ter plaatse).

Zondag 6 November 2016 stonden Frank en Kevin lekker vroeg voor de wedstrijd GS tegen Regio Limburg klaar.

Frank bedacht zich dat het al de 5de keer was dat hij in de Boukoul was voor een wedstrijd in 2 maanden tijd.

Frank begon na dat die de boog had opgebouwd met een kleine therapie pijlen plakken. Zo had die uiteindelijk nagenoeg 3 nieuwe pijlen waar dus nieuwe kracht aan punten in gestopt was en dat bleek natuurlijk ook helemaal waar.

Het team bestond uit Frank, Kevin, Ben, Niels en Edwin de heren begonnen dan ook vol enthousiasme aan de wedstrijd.

In de eerste 5 pijlen werd Frank zijn nok door Kevin al kapot geschoten en was het dus tijd om al een pijl te wisselen. Maar dat maakte niks uit want Frank schoot mooi 49 pnt bij elkaar de eerste 5 pijlen.

De rondjes bier waren nog uitgebleven tot dat Niels een serie van 50 schoot dus ja rondje bier he (wat een straf was dat toch).

Uiteindelijk heeft de GS kant zich mooi bij de winst kunnen houden en werd de kampioenen tegen de kampioenen geschoten.
Hieraan nam Frank deel en bleef lekker cool onder de laatste 10 pijlen en won dan ook met 95-85 van Rob Weekers (Hunsel).

De kerst verse vader heeft weer een mooie prestatie neer gezet van de eerste 20 pijlen 190 te schieten en de tweede 20 pijlen 189 pnt.

Kevin schoot 183 en 187 punten bij elkaar.

Uitslag Ligteveld Toernooi

13 december 2016 door Frank Hoogmans

Beste leden,
 
In het warme en gehorige lokaal van Vriendschap&Strijd Neer was het dit jaar weer druk als vanouds. Normaal gesproken worden de keeltjes aardig gesmeerd in 'Naer', maar Yvo merkte dat hij als supporter de enige was die bier dronk, terwijl de rest aan de Spa Rood zat. Met 14 schutters hebben we deelgenomen
aan het Ligteveld toernooi.
 
Steve was lekker op dreef al vond hij zelf het toch hier en daar wat te slordig,toch schoot hij 242 punten bij elkaar.
Marc is het helaas net niet gelukt een nieuw PR neer te zetten, maar mag zeer tevreden zijn met 220 punten.
Het eerste zestal had in het totaal 1326 punten (8,84 gem)
 
Willem heeft zijn draai weer gevonden en begint aan zijn comeback, hij schoot 213 punten en is op de goede weg.
Koos was zeer blij met een 10, maar Amber moest er toch nog even inwrijven dat ze toch echt een dikkere 10 had, dus dat belooft nog een mooie strijd te gaan worden.
Het 2e zestal had een totaal van 1145 punten (7,63 gem)
 
Caroline werd overgehaald Het derde zestal werd deze keer vertegenwoordigd door twee schutters namelijk Caroline en Mark.
Caroline werd op het laatste moment overgehaald om toch mee te schieten, en schoot desondanks 181 punten. Samen schoten ze 337 punten bij elkaar.

 

1e Onderlinge Bekerwedstrijd

13 december 2016 door Frank Hoogmans

Afgelopen week is de start geweest van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijden op de banen van De Heidebloem. Ons Genoegen heeft daar meteen haar stempel op gezet! Een overzicht van de highlights:
 
- Steve Wijler werd hoogste schutter van deze ronde met 244 punten.
- Het 1e zestal schoot een totaal van 1399 punten en behaalde daarmee de 1e plaats bij de zestallen.
- Huib Salimans heeft na 22 jaar weer een wedstrijd geschoten. Zijn belofte dat het Ons Genoegen minstens 225 punten zou schelen als hij niet mee deed, is hij nagekomen: een prachtige score van 227 punten werd neergezet. Daarmee veroverde hij de laatste plek in het 1e zestal. Wij hopen natuurlijk allemaal dat hij vaker aan de schietlijn op een wedstrijd gaat verschijnen, gezellig is het in ieder geval!
- Henk Smolenaars, alias gekke Henkie, had zondagmiddag de smaak goed te pakken. Door 228 punten te schieten, doorbrak hij sinds lange tijd weer de 9 gemiddeld, wat mentaal een flinke opsteker is geweest. 
- Jos Bongers had de weg naar het Nijken ook gevonden en schoot ongetraind 216 punten, iets waar menig schutter voor zou tekenen.
- Jasper Stokmans ademt handboogschieten en dat begint zijn vruchten af te werpen! Hij werd hoogste jeugdschutter groep I met 213 punten en zette daarmee een nieuw PR. Proficiat!
- Nikki Wetjens kijkt met een glimlach terug op haar eerste wedstrijd. De spanning werd onder controle gehouden en met 153 punten een hele mooie score neergezet!
 

Finale Krijgsmantoernooi

13 december 2016 door Frank Hoogmans

Beste leden,
 

Vol goede moed werd er door twee zestallen afgereisd naar Boukoul voor de finale van het Krijgsman toernooi. Dit is de enige wedstrijd die Ons Genoegen nog niet op haar naam heeft kunnen zetten. Wordt deze vloek verbroken? Lees verder voor het volledige verhaal…

 

De opzet van de finale is als volgt: 15 pijlen kwalificatie voor 12 zestallen, de beste 8 zestallen gaan door naar de eliminatie. Gedurende de kwalificatie werd al snel duidelijk dat Ons Genoegen I en Ons Genoegen II elkaar in de kwartfinale zouden treffen. Onze grootste angst werd waarheid. Deze situatie had voor- en nadelen. Gegarandeerd een halve finaleplek voor één van de zestallen, maar ook gegarandeerd een uitschakeling voor één van beide teams. De strijd in de kwartfinale werd in het voordeel van Ons Genoegen I beslist. Het 2e zestal heeft dapper gestreden, helaas was het niet genoeg. Rob Schaareman steeg boven zichzelf uit met een serie van 49 punten.

 

In de halve finale nam Ons Genoegen I het op tegen OVU Heytse. Al heel de wedstrijd stonden de zestallen zij aan zij, nu was het moment om ze in te maken! Vol overtuiging werd dit zestal naar huis gestuurd, op naar de finale.

 

In de finale moest het zestal het opnemen tegen de winnaar van vorig jaar: De Snelle Pijl Vlodrop. Aan wilskracht ontbrak het niet, Steve Wijler en Dave Proosten schoten 50 punten, Frank Hoogmans volgde met 49 punten. Helaas waren er ook twee mindere schoten, waarvan er één zelfs de kaart niet gehaald heeft. Met een verschil van 3 punten heeft Vlodrop de titel geprolongeerd.

 

Zo dichtbij en toch zo ver weg. Een geweldige teamprestatie en hartstikke tof dat de schutters van het 2e zestal zijn gebleven voor support. Volgend jaar een nieuwe kans. Revanche!

 

 

Korpskampioenschappen 2016

17 september 2016 door Frank Hoogmans

Bereid jullie maar voor op het artikel van onze verslaggever te plaatse, Harold Janshen ;) Dank voor je inzet!
 
Het weekend van het jaar voor Ons Genoegen
 
Het weekend van 10 en 11 september stond in het teken van de Korpskampioenschappen. De wedstrijd waar we als Ons Genoegen naar toe hebben gewerkt. Dit jaar namen we deel met maar liefst drie zestallen.
 
Op zaterdag was het de beurt aan het 2e en 3e zestal.
Het 3e zestal werd gevormd door Jasper Stokmans, Ben Geraets, Rob Schaareman, Koos Heijnen, Caroline Heijnen en Danielle Heijnen.
Danielle kwam net van een vakantie terug (samen met Yvo van de Laar) en nam gelijk de boog in handen. Toch nog een beetje last van een jetlag en alleen maar Duits pratend begon ze te schieten. Weinig slaap, maar dit wilde ze niet missen. Danielle liet zich niet kennen en schoot een mooie 260 punten bij elkaar.
Zus Caroline, met net een nieuwe boog, begon voortvarend.  (Deze voortvarende start was bij alle schutters van het 3e te merken, na de eerste helft hadden zij 1 punt meer bij elkaar dan het 2e zestal van Ons Genoegen). Veel punten en iedere serie even op bezoek komen bij het tweede zestal. Trots vertellen hoe het ging en even vragen of de puppy’s van de labradors nog niet geboren zijn. 265 punten had Caroline in totaal.
Ben had vandaag een doel. Zich niet af te laten leiden door de vele dames (een charmeur blijft een charmeur en Ben zet nog wel een keer af om een jonge dame op de andere baan de techniek te leren) en technisch gewoon goed te schieten, zoals Ben dat de laatste tijd laat zien, tijdens de jeugdtraining en tijdens de wedstrijden. Ben schoot een zeer mooie 286 punten.
Jasper zit de laatste tijd in handboog-modus. Op vakantie gaat de boog mee, naar school gaat de boog mee en voor het slapen gaan wordt de boog nog een keer opgespannen. Ieder moment wordt benut om te oefenen. Dit vele oefenen heeft geleid tot maar liefst 324 punten.
Rob staat er, waar je hem maar nodig hebt. Technisch beter en constanter gaan schieten. Het team met zijn enthousiasme meeslepend. Af en toe moest hij de twee jeugdleden tot de orde roepen en naar de baan roepen. 325 punten werd het resultaat. Een steeds constantere factor voor het tweede.
Koos was blij dat hij toch de korps mee kon schieten. Maar hij was nog veel trotser op het feit dat hij daar stond samen met zijn twee dochters en aangemoedigd door zijn vrouw Miriam. Dit betekende veel voor hem. Je zag het in zijn ogen. Koos moest op het einde nog gas geven, anders hadden Jasper en Rob hem nog ingehaald. Hij moest af en toe op het veld met de vele kuilen geholpen worden door Rob en Ben, die voor de zekerheid maar meeliepen als de pijlen gehaald werden. Maar liefst 333 punten werd zijn zeer mooie score.
In totaal had het 3e zestal 1793 punten. Of dit genoeg was voor een podiumplaats……..
 
Op zaterdag was het ook de beurt aan het 2e zestal dat bestond uit Marc Schaareman, Lau Geraets, Henk Smolenaars, Rene Ververs, Harold Janshen en Willem-Jan Timmermans.
Willem-Jan had ’s ochtends zijn boog opnieuw laten afstellen, omdat het niet lekker schoot. Dit zorgde dan waarschijnlijk ook voor een minder begin met enkele wegvliegers. Na 15 pijlen werd dan toch het vizier en de button aangepast, en de tweede helft was een verbetering, Willem-Jan schoot 278 punten.
Lau had na twee voortreffelijk geschoten proefpijlen een beetje moeite met het begin van de wedstrijd. Na wat hulp van teamgenoten, werd er weer beter geschoten. De strijd kwam terug. Zeker omdat hij op de hoogte werd gehouden wat zoon Ben schoot. Lau wist zich prima te herpakken met een totaal van 296 punten.
Rene werd gesteund door zijn vriendin Nikki. Ze heeft hem af en toe vermanend moeten toespreken. Sommige pijlen vlogen niet helemaal hoe ze moesten. Waarschijnlijk had dit te maken met de Heitser kirmes en de genuttigde kaoj sjôttel van de nacht er voor. Rene herpakte zich weer en schoot 308 punten.
Henk was lekker op dreef. Je kon hem niet uit zijn concentratie halen, zelfs niet na de schunnige opmerkingen en na het zien van het aanwezige vrouwelijke schoon. Af en toe werd hij toch wat afgeleid en gingen niet alle pijlen snel door de klikker. Maar een mooie 318 punten was het resultaat.
Marc had wat kleine oogjes en viel af en toe in slaap. Hij moest dan door zijn teamgenoten wakker worden gemaakt en naar de goede baan worden gebracht. Dit had te maken met de korte nachten en het vele opstaan. Maar aan de streep zag je hem veranderen. De schutter kwam in hem los en hij ging er voor. Een mooie 323 punten was het resultaat aan het einde van de avond.
Harold had sinds lange tijd weer een recurve wedstrijd. Deze wedstrijd moest en zou goed geschoten worden, daar had hij zijn zinnen op gezet. Er werd weer goed geschoten. De los was strak en het resultaat mocht er zijn. 352 punten.
Het 2e zestal had in totaal 1874 punten.
 
De einduitslag volgde. Iedereen van Ons Genoegen stond bij elkaar. Als eerste was de B-klasse aan de beurt. En het begon gelijk goed. Ons Genoegen 3 stond met de triompf in de ogen op het podium. Een Ons Genoegen gejuich door de tent. De derde plaats werd behaald. Het harde werken, het goede schieten, het aanmoedigen door de supporters heeft gewerkt!
Na de huldiging van de B-klasse was het de beurt aan de A-klasse. Het ging erom spannen. De derde plaats werd omgeroepen. Niet Ons Genoegen. Vielen we er dan toch buiten? De tweede plaats was daarna aan de beurt. En het werd een euforie. Ons Genoegen 2 had de tweede plaats behaald.  Wie had dat nog gedacht? Wederom een Ons Genoegen gejuich door de tent. Weer een prijs behaald. Het tweede had zich herpakt na een slechte start. De aanwezigen namen dan ook vol trots hun medaille in ontvangst.
Na afloop werd er gezellig gegeten bij cafetaria Henny Manders en daarna nog doorgedronken bij café Tonvannebekker.
 
Op de zondag was het de beurt aan het 1e zestal, gevormd door Steve Wijler, Dave Proosten, Frank Hoogmans, Kevin Slaats, Rik van den Beuken en Leo Pijls.
Dave schiet pas sinds een aantal maanden bij ons, maar staat nu al vast in het 1e zestal. Vandaag begon hij ook weer goed. Maar zoals hij hetzelf altijd zegt (ich bin alt und verschlissen), kwam dat ook deze wedstrijd boven drijven. Hij blesseerde zich namelijk aan zijn knie. Hij kon amper staan en het lopen ging alleen als hij ondersteund werd door 2 personen. Maar Dave zou Dave niet zijn als hij gewoon door gaat en nog steeds 365 punten bij elkaar schiet. Gesteund door zijn vrouw en kinderen (die ook de complete tent op zijn kop hebben gezet, maar dat karakter hebben ze van hun vader), heeft hij het volgehouden.
Leo nam als meest ervarene weer de jeugd onder handen. Met zijn ervaring, het rustig-zijn, het er zijn voor je team en natuurlijk de cake van zijn vrouw Jacqueline meebrengend, neemt hij een heel zestal op zijn hand.  Van tijd tot tijd hoorde je weer een lach door de tent, omdat Leo weer eens iemand in de maling heeft genomen. Leo wist 369 punten te behalen.
Frank had zijn zeggen een mindere dag. Vaak werd de streep van de 10 net niet geschoten. In totaal had Frank 370 punten, dus af en toe is de 10 ook nog geraakt. Zeer netjes gedaan.
Kevin was op de zaterdag al de sfeer aan het opsnuiven. Als hoofd van de catering bestelde hij meermaals de frikandellen speciaal. Als hij bij het 3e zestal was, hield hij ons via de telefoon op de hoogte. Zondag begon hij gewoon lekker aan de wedstrijd. Af en toe even tot de orde geroepen, als er een mindere pijl werd geschoten en er werd hem iets beloofd als hij in een serie 50 punten schoot. Expres schoot hij dan een 9, de einstand gaf maar liefst 372 punten aan.
Rik is misschien wel de rustigste en relaxte schutter onder ons. Het liefste schiet hij hout met hout. Maar voor een wedstrijd recurve is hij nog altijd te vinden. Iedere pijl die hij schoot, was zo rustig en viel zo goed. Maar liefst 377 punten stond er op het einde op de kaart.
Steve schoot vrij in het begin een 8. Grrrr, was zijn reactie en de pijl moest er aan geloven. Deze werd onterfd en kwam met een smak op het podium terecht. Een nieuwe pijl werd gepakt en hier werden over het algemeen alleen maar 10-en mee geschoten. Steve was helemaal in zijn nopjes, zeker omdat zijn vriendin Sandra Wolfs twee banen verder schoot. Af en toe moest je beide toch eventjes uit elkaar halen, omdat op beide banen op hun werd gewacht. Maar goed, daar heb je breekijzers (en anders de handen van Leo, dat heeft hetzelfde effect) voor.  387 punten. Een ongelofelijk mooi resultaat, waarmee hij ook hoogste schutter van deze kampioenschappen werd.
 
Daarna volgde de uitslag. De spanning werd alsmaar groter. Je kon het in de ogen van de schutters aflezen. Het was doodse stilte bij de aanwezige supporters van Ons Genoegen. Had het 1e hem of toch niet? De oud-voorzitter van de Bond nam het woord. Als eerste werd de Ere-klasse omgeroepen en gehuldigd. Daarna kwam de Superieure klasse aan de beurt. We hielden het niet meer. De derde plaats werd omgeroepen. Niet Ons Genoegen, maar Onze Vrije Uren te Heythuysen. Je zag Ons Genoegen nog dichter bij elkaar komen. Nummer 2 was aan de beurt. Dit werd De Zwarte Roos uit Echt. Zou het eerste het dan toch weer gehaald hebben? Ons Genoegen is niet vaak stil, maar nu waren we het. De oud-voorzitter nam weer het woord en begon: “als eerste is geëindigd met een bondsrecord van 2240 punten, en maar liefst 98 punten voorsprong op de nummer 2…….. Ons Genoegen 1 Roggel”. Een ontlading bij het eerste zestal. Een ontlading bij Ons Genoegen. Iedereen vloog iedereen in de armen. Een fantastische prestatie!
Nog tot in de late uurtjes werd doorgevierd. Eerst samen gegeten en daarna naar Tonvannebekker.
 
Ik wil alle aanwezigen bedanken voor een fantastisch weekend. De drie zestallen, de vele meegereisde supporters voor hun aanmoedigingen op de zaterdag en zondag. Dat is Ons Genoegen. Er zijn voor elkaar. Het elkaar steunen. Het er zijn als dat nodig is. Het er staan en zijn tot het einde, met elkaar, als een team, als een vereniging. Persoonlijk ben ik er trots op, om deel uit te maken van dit team. En ik denk met mij, iedereen.
 
Namens de plaatselijke verslaggever van de zestalcommissie,
Harold Janshen

Persoonlijke Kampioenschappen

15 september 2016 door Frank Hoogmans

Bij deze wil ik jullie de uitslag van de Persoonlijke Kampioenschappen doen toekomen. 
 
met de volgende indeling werd er naar het weiland van De Zwarte Roos Echt afgereisd:

Zaterdag 03-09-2016
Rene Ververs               14e   3e klasse
Rob Schaareman         24e   3e klasse
Koos Heijnen                21e  4e klasse

Zondag 04-09-2016
Frank Hoogmans             1e    1e klasse
Dave Proosten                 2e    1e klasse
Kevin Slaats                     23e  1e klasse
Willem-Jan Timmermans 13e  2e klasse

De resultaten van de schutters zijn over het algemeen prima, maar er zijn natuurlijk een paar momenten die extra uitgelicht mogen worden.
 
Te beginnen met de overwinning van Frank Hoogmans. Al jaren droomt hij van een plek op het hoogst haalbare podium in de 1e klasse, maar nooit is het hem nog gegund. De titel van Bondskampioen wil hij wat graag van zijn bucket list afstrepen. Door zich als eerste te plaatsen, was er al goede hoop. In de eerste 10 pijlen besliste hij al zowat de wedstrijd. De voorsprong werd steeds groter. Die 5 in de laatste serie leverde dan ook geen enkel gevaar op. Met een score van 756 punten is het moment dan eindelijk daar: Frank is de Bondskampioen 2016 van Gezellig Samenzijn! Proficiat!
 
Niet onvermeld moet de prestatie van Dave Proosten blijven, die het Frank moeilijk heeft proberen te maken, maar toch zijn meerdere in hem heeft moeten erkennen. Zijn totaal is 747 punten en daarmee goed voor de 2e plaats in de 1e klasse Heren.
 
Op de zaterdag heeft Rob Schaareman voor Ons Genoegen een puike prestatie neergezet bij de Heren 3e klasse. In de tussenstand heeft hij de 2e plaats weten te veroveren, maar helaas het podium niet vast kunnen houden. Met 666 punten een welverdiende 4e plaats is het resultaat. Zoals hij zelf al zei: 'een goede mentale training en heel spannend als je mee doet om de prijzen'. Dat smaakt vast naar meer ;)
 

2e Nationaal Concours

15 september 2016 door Frank Hoogmans

Wederom in de sporthal in Posterholt hebben we geschoten ter ere van het 90 jarig jubileum van Ontspanning na Arbeid, ditmaal voor een Nationaal Concours. De weersomstandigheden waren iets gunstiger dan vorig weekend, maar helaas nog even mottig. 

 
Het 1e zestal had een iets gewijzigde samenstelling, waar de punten niet onder geleden hebben. Met een totaal van 1089 punten, heeft dit zestal de overwinning van het toernooi net niet behaald, maar zijn ze wel tevreden met het resultaat. Hoogste schutter van het zestal en zijn klasse is Frank Hoogmans met 192 punten. 
 
In het 2e zestal heerste een gemoedelijke sfeer. Bij het resultaat van de vorige week kwamen ze niet in de buurt met 984 punten (=8,2 gemiddeld), de eerste plaats in de A-klasse is wel veroverd. Marc Schaareman heeft zijn ritme weer een beetje terug gevonden met zijn oude vizierscoop. Dit leverde hem een mooie 175 punten op. 
Bovendien heeft dit zestal een ware teamspirit laten zien door een schutter van Heideroosje aan te moedigen, daar zijn eigen team meer oog had voor het bier. 
 
In het 3e zestal heeft Mark Vossen zondagmiddag een nieuw PR neergezet door 146 punten te schieten. Koos Heijnen had moeite om hem bij te houden en was aan het eind slechts 1 punt sterker dan onze jongste deelnemer. Ga zo door Mark!

3e Bondsconcours

15 september 2016 door Frank Hoogmans

n een zonovergoten Posterholt hebben we in de sporthal deelgenomen aan het 3e Bondsconcours met 17 schutters van Ons Genoegen. Alle deuren stonden open, maar soms leek het of de tropische temperaturen werden aangeraakt. De radler was niet aan te slepen...

 
Het 1e zestal heeft een totaalscore van 1046 punten behaald. Hoogste schutter en hoogste Koning van de wedstrijd is Steve Wijler geworden met 195 punten. Een prima oefening voor Roemenië. Alleen afgaande op de puntenkaart, zou je zeggen dat zijn prestatie onmenselijk is. De eerste tellende was een 9 en de laatste pijl een 6. De achttien tussenliggende pijlen waren allemaal 10!
Frank Hoogmans mocht de beker in ontvangst nemen voor hoogste Heer in de Superieure klasse met 189 punten.
 
Het 2e zestal heeft een nette score van 1024 punten geschoten (=8,53 gemiddeld) en hiermee de overwinning in de A-klasse behaald. Prijzen voor Rik van den Beuken en Theo Pijls zijn een feit.
 
In het bijna volledig 3e zestal wist Caroline Heijnen de troon over te nemen. Met een score van 148 punten was zij de topper van dit zestal.