Mussehook toernooi Roggel

01 december 2013 door Tanya van de Laar

Gisteravond hebben we deelgenomen aan het Mussehook toernooi op de banen van Roos in Bloei. Deze wedstrijd stond vooral in het teken van het uitproberen van nieuw aangeschafte materialen. Frank Hoogmans heeft andere stabilisatoren en Sven Heijthuijzen een compleet nieuwe boog. Henk Smolenaars maakte het wel heel erg spannend. Afgelopen donderdag bleek dat zijn bovenste lat kapot was. Op naar de winkel om nieuwe te halen, die zaterdag getest zijn. Hij schoot er 187 punten mee, maar er zullen er zeker nog meer in zitten!

 

Het eerste zestal schoot 1336 punten (= 8.91 gemiddeld) en het tweede zestal 1050 punten (= 7.00 gemiddeld).

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar 

2e Onderlinge Bekerwedstrijd OG

25 november 2013 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend zijn er 106 schutters naar onze doel gekomen voor de tweede ronde van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd. In drie categorieën hebben we de hoogste schutter behaald, te weten: hoogste heer Willem-Jan Timmermans 232 punten, hoogste jeugd I Steve Wijler 227 punten en hoogte veteraan Theo Pijls 219 punten.

 

Voor zover bij mij bekend is dit de eerste keer dat Willem-Jan deze prijs wint bij de heren. Proficiat! Concurrent Stephan Baetsen had evenveel punten met een 9 achter op. Willem-Jan wint daar zijn laatste schot een 10 is.

 

Winnaar van de eerste zestallen is Heideroosje I met 1356 punten. Op de tweede plaats volgt Ons Genoegen I met 1347 punten. Na de prestaties van vorige week, weten we waar de verbeterpunten liggen.

 

Nieuwe aanwinst Sven Heijthuijzen heeft de smaak al goed te pakken. Hij behaalde 186 punten (= 7,44 gemiddeld) op zijn eerste wedstrijd! Er wordt al druk gespeculeerd over de aanschaf van een eigen boog.

 

Voor de volgende ronde reizen we af naar Heideroosje Heibloem. Tot dan!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Vrijgezellen- en Jeugdschieten Haler-Uffelse

18 november 2013 door Tanya van de Laar

Zaterdag hebben Frank Hoogmans, Kevin Slaats en Steve Wijler deelgenomen aan het Vrijgezellen- en Jeugdschieten, georganiseerd door de Grensschutters. Een impressie van die avond..

 

De dichte mist heeft de schutters er niet van weerhouden om heelhuids aan te komen in Haler-Uffelse.

Steve werd al lekker opgenaaid door de nummer 2 in zijn klasse. Hij zou hem wel royaal gaan kloppen die middag. Het tegendeel werd bewezen en Steve heeft met 30 punten verschil gewonnen. Zelf was hij niet tevreden met 217 punten; wij vinden het een mooie score voor een wedstrijd op kleine kaart op 18 meter. Zeker gezien het feit dat hij maar een uurtje getraind heeft op deze afstand.

 

Kevin had een moeizame start met een serie van 32 punten. Hierop volgde de fijne aanmoediging van Frank: ‘Een mooie serie, alleen jammer van die 3, 5, 7 en 8’. Ondanks deze tegenslag heeft hij een totaal van 204 punten geschoten.

 

Frank, titelverdediger van vorig jaar, nam het op tegen Davy (De Ster Pey-Echt). Davy vond dat hij wel een kans verdiend had, omdat Frank weer lekker stond te vlammen. Frank heeft een serie van 46 punten geschoten, maar de concurrent heeft zijn kans niet gegrepen. Met 234 punten is Frank winnaar van zijn klasse en heeft hij met 1 punt Davy verslagen.

 

Het was een mooie wedstrijd met veel gezelligheid. Op naar volgend jaar!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Wintertoernooi Pey-Echt

17 november 2013 door Tanya van de Laar

Team Victory!

Vanmiddag ben ik getuige mogen zijn van een prachtig moment in de carrière van de beste schutters van Ons Genoegen. Op de banen van De Ster in Pey-Echt hebben ze het klaar gekregen: het record van 1375 punten is gesneuveld!

 

Steve Wijler, goed voor 236 punten, heeft twee series van 49 punten geschoten. Rik van den Beuken lag na 10 pijlen voor op Steve. Met zijn behaalde 235 punten heeft hij een sterke concurrent voor de toekomst getroffen. Maar dacht Frank Hoogmans, dat kan ik ook en schoot alleen maar in het geel. Hij behaalde 234 punten. Met 229 punten, waarvan 10x tien punten, heeft Leo Pijls de vierde plaats in dit zestal. Kevin Slaats heeft een constante wedstrijd geschoten en zo 226 punten bij elkaar gekregen. Hekkensluiter Willem-Jan Timmermans heeft halverwege de wedstrijd van pijlen gewisseld. Zijn 220 punten maken het rijtje compleet. Als we deze zes resultaten bij elkaar optellen, hebben we namelijk een totaal van 1380 punten (= 9,2 gemiddeld).

 

Met trots kan ik vertellen dat het record van 13 oktober 1993, destijds geschoten door Henk Jegers, Huib Salimans, Jan van Roy, Phlup Vullers, Hans Stemkens en Theo Pijls, is verbeterd met 5 punten! Iedereen is euforisch en felicitaties zijn op zijn plaats!

 

Natuurlijk is er nog meer gebeurd tijdens deze mooie middag. Traditiegetrouw werd er aan het worstenrad gedraaid. De meeste pijlen in het blauw op het blazoen, leveren de lekkernij op. Ons derde zestal, gevormd door Ben Geraets, heeft gewonnen! Gelukkig wilde hij het wel met ons delen.

 

Zonder het spandoek van Koos Heijnen hadden deze geweldige resultaten niet geschoten kunnen worden. Met uitbreiding van Musketiers Kevin en Steve is het plaatje zo goed als compleet. Die zesde man wisselt nogal eens van persoonlijkheid..

 

De originele kaart komt binnenkort ingelijst in het clublokaal te hangen.

 

Nagenieten van deze uitmuntende prestatie, een prima afsluiting van het weekend!

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Finale Krijgsman toernooi

12 november 2013 door Tanya van de Laar

Live verslag van reporter ter plekke, the one and only, Kevin Slaats:

 

We zijn afgelopen zondag afgereisd naar Boukoul voor de finale van het jaarlijkse Krijgsman toernooi.

Willem-Jan werd even voor de gek gehouden met het idee dat “niemand” wist dat we wedstrijd moesten schieten.

Met goede moed zijn we begonnen aan de eerste 15 pijlen.

Rik van den Beuken, alias Beuk, had de voorzorgsmaatregelen al getroffen door zijn boog om te bouwen naar andere pijlen, mochten de veren los laten. Maar de veren bleven plakken en hij schoot in totaal een mooie 185 punten.

Kevin Slaats ging er vol voor: die verloren ½ liter bier terugwinnen van Frank Hoogmans na de resultaten van de wedstrijd tegen Regio Limburg! Met 175 punten tegen 182 is het hem helaas niet gelukt. Hij mag nu zelfs een liter uitdelen.

Na de eerste 15 pijlen (797 punten) mochten we als 4e door naar de volgende ronde. De tegenstander was het als vijfde geplaatste ‘Snelle Pijl’ uit Vlodrop. Helaas was dit team te sterk voor ons en werden we verslagen met 3 punten.

Maar kunnen wel zeggen dat we hebben verloren van de winnaars van het toernooi.

 

Terug naar de studio ;)

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Regio Limburg - Gezellig Samenzijn

04 november 2013 door Tanya van de Laar

Gisteren hebben vier schutters van Ons Genoegen deelgenomen aan de wedstrijd tegen Regio Limburg. Ditmaal zijn ze afgereisd naar het zuiden, om te schieten bij Willem Tell in Geverik.

Frank Hoogmans werd met 374 punten (9,35 gemiddeld) hoogste schutter van Gezellig Samenzijn.

Willem-Jan Timmerman behaalde hier een derde plaats met 367 punten.

Steve Wijler schoot evenveel punten; goed voor hoogste jeugd van de dag.

Kevin Slaats deed mee in de middenmoot met 352 punten.


De resultaten

Team Gezellig Samenzijn Heren - 5332 punten

Team Regio Limburg Heren - 5461 punten

 

Team Gezellig Samenzijn Dames - 1741 punten

Team Regio Limburg Dames -1661 punten

 

Team Gezellig Samenzijn Jeugd - 1697 punten

Team Regio Limburg Jeugd - 1751 punten

 

Kampioenen

Richard Moling                  Willem Tell                          43 41      84

Peter Schmitz                    ONA                                      46 44      90

 

Dania Schoffeleers          Willem Tell                          48 48      96

Annemarie Puts                Vriendschap en Strijd       46 47      93

 

Joshua Muijlkens             St. Hubertus                       42 47      89

Mischa Erdkamp               De Zwarte Roos               43 47      90


 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Ligteveld toernooi Neer

27 oktober 2013 door Tanya van de Laar

Gisteravond hebben we deelgenomen aan het Ligteveld toernooi in Neer. Het goede nieuws is dat de wisselbeker braaf teruggebracht is, maar naar alle waarschijnlijkheid weer in ons bezit zal komen. Ons eerste zestal schoot 1360 punten; goed voor een gemiddelde van 9,07. Daarbij hebben vier schutters meer dan 231 punten behaald. Deze mogen natuurlijk uitgelicht worden:

  • Frank Hoogmans 235 punten. Blij dat deze wedstrijd door hem geen 8 geschoten is, wel een 5 en 7. Goed voor 16x 10 punten.
  • Rik van den Beuken 233 punten (10). Schoot 2x 49 punten in de derde en vijfde serie.
  • Steve Wijler 233 punten (9). Heeft 6 pijlen moeten gebruiken tijdens deze wedstrijd, omdat die van hem telkens kapot geschoten werden. Welkom bij Ons Genoegen!
  • Willem-Jan Timmermans 232 punten. Heeft de vierde serie 50 punten geschoten.

 

Het tweede zestal heeft prima resultaat geleverd door 1222 punten te schieten. Dit is 8,15 gemiddeld. Pijl 8 waren ze zelfs met 1 punt beter dan het eerste zestal met 57 punten. De meest briljante opmerking van de avond kwam van Rene Ververs, die de wedstrijd startte met een serie van 47 punten. ‘Normaal moet ik drie series schieten voor deze punten bij elkaar te krijgen!’ Een welverdiende 201 punten werden door hem behaald.

 

In het derde zestal heeft Ben Geraets goed zijn best gedaan met 128 punten. Met een eerste serie van 41 punten, was hij beter dan vijf andere schutters. Chapeau!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

1e Onderlinge Bekerwedstrijd Roos in Bloei

22 oktober 2013 door Frank Hoogmans

Afgelopen weekend hebben 16 schutters van Ons Genoegen deelgenomen aan de eerste ronde van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd. Aftrap vond plaats op de banen van Roos in Bloei.

 

De resultaten:

-  Hoogste Jeugd groep I: Steve Wijler 237 punten. Tevens hoogste schutter van dit weekend.

-  Hoogte Senior: Rik van den Beuken 232 punten

-  Hoogste zestal: Ons Genoegen I 1378 punten (9,19 gemiddeld)

-  Aantal persoonlijke prijzen: 9 (van de 26)

 

Sinds Rik van den Beuken geen Jeugd meer is, hebben we weer een jeudige die de Jaargemiddelden lijst aanvoert: Steve Wijler!

 

De volgende ronde is op de eigen doel.

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Linker-Rechter Maasoever wedstrijd

16 oktober 2013 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend hebben vijf schutters van Ons Genoegen deelgenomen aan de Linker-Rechter Maasoever wedstrijd. Ditmaal werd de banen van Vriendschap&Strijd Neer aangedaan. Gelukkig paste alles in de accommodatie, hoewel er niet veel ruimte meer over was.

 

De vele supporters hebben er vast voor gezorgd dat onze schutters het zo goed hebben gedaan.

  • Steve Wijler werd met een formidabele 370 punten hoogste Jeugd van de Maasoevers. Dat moet goed gevoeld hebben, om concurrent Mischa Erdkamp met 1 punt te verslaan! Daarbij heeft hij ook de meeste punten die avond bij elkaar geknald! Natuurlijk mag Steve het op gaan nemen tegen de NHB volgende maand.
  • Frank Hoogmans werd tweede van de Linker Maasoever. Hij schoot 367 punten, goed voor een gemiddelde van 9,18. Hij heeft zich van een plek in het GS team verzekerd.
  • Kevin Slaats volgde met 5 punten minder en heeft zich als 9egeplaatst voor het GS team.
  • Willem-Jan Timmermans behaalde 355 punten en is 1ereserve voor het GS team.
  • 1eReserve Jos Bongers mocht ook aantreden en heeft keurig zijn gemiddelde geschoten.

 

Wij hebben weer mooie prestaties neer gezet!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Krijgsman toernooi

25 september 2013 door Tanya van de Laar

Afgelopen zondag hebben we met 12 schutters deelgenomen aan het Krijgsman toernooi op de banen van Soranus Boukoul. Veel ontevredenheid over de resultaten zal er niet zijn geweest; daar was helemaal geen tijd voor met al die gezelligheid!

Het gespreksonderwerp in het eerste zestal was ‘det vötje’. In de keuken waren wat luidruchtige mensen aanwezig, maar daar heeft Rik van den Beuken zich niets van aangetrokken. Hij knalde er lustig op los en haalde (weer :P) een formidabele 235 punten. Kevin Slaats besloot de strijd met Theo Pijls aan te gaan. Ze schoten allebei 219 punten. Het voorlaatste schot had Kevin 10 punten en Theo 8 punten, dus is eerstgenoemde de winnaar. In totaal werden er 1334 punten geschoten, goed voor 8,89 gemiddeld.

In het tweede zestal was Danielle Heijnen flink op dreef. Na de misser van liefje Yvo van de Laar stonden ze op gelijke hoogte. Toen heeft hij toch maar de turbo aangezet en haar met 10 punten verschil verslagen.

Een zweterige man, die tegelijk met Manuela Linssen mocht schieten, hield er een eigenaardig schietritueel op na. Het duurde minimaal vijf minuten voordat de pijl geschoten was. Ondanks de constante ergernis, heeft ze boven haar gemiddelde weten te presteren!

Natuurlijk werd er genoten van de heerlijke tomatensoep met böl!

Of we ons hebben geplaatst voor de finale? Daarvoor moeten we de officiële uitslag nog afwachten.

Helaas is het Op Schatte toernooi voor komend weekend wegens omstandigheden bij de organiserende vereniging afgelast. Na contact met het secretariaat van Ons Genoegen Beegden hebben we het heuglijke nieuws dat we de J. Hetzel wisseltroffee mogen houden. Daar zal Gemma blij mee zijn!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar