Indoor 18 meter 100 pijlen wedstrijd

19 januari 2015 door Tanya van de Laar

Een grote uitdaging, dat is de enige omschrijving die enigszins uit kan drukken wat de schutters voor zich zagen bij aanvang van de Indoor 18 meter 100 pijlen wedstrijd. Tien schutters, negen recurvers en één compounder, hebben deze kans gegrepen.

 

Volgens het systeem van de NHB werd de wedstrijd geschoten. Een korte toelichting: de schutter krijgt een letter (A, B of C) toegewezen. In de volgorde van schieten zit natuurlijk wel een logica. Eerste ronde A-B-C, tweede ronde B-C-A, derde ronde C-A-B, enz. Iedere ronde worden drie pijlen geschoten, waar de schutter twee minuten de tijd voor krijgt. Dit wordt 33x herhaald. De honderdste pijl wordt apart geschoten en hieraan had de organiserende vereniging Vriendschap en Strijd Hunsel een ludieke verrassing verbonden.

 

Voor Ton Wijler was zijn eerste indoor wedstrijd compound zeker niet onverdienstelijk. Met een score van 904 punten heeft hij veel recurvers overtroffen. Door de kracht van 60 pond was hij genoodzaakt om de pijlen telkens te smeren, anders was het onmogelijk om ze uit het pak te trekken.

 

Rene Ververs had zich super voorbereid, in de zes proefpijlen moest hij zijn vizierstand zoeken voor 18 meter. Geheel in eigen stijl (lees: op de klompen) schoot hij 817 punten, wat dus een gemiddelde van 8,17 oplevert.

 

Steve Wijler heeft ’s middags zijn nieuwe boog af laten stellen bij VBS en deze verder ingeschoten tijdens deze wedstrijd. Hij heeft bewezen dat ook in dit nieuwe materiaal ontzettend veel punten zitten. Met een score van 928 punten behaalde hij een derde plaats.

 

Gelukkig voor Koos Heijnen kon hij zijn reserves aanvullen met gekookte eieren. Hij behaalde de voorlaatste plaats met 680 punten. Voor zijn laatste schot werd hij beloond met een heuse kip. Meerdere schutters hadden dit geluk en dit deed oude anekdotes nieuw leven inblazen.

 

Uitblinker van de wedstrijd is Frank Hoogmans, die met 934 punten hoogste schutter werd. En dan ook nog durven stellen dat er meer punten hadden ingezeten, als hij niet die misser had geschoten op de klikker van de buurman.. Volgend jaar weer een kans.

 

De aanvang van de wedstrijd was 17.00u, pas na tienen werd de honderdste pijl verschoten. Het begin van de wedstrijd was het voor velen nog zoeken naar het ritme, later op de avond speelde vermoeidheid een rol. Een lange zit voor de supporters, maar een fantastische ervaring voor de deelnemers.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

4e Onderlinge Bekerwedstrijd Buitenlust

19 januari 2015 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend hebben de schutters van Ons Genoegen de gelegenheid gehad om deel te nemen aan de 4e ronde van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd. Ditmaal was het de gelegenheid voor Buitenlust om deze wedstrijd te organiseren.

 

Zestien schutters van onze vereniging hebben meegedaan. Ons eerste zestal heeft met 1351 punten (= 9,01 gemiddeld) de overwinning behaald. Frank Hoogmans greep net naast de beker bij de Heren met 232 punten.

 

De volgende ronde zal georganiseerd worden door Roos in Bloei.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Oude Smidse toernooi Baexem

12 januari 2015 door Tanya van de Laar

Zondagmiddag hebben we de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar geschoten met zeven deelnemers van Ons Genoegen. Traditiegetrouw zijn we voor het Oude Smidse toernooi afgereisd naar Baexem.

 

De strijd tussen Steve Wijler en Frank Hoogmans is meteen losgebarsten. Nu Steve niet meer tot de jeugd behoord, had hij zijn zinnen op de overwinning bij de heren gezet. Frank schoot zijn eerste wedstrijd met het nieuwe Hoyt middenstuk en wilde graag presteren. De resultaten gingen gelijk op. Met 234 punten werd Frank Hoogste Heer en met 230 punten moet Steve met een tweede plaats genoegen nemen.

 

Uitblinker van de dag werd Rene Ververs, die zijn persoonlijk record met meer 14 punten heeft verbeterd. Hij schoot een mooie 218 punten, prima resultaat om in het eerste zestal mee uit te komen!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3e Onderlinge Bekerwedstrijd Heidebloem

22 december 2014 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend hebben 19 schutters van onze vereniging deelgenomen aan de 3e ronde van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd. Ditmaal werd de kerstboom gezet op de banen van Heidebloem.

 

Uitblinker van de wedstrijd werd Frank Hoogmans, die met 234 punten hoogste Senior werd. Steve Wijler schoot zijn laatste jeugdwedstrijd 225 punten en behaalde hiermee ook de beker voor de Jeugd I. Met 1356 punten heeft Ons Genoegen I de overwinning van de eerste zestallen binnen.

 

Verschillende personele prijzen werden door onze deelnemers bemachtigd. Voor de serie van 49 punten moesten zelfs vier lootjes gemaakt worden om de juiste volgorde te bepalen, een waar unicum.

 

Met de feestdagen in zicht, wensen wij iedereen een prachtige Kerst en schitterend Nieuwjaar met veel punten en plezier in de handboogsport!

 

Ter informatie: 25, 26 december en 1 januari is geen mogelijkheid tot oefenen.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Wintertoernooi Pey-Echt

27 november 2014 door Tanya van de Laar

Voor het Wintertoernooi zijn we afgereisd naar Pey-Echt om op de banen van De Ster te schieten. Het belangrijkste resultaat van de middag is het winnen van de worst! Bedankt schutters van het eerste zestal voor het schieten van de meeste ‘gele’. Was erg lekker ;)

 

Het eerste zestal schoot een totaal van 1328 punten. Steve Wijler ging gewoon door op de automatische piloot en schoot 238 punten. Frank Hoogmans behaalde 223 punten, ondanks dat in het begin van de wedstrijd een pijl het doel miste.

 

In het tweede zestal werd ook goed geschoten. Jarige Yvo van de Laar gaf zichzelf 214 punten als cadeautje. Aron Smolenaars dacht vast: dat kan ik ook en schoot hetzelfde aantal punten.

 

Op naar het Mussehooktoernooi!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar 

2e Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd Heideroosje

27 november 2014 door Tanya van de Laar

Met achttien schutters heeft Ons Genoegen deelgenomen aan de 2e ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd bij Heideroosje in Heibloem.

 

Een paar highlights:

-          Steve Wijler opende de wedstrijd met een serie van 50 punten. Met een totaal van 239 punten, ziet hij hier en daar nog ruimte voor verbetering. Hij werd hoogste schutter van deze rond en hoogste Jeugd groep I.

-          Frank Hoogmans heeft wel 500x afgezet.. toch heeft hij er 236 punten uit weten te slepen.

-          Aron Smolenaars was lekker op dreef. Met 216 punten werd hij hoogste schutter van de vrijdagavond en winnaar bij de Jeugd groep II.

-          Rik van den Beuken heeft zondagmorgen zijn nieuwe pijlen afgesteld en knalde er ’s middags nog eens 234 punten bij.

-          Het derde zestal schoot precies 1000 punten.

-          Er werden acht personele prijzen behaald.

 

Voor de volgende ronde schuiven we weer iets meer richting de Roggelse kern: Heidebloem zal haar deuren openen. 

 

Namens de zestalcommissie

Tanya van de Laar

Regio Limburg - Gezellig Samenzijn

06 november 2014 door Tanya van de Laar

Dat het een lange dag zou worden, was van tevoren al bekend. Maar dat de triomf zo groot zou zijn, heeft niemand voor mogelijk gehouden!

 

Vijftien heren, vijf dames en vijf jeugdleden hebben zich verenigd tot team Gezellig Samenzijn. Een zelfde aantal personen vormt team Regio Limburg. Voor Ons Genoegen hebben vier schutters deelgenomen aan deze strijd.

 

De heren van GS hadden de smaak te pakken en liepen iedere vijf pijlen een beetje meer uit op de tegenstander. Dit leidde tot een zeldzaam fenomeen: de overwinning op Regio Limburg! Frank Hoogmans werd een van de hogere schutters van de dag met 372 punten (=9,3 gemiddeld).

Tom Wolfs bleek tijdens de shoot off de langste adem te hebben en won met 94 om 90 punten.

 

De gezellige dames van GS hadden minder geluk. Met een verschil van 41 punten heeft team Regio Limburg van hun gewonnen. De shoot off was des te spannender, omdat er twaalf pijlen (door een gelijke stand na tien stuks) nodig waren voor de beslissing. Angelika Tinger (GS) versloeg haar tegenstander met 2 punten.

 

Bij de jeugd was de sfeer ontspannen. De punten lieten dit ook zien. Ook zij hebben de overwinning gepakt, door 63 punten meer te behalen dan de andere partij. Steve Wijler werd met 369 punten hoogste schutter in deze categorie. In de shoot off moest zijn tegenstander na een paar pijlen de boog helaas aan de kant zetten ivm een schouderblessure. Steve schoot gewoon door en harkte nog even 94 punten bij elkaar. Daarmee heeft hij een mooie trofee gewonnen.

 

Zie het verslag van GS voor de precieze punten aantallen.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Finale Krijgsman toernooi Boukoul

27 oktober 2014 door Tanya van de Laar

De zondag stond in het teken van de finale van het Krijgsman toernooi. Om een goed zestal af te vaardigen, bleek een uitdaging op zich, vanwege de hoeveelheid afmeldingen. Tanya van de Laar werd uiteindelijk de zesde schutter.

 

Het wedstrijd werd gestart met 15 pijlen en 12 zestallen. De beste 8 zestallen mochten verder naar de kwartfinale. De start was voortvarend, maar helaas zakte de resultaten daarna weg. Steve Wijler en Frank Hoogmans hadden hun vendetta weer opgepakt waar ze gebleven waren. Op hun resultaten was weinig aan te merken. Willem-Jan Timmermans schoot rond zijn gemiddelde. Kevin Slaats, Leo Pijls en Tanya van de Laar hadden meer moeite.

 

Voor de kwartfinale hebben we ons als vijfde geplaatst en moesten we het opnemen tegen de schutters van Willem Tell Geverik. Na een korte pauze werd herstart met 1 proefpijl en 5 tellende. Het NHB zestal heeft niets laten liggen in de shoot off met een score van 270 punten. Bij Ons Genoegen liep het stroef en werden uiteindelijk 255 punten bij elkaar geschraapt. De schutters bleven elkaar steunen en het verlies werd sportief opgepakt.

 

De finale werd gewonnen door Onze Vrije Uren Heythuysen.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Ligteveld toernooi Neer

27 oktober 2014 door Tanya van de Laar

In het warme en gehorige lokaal van Vriendschap&Strijd Neer was het dit jaar verrassend rustig. Met 13 schutters hebben we deelgenomen aan het Ligteveld toernooi. De resultaten waren goed, in totaal zijn er vijf prijzen in de wacht gesleept.

 

Het eerste zestal had een andere samenstelling als normaal. Met Jos Bongers (213 punten) en Yvo van de Laar (209 punten) hebben ze een mooie tweede plaats in de Superieur Klasse veroverd, met een totaal van 1313 punten. Ze waren heel dicht bij de overwinning, die met 1314 punten naar Heideroosje I Heibloem ging.

Persoonlijk zijn Steve Wijler en Frank Hoogmans de strijd aangegaan. Ze eindigden met een zelfde aantal punten, 232 om precies te zijn. Frank was in het voordeel door pijl 24 een 10 te schieten, in plaats van de 9 van Steve. Hij mag zich hoogste Jeugd in de Superieur klasse noemen. Frank greep net naast de prijs voor hoogste Heer.

 

Bij het tweede zestal zat de sfeer er ook goed in. Iedereen maakte een vliegende start en af en toe ging een pijl behoorlijk uit de richting, maar dat mocht de pret niet drukken. Tanya van de Laar leek wel weer helemaal terug van weg geweest. Met een mooie 217 punten werd ze hoogste Dame in de A klasse. Aron Smolenaars dacht haar goed bij te kunnen houden, maar moest toch genoegen nemen met 212 punten. Daarmee werd hij wel hoogste Jeugd in de A klasse.

Het totaal van dit zestal (1192 punten) heeft ook een tweede plaats in de A klasse opgeleverd.

 

Het derde zestal bestond uit één persoon: Ben Geraets. Hij heeft de wedstrijd gewoon met het tweede meegedaan en een goede wedstrijd geschoten. Hij behaalde 145 punten.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

1e Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd OG

27 oktober 2014 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend is de 1ste Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd verschoten op onze eigen banen. Met 22 schut(s)ters van Ons Genoegen en 104 schutters in totaal was het een prima opkomst, en de resultaten mochten er dan ook wezen!

Algehele winnaar en hoogste Jeugd I was Steve Wijler met 237 punten. Met een tien achterop heeft hij Rik van den Beuken (237 punten met een 9 achterop) die hoogste senior werd, net achter zich kunnen laten. Er was ook nog competitie van Edwin Joosten (Heideroosje) die ook 237 geschoten had, helaas voor hem had hij een slechter laatste schot.

Het eerste zestal heeft de winst binnengesleept met een totaal van 1380 punten, wat goed is voor de 9,2 gemiddeld. Hierbij mag ook een goed resultaat van  Willem-Jan Timmermans niet vergeten worden, met 236 heeft hij ook meegestreden om de hoogste titel. De grootste verrassing in het eerste zestal is Frank Hoogmans geworden, die met een brakke kop en lage verwachtingen een resultaat van 234 heeft binnengesleept!

Het tweede heeft de tweede plek behaald met een totaal van 1249 punten. Tanya van de Laar heeft hierbij meteen weer van zich laten horen, met 208 punten heeft ze de titel van Hoogste Dame gescoord dit weekend! Ook Aron Smolenaars is weer eens onder de boog gaan staan, met 205 punten na een lange afwezigheid kan hij erg tevreden zijn!

Het derde zestal is ook tweede geworden, met 1152 punten in totaal. Vader en dochter Heijnen hebben onbewust met elkaar gestreden, waarbij dit keer Danielle Heijnen met 6 punten van haar vader gewonnen heeft.

Dit weekend waren er zoveel schutters dat we zelfs vier deelnemers in ons 4de zestal hadden. Dit weekend heeft Jasper Stokmans voor het eerst meegeschoten. Ondanks de drukte heeft hij het goed volgehouden, en heeft hij een aantal goede pijlen geschoten!

Het komend weekend wordt het altijd gezellige Ligteveld toernooi verschoten in Neer, op naar de volgende beker?

 

Namens de zestalcommissie,

Danielle Heijnen