Korps Kampioenschappen

03 september 2012 door Tanya van de Laar

Winnaar Korps Kampioenschappen 2012

Afgelopen weekend hebben de schutters van HBV Ons Genoegen Roggel zich helemaal ingezet voor de Korpskampioenschappen. Wederom is een delegatie afgereisd naar de tent in Vlodrop. Een zonovergoten weekend heeft tot de volgende resultaten geleid…

Op zaterdag heeft ons tweede zestal dapper gestreden. Met een totaal van 1643 punten hebben zij de laatste plaats van de A klasse bekleed. Op zondag heeft het eerste zestal in de Superieur klasse een negende plaats weten te behalen. Ze wisten 2037 punten bij elkaar te schieten. Met Rik van den Beuken als hoogste schutter (371 punten), heeft hij zich wederom bewezen als Bondskampioen. Kort samengevat hebben sommige schutters een goede dag gehad, anderen hadden wat meer moeite met de lengte van de wedstrijd.

Volgend jaar zullen de persoonlijke- en korpskampioenschappen georganiseerd worden door de terechte winnaar: Onze Vrije Uren, Heythuysen.

Wij kijken terug op een mooi en sportief zomerseizoen!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Persoonlijke Kampioenschappen

27 augustus 2012 door Tanya van de Laar

Bondskampioen 2012

Afgelopen weekend zijn de Persoonlijke Kampioenschappen verschoten in de natte weilanden van de Snelle Pijl Vlodrop.
Op zaterdag waren we met twee schutters vertegenwoordigd. Met een gemiddelde van 1:1 (pils) hebben Kevin Slaats en Rick Ververs een zware wedstrijd gehad. De interessante strijd is gestreden op de zondag.

Rik van den Beuken wist met 380 punten niet alleen een meesterlijke score voor deze wedstrijd neer te zetten, maar heeft hiermee ook, met een totaal van 757 punten, de titel Bondskampioen 2012 behaald. Wij zijn natuurlijk erg trots op deze prestatie en gunnen het hem ook van harte!

Als resultaat van deze kampioenschappen hebben vier schutters van Ons Genoegen zich geplaatst voor de Linker-Rechter Maasoever wedstrijd, volgend in oktober.

Hulde aan de kampioen!!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Olympische Spelen 2012

22 augustus 2012 door Tanya van de Laar

Rick van der Ven in actie

Met de Olympische Spelen in Londen al weer een aantal weken achter ons gelaten te hebben, willen wij graag delen hoe goed onze Nederlandse handboogschutter Rick van der Ven gepresteerd heeft. Zie het onderstaande artikel:

Van der Ven grijpt naast brons

Boogschutter Rick van der Ven is er in Londen niet in geslaagd een medaille te behalen. De 21-jarige Nederlander ging in de strijd om het brons onderuit tegen de Chinees Dai Xiaoxiang: 5-6.
Tot diep in de halve finales ging het crescendo met Van der Ven. In de achtste finales rekende hij af met de de Koreaanse topfavoriet Im Dong-hyun (7-1) en ook de kwartfinales doorliep hij met gemak.
In de halve eindstrijd ging het, na een voorsprong, toch nog mis tegen de Japanner Takaharu Furukawa via de shoot-off.
Datzelfde gold voor de strijd om het brons. Tegen de Chinees Dai kwam Van der Ven op een 4-0 voorsprong en kreeg hij meerdere kansen op de zege. Uiteindelijk ging het alsnog mis in de shoot-off.

De gemiste kans op een olympische medaille viel Van der Ven kort na zijn nederlaag in de strijd om brons niet aan te zien. "Ik kan ermee leven", sprak de 21-jarige Brabander op Lord's.
"Een vierde plaats bij de Spelen, ik zou niet weten wat daar slecht aan is. Ik ben er gewoon tevreden mee. Ik wilde hier top-zestien of top-acht halen. Het is top-vier geworden. Oké, ik ben dicht bij een medaille geweest, maar anderen waren dat ook."

De gouden plak ging naar Oh Jin-hyek. De Zuid-Koreaan maakt in de eindstrijd met 7-1 gehakt van de Japanner Furukawa, de bedwinger van Van der Ven in de halve finales.

Bron: http://nos.nl/os2012/artikel/402235-van-der-ven-grijpt-naast-brons.html

3e Bondsconcours Roggel

09 juli 2012 door Tanya van de Laar

St Petrus

Met een vleugje wind en spatje regen hebben we zondagmiddag het 3e Bondsconcours bij de Heidebloem in Roggel geschoten. Deze weeromstandigheden hebben punten gekost, maar vele schutters hebben goede weerstand geboden. Met 186 punten is Frank Hoogmans de hoogste schutter van Ons Genoegen.

Kevin Slaats lijkt zijn drive weer gevonden te hebben en schoot 173 punten bij elkaar. Verder is Jan van Roy weer terug van weg geweest en liet zich meteen gelden door 153 punten voor het tweede zestal te schieten. Welkom terug!

Het derde zestal werd gevuld door Koos Heijnen (152 punten) en Ben Geraets (88 punten). De wind had af en toe vrij spel; toch heeft Ben heel constant geschoten.

Opgaven voor de persoonlijke kampioenschappen zijn gedaan, aan de deelnemers wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt welke klasse zij vertegenwoordigen.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

2e Bondsconcours Haler-Uffelse

24 juni 2012 door Tanya van de Laar

Na een prachtige St. Sebastianus hebben we zondagmiddag (17-06) het 2e Bondsconcours verschoten in de tent van Haler-Uffelse. Helaas hadden veel schutters last van de voorgaande feestelijkheden. De resultaten van het eerste zestal waren bijna om te huilen. Rik van den Beuken liet zien dat hij, met nog wat alcohol in het bloed, prima presteert. Een zeer verdienstelijke 191 punten werden bij elkaar geknald, met een serie van 50. Frank Hoogmans behaalde 182 punten. Gemiddeld schoot het eerste zestal 8,48.

In het tweede zestal leken ze beduidend minder last te hebben van de kater. Gemiddeld werd hier 7,97 geschoten. Met 171 punten is Henk Smolenaars hier de hoogste schutter.

Ons derde zestal telde drie schutters die goed hun best hebben gedaan. Aron Smolenaars schoot 145 punten! Ben Geraets groeit ook mee en had 97 punten. Gisteren hebben we geleerd dat beginnende schutters in hun eerste jaar gemiddeld de 2,1 schieten; deze jongens bewijzen dat het ook anders kan!

Er volgt nog één kans op het 3e Bondsconcours, om je zo goed mogelijk te plaatsen voor de persoonlijke kampioenschappen.

Namens de zestalcommissie,
Tanyavan de Laar

2e Nationaal Concours Haler-Uffelse

10 juni 2012 door Tanya van de Laar

Zondagmiddag onder het genot van een heerlijk zonnetje hebben we het 2e Nationaal Concours in Haler-Uffelse verschoten. Winnaar van de dag is Frank Hoogmans (186 punten). Hij kwam net 1 punt tekort om hoogste Koning te worden. Frank werd op de voet gevolgd door Willem-Jan Timmermans (184 punten). Tanya van de Laar is met 176 punten hoogste dame geworden in de Superieur klasse. Rutger van Bilsen heeft met 165 punten een derde plaats gehaald bij de Jeugd A-klasse. Het eerste zestal behaalde 1055 punten; dit is een gemiddelde van 8,79.

In het tweede zestal heerste opperste concentratie. En dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen! Met een tweede prijs in de A-klasse heeft dit zestal dikke punten geschoten. Het totaal bedraagt 957 punten (gemiddeld 7,98). Dit zestal kent ook een hoogste dame: Caroline Heijnen (165 punten)! Ze heeft haar drive helemaal gevonden, dat belooft nog moois voor het resterende seizoen. Daarbij wist Leo Pijls met 175 punten hoogste heer in de A-klasse te worden. Een mooie beker is het resultaat.
Henk Smolenaars, bedankt voor die serie van 48 punten, dat levert weer een persoonlijke prijs op!

Nog meer mooie woorden voor Aron Smolenaars en Ben Geraets, die met 125 en 83 punten zich goed verbeterd hebben ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Haler-Uffelse, maak je borst maar nat voor komend weekend, dan keren we gewoon weer terug!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

1e Nationaal Concours Pey-Echt

20 mei 2012 door Tanya van de Laar

1e Nationaal Concours Pey-Echt

Met het zonnetje boven ons, in een veel te warme tent, hebben we vandaag het 1e Nationaal Concours in Pey-Echt geschoten. Veel zuchten en zo min mogelijk bewegen was het resultaat. Top schutter van Ons Genoegen was Rik van den Beuken met 181 punten. Met 176 punten volgde Tanya van de Laar, die zich later pas besefte dat ze met 1 punt gewonnen had van Frank Hoogmans. Het eerste zestal wist een gemiddelde van 8,69 bij elkaar te sprokkelen.

Speciaal voor de verjaardag van opa heeft Caroline Heijnen in het tweede zestal veel punten geschoten. Met 166 punten was ze ook de hoogste schut(s)ter van dit zestal. Verder was het op baan 14 vooral heel gezellig.

In het derde zestal stond echter nog een ster te schitteren. Henk Smolenaars behaalde 179 punten! De laatste vijf pijlen "wapperde de broek toch wel wat harder", anders hadden er nog meer punten ingezeten.. Voor onze junioren was het de eerste wedstrijd in de tent, waar iedereen heeft geholpen om hun wegwijs te maken. Een leuke en sportieve middag tot gevolg.

Nu hebben we even twee weken pauze, op naar het Nationaal Concours van 10 juni.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

1e Bondsconcours Melick

13 mei 2012 door Tanya van de Laar

In de sporthal van HBV Juist Gericht, hebben we vanmiddag het eerste Bondsconcours verschoten. De punten lagen in het eerste zestal dicht bij elkaar. Met een gemiddelde van 8,95 (1074 punten) kunnen we erg trots zijn. Rik van den Beuken was de beste schutter met 186 punten. Frank Hoogmans volgde met 185 punten. Theo Pijls bewees dat hij het nog steeds in zich heeft met 182 punten.

In het tweede zestal was het voornamelijk erg gezellig. Kevin Slaats probeerde zijn nieuwe boog en haalde 162 punten. Yvo van de Laar moet een meerdere in hem erkennen, aangezien ze hetzelfde aantal punten hadden, echter Yvo een 6 als laatste schot. Opmerkelijk is dat dit zestal iedere serie meer punten schoot, met een top van 7,56 gemiddeld.

Op naar het Nationaal Concours van volgende week!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Koningsschieten 2012

07 mei 2012 door Tanya van de Laar

Koningen

Zondag 6 mei 2012 gaat weer als een historische datum de boeken in. Niet om het regenachtige weer, maar Frank Hoogmans behaalde met 371 punten de titel: ‘Koning van HBV Ons Genoegen’. Een spannende strijd was het zeker. Na 20 pijlen stond Rik van den Beuken met drie punten voor. Toen bleek dat Rik met een kapotte pijl had geschoten, heeft Frank zijn kans gepakt. Met een verschil van zes punten werd hij de winnaar.
Tanya van de Laar kon de eerste serie ook goed mee komen met de heren, door zich als derde te kwalificeren. Toen ze een pijl naast het doel schoot was dat feestje alleen voorbij. Volgende keer niet meer reageren op de klikker van een ander…
Een andere uitblink(st)er van deze dag is Caroline Heijnen, die met bijna de acht gemiddeld, een hele mooie twaalfde plaats behaalde. De strijd met haar vader Koos Heijnen heeft ze triomfantelijk gewonnen, door maar liefst 24 punten meer te schieten.

Bij de jeugd was het Rutger van Bilsen die voor de laatste keer zijn titel verdedigd. Met 8,43 gemiddeld, dat zijn 337 punten, werd hij voor de vierde keer Jeugdkoning. Aron Smolenaars schoot 264 punten en Ben Geraerts 150 punten. Ben schoot pijl 39 een dikke compound 10! Met nog meer oefenen, belooft dat veel goeds voor komend seizoen.

Met veel lachen, lekkere broodjes en 23 deelnemende schutters, kijken we terug op een geslaagd Koningsschieten 2012.

Frank Hoogmans, proficiat!

Namens de zestalcommissie.
Tanya van de Laar

Ons Genoegen - Vriendschap en Strijd

22 april 2012 door Tanya van de Laar

Vriendschappelijke wedstrijd

Afgelopen zaterdag hebben we het initiatief genomen om een vriendschappelijke wedstrijd te organiseren. Als tegenpartij hebben we Vriendschap en Strijd (Neer) uitgenodigd. Met 10 schutters van Neer en 9 schutters van Roggel, hebben we een gezellig avond beleefd. Over 25 pijlen werd de wedstrijd geschoten, met Rik van den Beuken als absolute topper (235 punten). De hoogste schutter van Neer was Rogier Derckx met 228 punten. Echte prijzen hebben we bewust niet uitgereikt, daarentegen gingen er lekkere bitterballen in de rondte.

Het eerste zestal van Ons Genoegen behaalde 1312 punten. Vriendschap en Strijd schoot 1326 punten en is daarmee de terechte winnaar van de avond.

Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!


Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar