Nationaal Concours Heibloem

16 juni 2013 door Tanya van de Laar

De fantastische beker!

Wederom de overwinning voor het eerste zestal in de Superieur klasse!!!!!!!!!!

Met de geslaagde feestavond nog vers in het geheugen, hebben we met 14 schutters deelgenomen aan het Nationaal Concours. Wederom werden we welkom geheten op de banen van Heideroosje Heibloem. De weergoden hebben ons gespaard, pas na de wedstrijd vielen er een paar druppels uit de lucht.

In het eerste zestal waren ze vast heel blij met de vijf oefenpijlen, want de resultaten waren daar maar magertjes. Daar hebben ze zich gelukkig snel overheen kunnen zetten en dikke punten als resultaat. Met een totaal van 1070 punten hebben ze zich voor de derde keer op rij verzekerd van de overwinning in de Superieur Klasse! Een welverdiend applaus!

De toon werd in het tweede zestal door Aron Smolenaars al meteen gezet door de eerste pijl die van Lau Geraets weg te schieten in plaats van zijn eigen… Misschien toch maar andere kleurtjes aanschaffen? Aron heeft bewezen zich daarna goed te blijven concentreren. Met 153 punten heeft hij de beker van de tweede plaats gewonnen bij de jeugd in de B-groep. Lau kon het bijna niet geloven; hij heeft een persoonlijk record van 163 punten behaald en gaat daarom zijn boog na laten kijken bij VBS.

Ons derde zestal werd gevuld met Koos Heijnen en Ben Geraets. Voor de een de schone taak om wakker te blijven, voor de ander om de leraar eens wat te laten zien. Maar liefst negen keer schoot Ben een hoger punt dan Koos.

We hebben de eer hoog te houden! Op naar het volgende concours!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

2e Bondsconcours Heibloem

09 juni 2013 door Tanya van de Laar

Onze trotse winnaars

Zondagmiddag, een mooie gelegenheid om wedstrijd te schieten. Ditmaal ging het om het 2eBondsconcours, georganiseerd door Heideroosje Heibloem. Met 2,5 zestal zijn we gestart en hebben we weer de nodige prijzen behaald.

De wedstrijd werd regelmatig opgehouden door wandelende voetgangers.

Uitblinkers van vandaag zijn Rik van den Beuken (hoogste Koning) en Kevin Slaats (hoogste Heer). Na 15 pijlen stonden de heren op een gelijk aantal punten. Met één punt verschil heeft Rik zich weer bewezen. 188 om 187, dat willen we volgende week ook weer zien! Het eerste zestal haalde 1062 punten (1e prijs Sup. Klasse).

Ome Phlup was ook van de partij en schoot 124 punten.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

1e Bondsconcours ONA Posterholt

27 mei 2013 door Tanya van de Laar

De trofee

Wat fijn dat we op zondagmorgen deel mochten nemen aan het 1e Bondsconcours. Vroeg vertrekken zijn we niet gewend. Met 13 leden zijn we afgereisd. Om de weergoden hoefden we ons (gelukkig) niet druk te maken, Ontspanning na Arbeid Posterholt had de plaatselijke sporthal gehuurd. Een prettig klimaat om het seizoen te starten.

 

En wat voor een start het is geworden.. Rik van den Beuken, Bondskampioen, knalde mooi 189 punten bij elkaar en werd daarmee hoogste Koning van dit toernooi. Het eerste zestal heeft afgetrapt met 1073 punten, dat is 8,94 gemiddeld. Een prima resultaat, wat de overwinning in de Superieur klasse betekent!

 

Bij het tweede zestal waren de verschillen wat groter. Lau Geraets kan al aardig met het niveau meekomen met 137 punten. Tanya van de Laar besloot om de wedstrijd op een ongebruikelijke manier af te sluiten. Het afzetten van de boog ging niet geheel volgens plan, waardoor de pijl twee meter voor haar terecht kwam. Na overleg met de scheidsrechter was overeen gekomen dat als ze met de boog vanaf de schietlijn de pijl kon pakken, deze alsnog geschoten mocht worden. Dus volgde, onder toezicht van alle deelnemers, een waar schouwspel: op de buik liggend, met je voetjes aan de schietlijn, boog gestrekt naar voren en een beetje hulp, kreeg ze de pijl te grazen. Daarna als een echte publiekschutster afsluiten door flink tussen de pijlen te rammelen en een groot applaus! Die punten waren binnen!

Nieuw clubshirt

09 mei 2013 door Tanya van de Laar

Officiële presentatie van ons nieuwe clubshirt!

 

Klik op de foto voor de vergroting

Koningsschieten

06 mei 2013 door Tanya van de Laar

Er was geen officiële handtekening nodig om Frank Hoogmans ‘koning-af’ te verklaren. Met twee proefpijlen vooraf, werd over een wedstrijd van 40 pijlen beslist wie Koningsschieten 2013 op zijn/haar naam mocht schrijven. Wat een middag, wat was het spannend!! Veel enthousiaste supporters waren toe gestroomd om de grande finale mee te maken.

 

Na 20 pijlen zag de tussenstand er als volgt uit:

 • Rik van den Beuken 191 punten
 • Frank Hoogmans 188 punten
 • Kevin Slaats en Willem-Jan Timmermans 182 punten
 • Leo Pijls 181 punten

 

Bij de jeugd ging het er net zo aan toe:

 • Rutger van Bilsen 171 punten
 • Aron Smolenaars 164 punten
 • Ben Geraets 87 punten

 

Na 30 pijlen begonnen er al wat schutters te zweten. Het gaatje tussen Rik en Frank was maar 1 punt. Kevin had inmiddels een voorsprong van 4 punten opgebouwd op Willem-Jan. Die voelde de hete adem van Leo inmiddels ook in zijn nek met 3 punten achterstand. Leo moest echter weer oppassen voor zijn broer Theo, die hem op 1 punt na genaderd was..

Aron was Rutger stiekem bij gekomen. Er heerste nog maar 2 punten verschil tussen beiden, door de fantastische serie van Aron van 48 punten! Zulke uitslagen zijn van tevoren niet te verzinnen!

 

Het resultaat was dan ook dat bij de laatste 5 pijlen de schermen op zwart gingen, meer dan de helft van de schrijvers/pijlen trekkers in het lokaal moest blijven en de deelnemers het hoofd koel probeerden te houden.

 

Vol aandacht luisterde iedereen naar de prijsuitreiking. Een paar hoogtepunten:

 • Rutger van Bilsen heeft met 10 punten verschil zijn laatste titel als Jeugdkoning gewonnen!
 • Coen Houben heeft een gemiddelde van 7,1 geschoten over 20 pijlen! Maria Houben heeft de hele wedstrijd geschoten en haalde 6,3 gemiddeld.
 • Jan van Roy en Koos Heijnen mochten eigenlijk ook niet meer naar buiten lopen, omdat ze ongeveer een gelijk aantal punten schoten. Koos heeft deze strijd uiteindelijk gewonnen met een verschil van 5 punten.
 • Rene Ververs wist 305 punten bij elkaar te schieten, ondanks de weinige oefening.
 • Yvo van de Laar schoot de tweede helft bijna de negen gemiddeld.
 • In de strijd van de broeders Pijls is Leo als winnaar uit de bus gekomen: 352 punten tegenover 351 punten van Theo.
 • Kevin Slaats heeft een unieke prestatie neer gezet door de derde plaats te behalen met 365 punten.
 • Bij Rik van den Beuken en Frank Hoogmans werd de strijd letterlijk beslist op de laatste pijl. Over 40 pijlen genomen hebben ze allebei 375 punten geschoten.. Het laatste schot van Rik was een 9, Frank had een 8.
 • Rik van den Beuken Koning van Ons Genoegen 2013!!

 

Voorzitter Koos Heijnen gaf te kennen dat Rik het laatste Koningskruis ooit in ontvangst mocht nemen. Van Buggenum heeft aangegeven deze prijs niet meer aan te bieden, omdat de vraag te laag is. Drie maanden geleden heeft de vereniging dit exemplaar al gereserveerd. Voor komende jaren moet nog gezocht worden naar een passende oplossing.

Vervolgens was het de beurt aan de prachtige vetleren medaille. Al jaren wordt gesproken over het vervangen van deze traditie, maar ideeën zijn nog niet tot uitvoering gebracht. Dat onze nieuwe Koning Willem-Alexander geen kroning heeft ondergaan, heeft bij een aantal leden de belletjes doen rinkelen! Met een officiële gouden kroon werd, op zijn knieën, Rik van den Beuken gekroond tot Koning Ons Genoegen Roggel.

 

Na het feliciteren van de koningen was het tijd voor een groepsfoto. Allemaal gehuld in onze nieuwe shirts werden we vereeuwigd voor de promotiedoeleinden van Tonvannebekker met Gemma. De avond werd traditioneel afgesloten met een hapje en een drankje.

 

 

Hulde aan onze nieuwe koning! Dat het volgend jaar weer net zo spannend mag worden!

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Roggelse Kampioenschappen

08 april 2013 door Tanya van de Laar

Roggels Kampioen 2013

De Roggelse Kampioenschappen 2013 zijn een feit! En als winnaar is niemand minder dan Rik van den Beuken uit de bus gekomen! Met maar liefst 283 punten was hij over 30 pijlen te sterk voor zijn tegenstanders. Spannend was het wel…

 

Na iedere 10 pijlen werden de kaarten verzameld om een tussenstand te maken. Na de eerste serie stond Willem-Jan Timmermans boven aan met 94 punten en een 10 achter op. Rik van den Beuken volgde met 94 punten en een 9 achter op. Frank Hoogmans moest er wat meer moeite voor doen en schraapte 84 punten bij elkaar.

 

De tweede serie begonnen bij Willem-Jan de broekspijpen te wapperen en liep Rik met 6 punten bij hem weg. Stephan Baetsen (Heideroosje) had de smaak ook goed te pakken en stevende af op een podiumplaats.

 

De derde serie had Frank zijn ritme helemaal gevonden en knalde 97 punten op het blazoen. Willem-Jan volgde met 96 punten en Rik schoot er 95. Stephan moest afhaken, die 5 is hem duur komen te staan.

 

Deze geweldige punten hebben er toe geleid dat het podium helemaal bezet is door de schutters van Ons Genoegen.

 • Algemeen Roggels Kampioen en hoogste Senior

               Rik van den Beuken 283 punten

 • 2eplaats Willem-Jan Timmermans 278 punten
 • 3eplaats Frank Hoogmans 273 punten

 

Genoeg over die heren, onze Jeugd, Dames en Veteranen hebben ook hun strijd gestreden!

Zondagmorgen heeft Aron Smolenaars een gooi gedaan naar de overwinning. Met 227 punten was Michael Simons helaas met 2 punten net beter dan hem.

Bij de dames heeft Tanya van de Laar een 2eplaats behaald met 248 punten. Met 10 punten verschil was Rian Jeurninck te sterk in deze categorie.

Dapper begonnen onze veteranen Jan van Roy en Theo Pijls aan de wedstrijd. Prijzen werden niet door hen behaald.

 

We kunnen terug kijken op een zeer sportief weekend! Ook de vele support werd zeer gewaardeerd!

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Slow-motion video's

02 april 2013 door Frank Hoogmans

Enkele slow-motion beelden, opgenomen op een oefenavond.

Lente toernooi Vlodrop

24 maart 2013 door Tanya van de Laar

We waren te gast op de banen van de Snelle Pijl in Vlodrop. Veel deelnemers waren er niet, maar de resultaten zijn voor sommigen vast boven verwachting geweest!
Met een mooi aantal punten van 1302 heeft het eerste zestal goed zijn/haar best gedaan. Toppertjes van de avond zijn (natuurlijk) onze Drie Musketiers die weer ruim over de negen gepresteerd hebben. Dat belooft nog wat voor de naderende Roggelse Kampioenschappen :)

5e Onderlinge Bekerwedstrijd

18 maart 2013 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend hebben we de laatste ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd geschoten. We waren te gast op de banen van de Heidebloem op het Nijken. Daarbij heeft Rik van den Beuken de prijs voor hoogste senior binnen gehaald met 234 punten. Met ons eerste zestal hebben we een tweede plaats behaald. Verder was het buiten vooral erg koud, maar bruiste het in het lokaal van de gezelligheid.

In de bijlage is het overzicht van de punten van de zestallen van het afgelopen seizoen toegevoegd. Daaruit kan afgeleid worden dat Ons Genoegen 1 met 66 punten heeft gewonnen van Heideroosje 1! De mooiste titel!

Eindstand Onderlinge Bekerwedstrijden seizoen 2012-2013

1e Zestallen

1. Ons Genoegen        1343+1340+1352+1350 + 1332 = 6717 pnt.

2. Heideroosje            1335+1315+1339+1326 + 1336 = 6651 pnt.

3. Heidebloem            1276+1289+1294+1265 + 1310 = 6434 pnt.

4. Roos in Bloei          1267+1256+1290+1287 + 1245 = 6345 pnt.

5. Buitenlust               1258+1213+1126+1096 + 1142 = 5835 pnt.

 

2e Zestallen

1. Heideroosje            1215+1258+1223+1244 + 1266 = 6206 pnt.

2. Heidebloem            1198+1197+1194+1225 + 1257 = 6054 pnt.

 3. Ons Genoegen       1229+1197+1194+1225 + 1137 = 5982 pnt.

4. Roos in Bloei            828+  700+1117+  919 + 1074 = 4638 pnt.

5. Buitenlust                 555+  133+   76+    ---  +  ---    =   764 pnt.

 

3e Zestallen

1. Heideroosje            1118+1211+1139+1195 + 1212 = 5875 pnt.

2. Heidebloem            1112+1122+1124+1115 + 1119 = 5592 pnt.

3. Ons Genoegen        1042+  866+  594+  978 +   504 = 3984 pnt.

4. Roos in Bloei            --    +   --  +  656+   --   +   539 = 1195 pnt.

 

4e Zestallen

1. Heideroosje            1046+1156+1067+1156 + 1156 = 5581 pnt.

2. Heidebloem            674+  505+  647+  835 +   319 = 2980 pnt.

 

5e Zestallen

1. Heideroosje              906+ 1063+  943+ 1076 + 1043 = 5031 pnt.

 

6e Zestallen                   --- +   316 +  315 +  984 +  767 = 2418 pnt.

 

7e Zestallen

1. Heideroosje              --   +     --  +    --  +   402  +  ---  =    402 pnt. 

Finale DZR 3x18 Indoor

12 maart 2013 door Tanya van de Laar

Serie van 50 punten van Rik van den Beuken (8 en 9 zijn proefpijlen)

Zondagmiddag hebben we met twee drietallen deelgenomen aan de finale van het DZR 3x18 Indoor toernooi in Echt. Jos Bongers heeft zich bereid gevonden om ons tweede team aan te vullen. De wedstrijd werd gestart met 15 pijlen op 18 meter. De beste acht drietallen plaatsten zich voor de kwartfinale. Helaas voor 'Two and a half men' waren 317 punten niet genoeg. De Drie Musketiers daarentegen voerden met 406 punten de ranglijst aan.

De kwartfinale schoten zij tegen l'Union (Beek) en werd gewonnen met 260 punten over 10 pijlen.

Na een korte pauze moesten de mannen echt aan het werk; de halve finale werd geschoten over 5 pijlen tegen de Nederlands- en de Europees kampioen compound. Het drietal heeft een mooie strijd geleverd en met 1 punt gewonnen! Dit is mede te danken aan de score van Rik van den Beuken (zie foto). Zo vaak in hetzelfde gaatje schieten is een knappe prestatie.

Nu waren de Drie Musketiers verzekerd van goud of zilver. De finale hebben ze geschoten tegen De Ster (Echt). Er stond een behoorlijke druk op de heren waardoor Willem-Jan Timmermans helaas een misser schoot. De spanning werd de schutter van De Ster schijnbaar ook te veel, aangezien hij zelf ook naast de kaart schoot. De laatste pijl maakt Willem-Jan goed met een dikke compound tien. Daarmee was de strijd beslist: de heren nemen de beker mee naar huis.

Al met al weer een zeer vruchtbaar toernooi met de volgende prijzen:

 • Hoogste heer: Frank Hoogmans 233
 • Hoogste veteraan: Theo Pijls 226
 • Winnaar van de wisselbeker en gouden medailles

 

Namens de zestalcommissie,

Kevin Slaats en Tanya van de Laar