Roggelse Kampioenschappen 2014

07 april 2014 door Tanya van de Laar

Kampioenen

Het weekend van 5 en 6 april stond in het teken van de Roggelse Kampioenschappen, de jaarlijkse afsluiting van het Onderlinge Bekerseizoen 2013-2014. Spannend was het in alle klasses, soms tot op de laatste pijl.

 

Zaterdagmiddag werd de aftrap gegeven door de Dames en Veteranen. Voor Ons Genoegen deden Theo Pijls en Jan van Roy mee. Met 245 en 218 punten werd er door hun niet meegestreden om de prijzen. Winnaar werd Peter Joosten (HB) met 272 punten, 8 punten los van de nummer 2.

Helaas werden de dames niet vertegenwoordigd door onze vereniging. Van de vijf deelneemsters was Sabine van Rijt (HB) de sterkste met 253 punten, 13 punten voorsprong op nummer 2.

 

Zondagochtend was het vroeg aantreden voor de jeugdigen. Om 10.00u werd het startschot gegeven. Er waren vier schutterkes op 18 meter, vijf kandidaten t/m 15 jaar en zeven deelnemers in de groep t/m 18 jaar.

Bij de jongsten won Olga Sijbers (HR) met overmacht. Ze behaalde 246 punten. In groep II was het Michael Simons (HR) die zijn meerdere moest erkennen in Brianne Ghielen (HR). Zij versloeg hem met 1 punt en had een totaal van 230 punten.

Steve Wijler liet er bij zijn eerste Roggelse Kampioenschappen geen gras over groeien. Na 15 pijlen stond hij 9,6 gemiddeld (= 144 van de 150 punten). Toen hij pijl 22 een 6 schoot, werd hij weer even goed wakker geschud en ging de turbo er op. Met een prachtige score van 279 punten (= 9,3 gemiddeld) werd hij kampioen in zijn klasse.

 

Na snel een hapje gegeten te hebben, was het zondagmiddag tijd voor de Senioren van Roggel om zich te bewijzen. Ons Genoegen heeft Frank Hoogmans, Willem-Jan Timmermans, Kevin Slaats, Leo Pijls, Lau Geraets en Koos Heijnen afgevaardigd. Met vier schutters hebben we ons in de top 8 geschoten, helaas niet voldoende voor de overwinning. Van begin af aan was Edwin Joosten (HR) een sterke tegenstander, die weinig ruimte liet. Met 278 punten werd hij winnaar bij de Heren. Stephan Baetsen (HR) had wat moeite met opstarten, maar schoot halverwege 50 en 49, waarmee hij de concurrentie voorbij stevende. Hij kwam vier punten tekort voor de overwinning. Willem-Jan Timmermans schoot constant en behaalde met 273 punten een derde plaats. Frank Hoogmans volgde met 1 puntje minder. Zo zat het toch allemaal dicht bij elkaar.

 

Tijdens de prijsuitreiking werd de spanning nog even verder vastgehouden door bij de Senioren de laatste zes pas bekend te maken nadat alle andere kampioenen hun trofee in ontvangst hadden mogen nemen. De ontlading was daardoor des te groter.

Het eerste zestal heeft in ieder geval de beker gewonnen met een ruime voorsprong. De andere prijzen voor de zestallen zijn veroverd door Heideroosje.

 

Tot slot was er nog een aandenken voor de beste schutter van de dag, die zich daarmee ook Algeheel Roggels Kampioen 2014 mag noemen. Die eer kwam toe aan Steve Wijler, de absolute topper van de wedstrijd met 279 punten.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Lente toernooi Vlodrop

23 maart 2014 door Tanya van de Laar

Vanmiddag zijn we met elf personen afgereisd naar Vlodrop naar onze vrienden van De Snelle Pijl. Daar hebben we deelgenomen aan het Lente toernooi. De resultaten waren wisselend, voor velen was het een zware bevalling.

 

Na vijf pijlen werden de resultaten geïnventariseerd door de toppers van het eerste zestal. Daaruit moest geconcludeerd worden dat niemand de negen gemiddeld had staan. Des te verrassender was het dat Tanya van de Laar opende met 45 punten en dus heel even de beste was.

 

Hoogste schutter van Ons Genoegen werd Frank Hoogmans met 233 punten. Hij schoot zeventien keer 10 punten, waarvan de laatste serie eentje van 50. Het eerste zestal was goed voor 1316 punten. Dit is tot nu toe het hoogst geplaatst, maar er volgt nog een schietweekend.

Verder hebben Rik van den Beuken (226), Steve Wijler (223) en Tanya van de Laar (214) de beker binnen handbereik. Nog even wachten op de officiële uitslag.

 

Ben Geraets heeft de smaak te pakken. Met een gemiddelde van 6,68 (=167 punten) heeft hij zijn persoonlijk record verbeterd. Proficiat!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

 

5e Onderlinge Bekerwedstrijd Buitenlust

16 maart 2014 door Tanya van de Laar

Dit weekend stond in het teken van de 5e en laatste Onderlinge Bekerwedstrijd seizoen 2013-2014. Op de banen van Buitenlust werd door 15 schutters van onze vereniging gestreden om de titels. Dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.

 

Rik van den Beuken werd met 237 punten hoogste Heer. Daarmee liet hij concurrent Cor Joosten (HR), die 1 punt minder schoot, achter zich.

Tanya van de Laar had de eerste wedstrijd na langdurige blessure maar één doel: winnen. De dames hadden tot bij aanvang van de zondagmiddag niet geweldig gepresteerd, dat moest zij toch minimaal kunnen evenaren. De eerste tellende pijl ging ram naast het blazoen; echter de wilskracht werd alleen maar groter. Met een mooie 209 punten is ze de beste dame geworden!

Steve Wijler pakte nipt de overwinning in zijn jeugdklasse met 226 punten. Hij werd op de hielen gezeten door Rick Teeuwen (HR), die 224 punten schoot. Of het nieuwe materiaal verder ingezet gaat worden, is nog niet duidelijk. Een serie van 49 punten leverde wel een personele prijs op.

 

Het eerste zestal behaalde met 1335 punten een tweede plaats. De seizoenstitel is in ieder geval binnen. Met 77 punten voorsprong op Heideroosje, heeft Ons Genoegen 1 gewonnen.

 

De Roggelse Kampioenschappen worden verschoten in het weekend van 5 en 6 april.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Finale 3x18 Indoor DZR

13 maart 2014 door Tanya van de Laar

Winnaars

Afgelopen weekend hebben twee teams van onze vereniging deelgenomen aan de finale van het 3x18 Indoor DZR. Dit toernooi kenmerkt zich door deelname van drietallen, die schieten op 18 meter.

 

De schutters van de Vötjes van de Snelle Pijl namen de wisselbeker mee naar huis. Het team ‘Manus’ van Vriendschap en Strijd kreeg de zilveren plak, gevolgd door onze Drie Musketiers, die goed waren voor het brons. Rik van den Beuken, Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans verloren in de halve finale van de uiteindelijke winnaar.

 

Ons tweede team, in iets andere samenstelling dan tijdens de kwalificaties, gevormd door Steve Wijler, Kevin Slaats en Sven Heijthuijzen, was na de eerste schietronde al uitgeschakeld.

 

Steve Wijler behaalde wel de prijs van hoogste Jeugd in de voorrondes met 225 punten.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Prijs- en Bekerschieten

25 februari 2014 door Tanya van de Laar

Door naar de wedstrijd van zondagmiddag: Prijs- en Bekerschieten. De opening werd via Skype verzorgd door Danielle Heijnen vanaf het zonnige Mallorca. Helaas is dit niet vastgelegd..

Deze middag stond in het teken van zoveel mogelijk over het gemiddelde van 2013 schieten. Die opgave bleek voor sommigen moeilijker dan verwacht. Van de in totaal 15 schutters, is het 6 personen gelukt om zich te verbeteren. De techniektraining van Henk Smolenaars heeft zijn vruchten afgeworpen: met 0,92 boven zijn gemiddelde van vorig jaar, mag hij de wisselbeker mee naar huis nemen. De tweede plaats is voor nieuwkomer Sven Heijthuijzen, die zich met 0,63 verbeterde. Derde plaats was voor de winnaar van afgelopen twee jaar: Rene Ververs met +0,53.

Grootste pechvogel was Frank Hoogmans, die -1,87 achter zijn naam zag verschijnen. Een scheur in bovenste lat is hier de oorzaak van, wat waarschijnlijk ook die afzwaaier bij de vorige wedstrijd verklaard.

 

Bij de jeugd heeft Steve Wijler zich knap verbeterd met 0,03 op een gemiddelde van 9,29 van 2013. De tweede plaats was voor Ben Geraets. 103 punten waren niet voldoende om zijn gemiddelde te evenaren, maar een mooie beker mag op de kast.

 

Daarbij is het Prijsschieten met grote overmacht gewonnen door ons jongste lid! Met 32 punten voorsprong zocht hij zich wat lekkers uit. Nadien werd het eten allemaal verslonden door de aanwezigen. We kunnen terug kijken op een geslaagde middag!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3x18 Indoor DZR

25 februari 2014 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend was voor een aantal van onze schutters een druk weekend met twee wedstrijden. Zaterdag hebben twee drietallen deelgenomen aan het 3x18 Indoor DZR. Het eerste team, de beruchte Drie Musketiers (Rik van den Beuken, Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans) waren goed voor een eindscore van 676 punten, ofwel 9,01 gemiddeld.

Frank ging van het ene extreme over in het andere: hij heeft een serie van 50 geschoten en sloot de wedstrijd af met een misser. 3x18 heeft het al in de naam, met drie personen op 18 meter schieten op een kleine kaart. Dat betekent dat alleen 6 en hoger meetelt voor de punten.

Ons tweede team ‘Inglorious Bastards’, bestaande uit Steve Wijler, Theo Pijls en Kevin Slaats, heeft ook een prima resultaat neergezet met 663 punten (= 8,84 gemiddeld).

 

Beide drietallen hebben zich met deze punten geplaatst voor de finale op 9 maart a.s. Het bier heeft rijkelijk gevloeid en de gezellige avond werd voortgezet in de kroeg.

Gevolg voor de zondagochtend: drie leden actief aan het trainen, twee leden aan de bar, twee leden treffen voorbereidingen voor de wedstrijd van die middag en één lezend lid.

De opbrengst was wel groot (voor Gemma): het kastje onder de bar is uitgemest. Er werden maar liefst vier standaarden en drie bladmuziekstandaarden gevonden en een hoop andere prullaria. 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Open Limburgse Jeugd Kampioenschappen

25 februari 2014 door Tanya van de Laar

Ook dit jaar was het Open Limburgse Jeugd kampioenschap weer een doorslaand succes
Met 96 deelnemende schutters in de 5 verschillende klassen was de opkomst weer een bewijs dat handboogschieten ook in deze tijd een sport is die jeugd in groten getale kan trekken.
Mischa Erdkamp van De Zwarte Roos Slek-Echt met 468 punten te sterk voor zijn concurrentie. Onze Steve Wijler moest genoegen nemen met een twee plaats.
In de klasse 15 en 16 jaar ging de overwinning naar Bart Jetten van Alpenjagers Sittard met 461 punten.
Bij de 13 en 14 jarige ging de 1e prijs naar Ian wijnands van Hbs Eijsden met een score van 448 punten.
In de D klasse ( 11 en 12 jaar ) was de overwinning voor Michelle Eberson van Alpenjagers Sittard met 461 punten.
En tenslotte je klasse met de jongste schutters, de E klasse (10 Jaar en jonger).
Olga Sijbers van Heideroosje Heibloem was met 432 punten te sterk voor de resterende deelnemers.

4e Onderlinge Bekerwedstrijd Heidebloem

27 januari 2014 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend is de vierde ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd van de Roggelse Doelen geschoten. Met 105 deelnemers was organiserende vereniging Heidebloem tevreden. De resultaten voor Ons Genoegen zijn gunstig: het eerste zestal behaalde de overwinning met 1363 punten.

 

Frank Hoogmans werd hoogste Senior met 235 punten. Een hoogste serie van 50 punten kon natuurlijk niet uitblijven. Met de telling bleek dit ook de enige van deze ronde te zijn, chapeau! Steve Wijler scoorde met 230 punten in zijn klasse. Tijd om nummer vijf ook te winnen!

 

Rene Ververs maakte een vliegende start met series van 44, 44, 45, 41. Waar het daarna mis is gegaan, is voor deze analyticus onduidelijk. Met een slot van 30 punten haalde hij een mooie score van 204 punten. Dat belooft veel voor de toekomst.

 

De laatste ronde zijn we uitgenodigd op de banen van Buitenlust.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Oude Smidse toernooi Baexem

13 januari 2014 door Tanya van de Laar

Zondagmiddag hebben we deelgenomen aan de 27e editie van het Oude Smidse toernooi. Daarvoor zijn we afgereisd naar de banen van Gezellige Uren in Baexem.

 

De eerste wedstrijd van het jaar brengt altijd wat extra spanning met zich mee, omdat het jaaroverzicht opnieuw gemaakt moet worden. Het blijkt dat in het nieuwe jaar de boog in elkaar zetten ook wat lastig is, aangezien Frank Hoogmans en Danielle Heijnen de button vergeten waren.

 

Echte verrassingen zijn uitgebleven. Het eerste zestal heeft de overwinning behaald in de Superieur klasse met 1327 punten. Rik van den Beuken werd hoogste Koning met 232 punten en Steve Wijler won in zijn klasse met 230 punten.

 

In het tweede zestal waren Koos Heijnen en Sven Heijthuijzen zich aan het ‘strevelen’. Met twee puntjes verschil heeft Koos gewonnen; 182 om 180 punten.

 

Als afsluiting werd een mooie foto gemaakt die binnenkort in het Leudalnieuws te bewonderen zal zijn.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3e Onderlinge Bekerwedstrijd Heideroosje

17 december 2013 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend is de 3e ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd geschoten op de banen van Heideroosje Heibloem. Daarbij heeft het eerste zestal gewonnen met 1368 punten. Met wederom drie schutters in de 230+ lijkt het wel een eitje om zoveel punten te schieten.

 

Rik van den Beuken werd hoogste Senior met 235 punten. Met drie series van 48 punten pruttelde zijn motor rustig door. Steve Wijler heeft op donderdagavond de toon gezet voor de Jeugdschutters. Niemand heeft aan zijn resultaat kunnen tippen; met 231 punten heeft hij gewonnen.

Frank Hoogmans was goed op weg naar een persoonlijk record. Echter, die voorlaatste pijl wilde niet afgezet worden en vloog er tussenuit. Streep 1 was het resultaat. Met een totaal van 194 punten in de eerste 20 pijlen, wist hij een mooie score van 232 punten te behalen. Een personele prijs werd behaald door zijn serie van 50 punten, de enige van dit toernooi.

 

Voor in het tweede te mogen staan, moet je acht gemiddeld schieten. Dit laat het resultaat van deze wedstrijd zien: 8,09 gemiddeld. De toon is gezet voor volgend jaar!

 

Met de feestdagen in zicht, willen we jullie allemaal prachtige dagen toewensen, met liefde voor elkaar en veel punten voor de toekomst!! Op mijnzestal.nl kan al een kijkje genomen worden naar het wedstrijdprogramma voor 2014.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar