2e Bondsconcours

25 mei 2015 door Frank Hoogmans

Beste Schutters,
In het weekeinde van 16 en 17 mei hebben we met 2,5 zestal deelgenomen aan het tweede bondsconcours, georganiseerd door onszelf.

Op zaterdag was het de beurt aan het tweede zestal, die de spits mochten afbijten. Gelijk eerste uitschieter was René Ververs, die met het vele oefenen, 175 punten bij elkaar wist te schieten. Dit zeer mooie resultaat werd beloond met de prijs van hoogste heer in de B-Klasse. Koos Heijnen is sinds een tijdje weer lekker aan het schieten. Vorige week nog tweede achter Jacqueline Wijler, nu trots met 162 punten (8,1 gemiddeld). Theo schoot sinds lange tijd weer mee en wist weer gelijk de 8 gemiddeld te schieten. Tezamen met Aron Smolenaars, Lau en Ben Geraets wist het tweede zestal de eerste prijs in de B-klasse in de wacht te slepen. Heren, proficiat.

Zondagmorgen om 10:30 was het de beurt aan het eerste zestal. Ondanks de afwezigen wist het eerste een 1054 punten bij elkaar te schieten. Helaas niet genoeg om een prijs in de wacht te slepen. Hier en daar werd een misser geschoten. Zowel Henk Smolenaars als Leo Pijls misten een keer doel. Gelukkig werden de pijlen terug gevonden. Frank Hoogmans en Kevin Slaats wisten als enige meer dan 180 punten te schieten.

Het derde zestal begon de wedstrijd op zondagmiddag. Met 3 schutters werd de strijd aangegaan. Daniëlle Heijnen begon (net terug van een lange zware vakantie) vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Uiteindelijk wist ze een totaal van 147 punten te schieten. Een mooie 7,35 gemiddeld per pijl. Volgens Daniëlle zelf zat er nog meer in. Heren van het eerste en tweede zestal: opgepast !!!! Jacqueline Wijler kwam er na de wedstrijd achter dat er iets met de boog mis was. Na analyse van Frank Baets van VBS, was de conclusie dat de onderste lat kapot was. Ondanks deze kapotte lat, schoot Jacqueline 6,75 gemiddeld. Marc Schaareman schoot zijn derde wedstrijd voor Ons Genoegen. Geheel genezen verklaard, wist hij 121 punten te schieten. Netjes gedaan.

Dit was het einde van een drukke 2-3 weken werken aan het eerste en tweede bondsconcours. Ook namens de zestalcommissie willen we iedereen bedanken voor zijn of haar steun aan deze twee concoursen. We kunnen terug kijken op twee geslaagde concoursen en de Archery Experience Day. Op naar de persoonlijke – en korpskampioenschappen die in het laatste weekeinde van augustus en het eerste weekeinde van september door ons worden georganiseerd. Maar eerst gaan we op zondag 6 juni om 20:00 uur (!!!!) naar Wassenberg voor het derde concours. In Melick volgen dan nog het vierde en vijfde bonds.

1e Bondsconcours

25 mei 2015 door Frank Hoogmans

Beste schutters,
 

Na de vele werkzaamheden op dinsdag, vrijdag en zaterdag begon het tweede zestal op zaterdag met de wedstrijd. Deze wedstrijd werd gekenmerkt door wind, veel wind. Gelukkig viel er tijdens de wedstrijd geen regen. Met 6 schutters werd de wedstrijd vol moed begonnen.

 

Henk Smolenaars begon de wedstrijd met een nieuwe set latten. Zonder deze echt af te stellen, bewees hij zich als een goede schutter. Hij wist met een paar afzwaaiers nog bijna de 8 gemiddeld te schieten. De boog is inmiddels goed afgesteld, dus laat de volgende wedstrijd maar komen. Marc Schaareman voelde zich niet goed, maar schoot de wedstrijd toch mee. Marc heeft zich prima bewezen de eerste series, maar op het einde moest hij er helaas toch aan toegeven. Daardoor heeft hij helaas de 100 punten niet gehaald, maar we hebben met zijn allen op zijn techniek en inzet gelet en hij komt er zeker. Komend weekeinde een nieuwe kans en hopelijk voelt hij zich weer 100%. Aron Smolenaars had een iets mindere dag. De laatste weken heeft hij hard gestudeerd voor zijn eindexamen. Hierdoor was hij nog vermoeid en er niet helemaal bij. Maar puur op techniek en  inzet wist hij uiteindelijk nog een mooie 7,3 gemiddeld per pijl te behalen. Lau Geraets bewees zich opnieuw door een goede schutter te zijn. Met hier en daar een afzwaaier door de pijl met iets te veel kracht te lossen werd er 7,75 per pijl gemiddeld geschoten. Ben Geraets bewijst zich opnieuw een constante schutter te zijn. Met in totaal 120 punten heeft hij de wedstrijd afgesloten. We zien een stijgende lijn in zijn schieten en techniek. De 7 en hoger ligt binnen handbereik. Ben, geen medelijden met je vader. De volgende wedstrijd is voor jou. Harold Janshen, die de nacht ervoor met Kevin nachtdienst had in de tent, schoot 179 punten. Net één punt te kort voor de 9 gemiddeld. Balen.

 

Het tweede zestal heeft de derde plaats in de B-klasse behaald en Harold was hoogste heer in deze klasse.

 

Op zondag morgen was het tijd voor het eerste zestal om zelf te schieten. De weersomstandigheden waren ideaal het was fijn windstil en een heerlijk zonnetje. Dit beloofde veel punten wat ook werd waargemaakt. Steve schoot 188 punten net als Frank maar die had een 10 achterop en werd daarom hoogste schutter van OG.

Kevin schoot een goede wedstrijd maar schoot helaas ook een 4 maar doen ging de turbo aan en werd er nog altijd 181 punten van gemaakt. Leo had in het totaal 171 punten en één pijl minder deze werd zo goed geraakt door een pijl van Kevin dat hij volledig kapot was. 
 
Op zondagmiddag was het tijd voor het derde zestal. Dit met een stralende zon en geen wind. Met 2 schutters werd de wedstrijd begonnen. Koos Heijnen schoot een goede wedstrijd. Er waren maar twee of drie echte afzwaaiers te bespeuren. De euforie was bij hem dan ook groot dat hij uiteindelijk een goede wedstrijd had geschoten met een 7,6 gemiddeld. Felicitaties op zijn plaats. Na het goede koningsschieten, komt de 8 weer in de buurt. Maar toen kwam Jacqueline Wijler. Jacqueline had er zichtbaar zin in. Mede dankzij het mooie weer en de stralende zon op het vizier schoot ze bijna de 8 gemiddeld. Ondanks de lichamelijke klachten heeft ze dit resultaat bereikt. Ook had ze geen medelijden met Koos. Als Koos een 9 schoot, schoot Jacqueline gewoon een compound 10. Voor het komend weekeinde zijn de ijzers alvast gesmeed tussen Jacqueline en Koos.

14 Mei - Archery Experience Day

07 mei 2015 door Frank Hoogmans

Koningschieten

06 mei 2015 door Frank Hoogmans

De koningen van 2015

Afgelopen zondag, 3 mei, trokken we met 25 personen ten strijde voor de titel (jeugd)koning 2015.

 

Dit jaar hadden we zelfs een heuse primeur met Tanya van de Laar, die de wedstrijd buiten mededinging mee schoot met de compound. Dit vraagt natuurlijk om een vervolg om in de compoundklasse (en ook voor de traditionele schutters) een Koningschieten te organiseren. Om het verhaal af te maken, Tanya schoot een hele mooie 347 punten (8,68 gemiddeld per pijl).

 

Dan nu verder waar het afgelopen zondag om ging: Koningschieten met de recurve. 19 senioren, 2 jeugdleden op 25 meter en 2 jeugdleden op 18 meter schoten voor de titels. Zou Leo Pijls hem dit jaar prolongeren of gaat iemand anders met de prijs de avond eindigen?

 

Klokslag 13:40u zijn we met de wedstrijd begonnen. De eerste 5 pijlen gingen gelijkmatig op. Frank Hoogmans, Willem-Jan Timmermans, Koos Heijnen, Rik van den Beuken, Jos Bongers en Harold Janshen hadden tussen de 45 en 47 punten. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden. Deze euforie was helaas van korte duur. Frank schoot namelijk in de tweede 5-serie een maximale score van 50 punten. Frank ging hierna gewoon door met series van 48 en 49. Hier kon niemand tegen op boksen. Met een prachtige score van 381 punten (9,53 gemiddeld) is Frank koning geworden bij de senioren. Frank proficiat met het behalen van dit resultaat.

 

Met zo’n twee maanden schietervaring op zak, besloot ons nieuwe lid Marc Schaareman om ook de wedstrijd mee te doen. Hij zocht ook meteen een hele zware uit, met 40 pijlen. De concentratie was hier en daar wat lastig vast te houden, maar hij heeft zich zeker bewezen door een resultaat van 239 punten (5,98 gemiddeld) neer te zetten. In de zevende serie schoot hij zelfs al 45 punten. Dit kwam ook mede door de steun van zoontje Teun, die samen met moeders kwam kijken hoe hij het er vanaf bracht. Er is voor de toekomst weer een schutterke veilig gesteld, Teun heeft de kroon van de koning gedragen en de handbooguitrusting van pap al eens mogen testen!

 

Caroline Heijnen heeft na lange tijd de boog ook in de hand gepakt. Na zes series was het op en moest de wedstrijd afgebroken worden. Al met al toch 237 punten, dat is 7,9 gemiddeld behaald. Hopelijk moedigt dit resultaat haar aan om meer wedstrijden te schieten.

 

Harold Janshen wist ondanks zijn blessure, maar met de hulp van “rode” pijnstillers de gehele wedstrijd uit te schieten. Harold behaalde een mooie 348 punten (8,7 gemiddeld). Een resultaat, wat hij al lang niet meer gehaald heeft. Hopelijk heeft de nieuwe houding, de aanpassingen aan de boog en de fysio tot resultaat dat de 9 weer geschoten gaat worden.

 

Bij de jeugd op 25 meter ging dit jaar de strijd tussen Aron Smolenaars en Ben Geraets. Aron wist deze te winnen met 331 punten. Dit ondanks, dat hij de vrijdag ervoor op het veld, eventjes een klein akkefietje had met zijn boog, waardoor de latten uit de boog schoten. Dit leverde hem een kleine blessure op. De latten waren iets beschadigd, waardoor hij zijn vader Henk Smolenaars overhaalde om zijn latten aan Aron te geven. Deze aanpassing had geen negatief effect op hem. Met een gemiddelde van 8,28 per pijl mag Aron zich jeugdkoning op 25 meter noemen. Proficiat met deze titel. Henk Smolenaars wist, ondanks de kapotte latten en dat hem dit niet zou deren, 342 punten te schieten, een gemiddelde van 8,55.

 

Sinds een maand, hebben we bij de jeugd op 18 meter ook twee nieuwe leden. Dit zijn Mark Vossen en Daan Metsemakers. Ondanks dat ze pas een maand lid zijn, schoten ze gelijk de 40 pijlen mee. En dit met een verbluffend resultaat. Het werd een heuse titanenstrijd tussen de twee nieuwe schutters. Uiteindelijk won Mark met 216 punten (5,4 gemiddeld) en werd Daan tweede met 205 punten (5,13 gemiddeld). Dat de heren aan elkaar gewaagd waren bewijst het kleine verschil in puntenaantal. Mark proficiat met deze titel.

Halverwege de wedstrijd hebben we gepauzeerd met de bekende lekkere broodjes en krentenmik, vergezeld van een overheerlijke cake, verzorgd door Jacqueline en Leo Pijls (die heeft voor de bakvormen betaald).

 

Hierbij dan nog de punten van de zes hoogste in een oogopslag. Voor de volledig uitslag verwijzen we naar www.mijnzestal.nl.

 

25 meter senioren:

1. Frank Hoogmans

381 punten

9,53 gemiddeld

2. Kevin Slaats

369 punten

9,23 gemiddeld

3. Rik van den Beuken

367 punten

9,18 gemiddeld

4. Harold Janshen

348 punten

8,70 gemiddeld

5. Rutger van Bilsen

347 punten

8,68 gemiddeld

6. Henk Smolenaars

342 punten

8,55 gemiddeld (laatste: 10)

 

25 meter jeugd:

1. Aron Smolenaars

331 punten

8,28 gemiddeld

2. Ben Geraets

212 punten

5,30 gemiddeld

 

18 meter jeugd:

1. Mark Vossen

216 punten

5,40 gemiddeld

2. Daan Metsemakers

205 punten

5,13 gemiddeld

 

Na deze wedstrijd hebben we nog lang en gezellig nagepraat, waarbij er nog vele drankjes werden genuttigd.

 

Ter info:

Komende twee weken organiseren wij het eerste en tweede bondsconcours. Het eerste zestal schiet de wedstrijd op zondagmorgen 10 en 17 mei om 10:30u. Het tweede zestal schiet de wedstrijd op zaterdagmiddag 9 en 16 mei om 17:00u. Het eventuele derde zestal schiet op zondagmiddag 10 en 17 mei vanaf 14:00u.

 

Verder wordt op 14 mei van 14:00 – 17:00 uur de Archery Experience Day georganiseerd. Een initiatief van Steve Wijler, Ton Wijler en Rik van den Beuken. Hier worden alle facetten van het handboogschieten uitgelegd en gedemonstreerd (recurve, compound en traditioneel). Daarnaast kan iedereen zelf een boog in de hand nemen om te testen hoe veelzijdig en mooi deze sport daadwerkelijk is. Een echte aanrader waarbij er op blazoenen, 3d-dieren en andere attributen wordt geschoten. We hopen op een grote opkomst!

 

Namens de zestalcommissie,

Harold Janshen en Tanya van de Laar

Roggelse kampioenschappen 2015

27 april 2015 door Frank Hoogmans

Het weekend van 11 en 12 april stond in het teken van de Roggelse Kampioenschappen, de jaarlijkse afsluiting van het Onderlinge Bekerseizoen 2014-2015. Spannend was het in alle klasse.

 

Zaterdagmiddag werd de aftrap gegeven door de Dames en Veteranen. Voor Ons Genoegen deden Theo Pijls en Jacqueline Wijler mee. Met 243 en 194 punten werd er door hun niet meegestreden om de prijzen. Winnaar werd Jan Derks (HR) met 277 punten, 20 punten los van de nummer 2.

Jacqueline heeft zeer goed haar best gedaan maar het mocht helaas niet voldoende zijn voor de eerste plaats die ging naar Sabine van (HB) met 256 punten en 8 punten los van nummer 2.

 

Zondagochtend was het vroeg aantreden voor de jeugdigen. Om 10.00u werd het startschot gegeven. Er waren 5 schutterkes op 18 meter, 5 kandidaten t/m 15 jaar en 7 deelnemers in de groep t/m 18 jaar.

Bij de jongsten won Olga Sijbers (HR) met overmacht. Ze behaalde 253 punten. In groep II was het Michael Simons (HR) die de beker mee naar huis mocht nemen met 255 punten.

Bij de jeugd t/m 18jr deden van ons drie schutters mee Aron Smolenaars heeft het helaas niet waar kunnen maken om kampioen te worden maar schoot een mooie 240 punten toch goed voor de 2e plaats.

Ben Gereats schoot in het totaal 192 punten en Jasper Stokmans 172 punten.

 

Na snel een hapje gegeten te hebben, was het zondagmiddag tijd voor de Senioren van Roggel om zich te bewijzen. Ons Genoegen heeft Frank Hoogmans, Willem-Jan Timmermans, Kevin Slaats, Leo Pijls, Henk Smolenaars, Rik van den Beuken en Harold Janshen afgevaardigd. Met vier schutters hebben we ons in de top 8 geschoten, helaas niet voldoende voor de overwinning. Van begin af aan was Edwin Joosten (HR) een sterke tegenstander, die weinig ruimte liet. Met 281 punten werd hij winnaar bij de Heren. Gevolgt door Kevin Slaats met 275. Willem-Jan Timmermans schoot constant en behaalde met 272 punten een derde plaats.

 

Het eerste zestal heeft in ieder geval de beker gewonnen van de vijf onderlingen met een ruime voorsprong. De andere prijzen voor de zestallen zijn veroverd door Heideroosje.

 

Tot slot was er nog een aandenken voor de beste schutter van de dag, die zich daarmee ook Algeheel Roggels Kampioen 2015 mag noemen. Die eer kwam toe aan Edwin Joosten, de absolute topper van de wedstrijd met 281 punten.

 
Namens de zestalcommissie,
 
Kevin Slaats

 

3-tallen toernooi Heythuysen

27 april 2015 door Frank Hoogmans

Afgelopen vrijdag zijn we met 9 schutters en twee supportster afgereisd naar de banen van Onze Vrije Uren te Heythuysen. Hier wordt het jaarlijkse drietallen toernooi gehouden.

De wedstrijd begon als vanouds: Om beschadigingen aan het plafond en de bogen te voorkomen, werden er voor sommige personen de gipsplaten uit gehaald.

De overwinnaar werd deze avond Steve Wijler met een prima 236 punten. De aanmoedigen van zijn vriendin hebben de afgelopen wedstrijden geholpen. Of dit voor Steve genoeg is, om hoogste heer te worden, moeten we nog even afwachten. Kevin Slaats heeft de laatste paar wedstrijden bewezen dat er nog meer in zit. Kevin had weer een prima avond met in totaal 235 punten, ook al werd hij af en toe wat afgeleid door de opmerkingen van de medeschutters. De andere uitblinker was René Ververs die zonder te oefenen maar liefst 213 punten schoot.

Deze avond bleek weer een zeer gezellige en geslaagde avond te zijn, waarvan er hopelijk nog veel volgen.

Op naar de volgende wedstrijd, het koningsschieten, welke gepland staat voor 03-05-2015 om 13:30 uur.

Met vriendelijke groeten,

Namens de zestalcommissie, Harold Janshen

Lentetoernooi Vlodrop

27 april 2015 door Frank Hoogmans

Afgelopen zaterdag gingen we met 8 schutters en één supportster richting de Duitse grens, naar Vlodrop voor het jaarlijkse lentetoernooi.

De grote winnaar van deze avond was Steve Wijler die met 235 punten hoogste heer werd en tevens hoogste schutter van dit lentetoernooi. Hij wist, ondanks de druk van zijn vriendin en ook dankzij de aanmoedigingen van zijn vriendin, het hoofd koel te houden. Steve, petje af (niet letterlijk natuurlijk). Proficiat.

Het eerste zestal, met jeugdschutter Aron Smolenaars als invaller, behaalde een mooie 1307 punten wat hun een tweede plaats in de superieure klasse opleverde. Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans waren in strijd voor de tweede plaats. Willem-Jan wist deze keer de tweede plaats op zijn naam te schrijven met 227 punten. Frank had een mooie 225 punten. Kevin Slaats had wat materiaalpech, maar wist nog steeds het geel goed te vinden. Hij eindigde de avond met 221 punten.  Voor Leo Pijls betrof het de eerste officiële wedstrijd met de nieuwe losser en oplegger. Dit ging hem goed af (ook al was er een kleine afzwaaier). Hij behaalde een mooie 208 punten. Aron eindigde met 191 punten op de zesde plaats. Invaller in het eerste zestal brengt natuurlijk de nodige druk met zich mee, maar toch netjes gedaan.

Het tweede zestal bestond deze keer uit Ben Geraets en Harold Janshen. Ben behaalde een mooie 167 punten. Ben gaat zich meer richten op de 7, waardoor hij binnenkort een vaste plaats bemachtigt  in het tweede zestal, maar zijn doel ligt nog een zestal hoger had ik afgelopen zaterdag begrepen. Bij Harold Janshen ging het, ondanks de lichamelijke klachten en persoonlijke omstandigheden weer wat beter. Als de misser richting Duitsland niet was geschoten, had hij zijn doel van de 8 gemiddeld gehaald.

Op naar de volgende wedstrijden in april:

  • 03-04-2015: 3-tallen toernooi te Heitse;

  • 04-04-2015 en 05-04-2015: 3d toernooi in de Ardennen;

  • 11-04-2015 en 12-04-2015: Roggelse kampioenschappen.

En alvast voor mei:

  • 03-05-2015: Koningsschieten (houd deze datum alvast vrij).

5e Onderlinge Bekerwedstrijd Roos in Bloei

27 april 2015 door Frank Hoogmans

Met in totaal 17 schutters hebben we afgelopen weekeinde deelgenomen aan de 5de en tevens laatste Roggelse onderling van dit jaar. Deze keer zijn we op bezoek geweest bij Roos in Bloei aan de voetbalvelden.

Grote uitblinker van deze wedstrijd was Kevin Slaats, die met een record aantal punten van 236 (met een 10 achterop) de eerste plaats wist te veroveren bij de senioren. Hij wist Steve Wijler achter zich te laten. Steve had eveneens een fantastische 236 punten, maar met een 9 achterop, dit leverde hem de tweede plaats op bij de senioren. Aan beide heren: super gedaan.

Bij de jeugd in de categorie van 16-18 jaar wist Aron Smolenaars de eerste plaats in de wacht te slepen met 200 punten. Dit resulteerde in een mooie beker en eeuwige roem.

Bijzondere aandacht gaat deze keer uit naar Yvo van de Laar. Hij wist met maar liefst 49 punten in een vijfserie een eerste personele prijs in de wacht te slepen (het hoogste aantal van dit toernooi). Helaas voor Daniëlle Heijnen kon deze prijs weer ingeleverd worden bij de club. Yvo had in totaal 208 punten met een prima score van 185 punten bij de eerste 20 pijlen. Jammer genoeg was het bij de laatste 5 pijlen helaas over. Maar,  Yvo heeft bewezen dat hij dik de 9 kan schieten en dus klaar is voor het eerste zestal.

De teamprestaties waren als volgt. Het eerste zestal heeft de tweede plaats heroverd met een totaal van 1346 punten. Het tweede zestal heeft deze eer van tweede plaats ook bereikt. Het derde zestal (afgevaardigd met 5 schutters) moest genoegen nemen met de 4de plaats in hun klasse.

Enige andere feiten:

  • Bij vader en dochter Heijnen ging Koos deze keer met de overwinning naar huis met een verschil van één punt.

  • Steve Wijler had nog de 7de personele prijs in zijn klasse (na als 2de uit de “lotingshoed”  van Jan van Roy te worden getrokken, ook nog door een clubgenoot);

  • Jacqueline Wijler had in de klasse tot 150 punten, de eerste personele prijs in de wacht gesleept;

  • Ben Geraets heeft een heel mooi gemiddelde behaald van 6,76 punten. Bijna een persoonlijk record. Proficiat.

Al met al een heel mooi weekeinde met tal van hoogtepunten, maar toch ook een dieptepunt.

Op naar de volgende wedstrijden:

  • 28-03 naar Vlodrop voor het lentetoernooi

  • 03-04 naar Heythuysen voor het jaarlijkse 3-tallen toernooi

Prijs- en Bekerschieten

04 maart 2015 door Tanya van de Laar

Door naar het welbekende Prijs en Bekerschieten. Deze middag stond in het teken van zoveel mogelijk over het gemiddelde van 2014 schieten. Die opgave bleek voor sommigen moeilijker dan verwacht.

 

Van de in totaal 19 schutters, is het 9 personen gelukt om zich te verbeteren. Rik van den Beuken lukte om exact zijn gemiddelde te schieten. De wisselbeker mag dit jaar mee naar huis met Jos Bongers, die zich met 0,62 boven zijn gemiddelde van vorig jaar, winnaar mag noemen. Coen Houben had helaas maar 40 van de 50 vereiste wedstrijdpijlen geschoten in 2014 en mocht daarom niet meedoen voor de Beker. Hij schoot maar liefst 0,83 en zou hiermee gewonnen hebben. De tweede plaats is voor Jan van Roy, die zich met 0,58 verbeterde. Derde plaats was voor Yvo van de Laar met +0,41. Grootste pechvogel is de winnaar van vorig jaar: Henk Smolenaars, die -1,06 achter zijn naam zag verschijnen.

 

Bij de jeugd heeft Ben Geraets zich knap verbeterd met 0,98 op een gemiddelde van 5,42 van 2014. De tweede plaats was voor Aron Smolenaars. 140 punten waren niet voldoende om zijn gemiddelde te evenaren.

 

Daarbij is het Prijsschieten met grote overmacht gewonnen door Maria! Met 12 punten voorsprong heeft zij zich wat lekkers uitgezocht. Nadien werd het eten allemaal verslonden door de aanwezigen. We kunnen terug kijken op een geslaagde middag!

 

Namens de zestalcommissie,

Kevin Slaats

3x18 DZR Indoor

04 maart 2015 door Tanya van de Laar

Vorige week zaterdag hebben twee drietallen deelgenomen aan het 3x18 Indoor DZR. Het eerste team, de beruchte "Strepen Neijers" (Steve Wijler, Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans) waren goed voor een eindscore van 691 punten, ofwel 9,21 gemiddeld.

Steve was weer in topvorm en liet zich niet gek maken door de anderen. Een klein beetje strijd met Frank Baets (Van Buggenum Sports) zorgde er voor dat hij een prachtige score van 239 punten heeft weten te schieten. Frank Hoogmans had een totale score van 229 en Willem-Jan had 223 punten.

 

Het tweede drietal werd gevormd door Kevin Slaats, Aron Smolenaars, en Harold Janshen gebukt onder de naam “Die Lange”. Na enige discussie met het andere drietal, waar de scheidsrechter moest gaan staan (was dit ter afleiding of motivatie?!) werden er 624 punten bij elkaar geschoten. Kevin was goed voor 228 punten, Aron voor 214 punten en Harold voor 182 punten.

 

Beide drietallen hebben zich met deze punten geplaatst voor de A- finale op 15 maart a.s.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar