Mussehook toernooi

25 november 2012 door Tanya van de Laar

Vrijdagavond hebben we deelgenomen aan het Mussehook toernooi bij Roos in Bloei. Yvo van de Laar was toen ook jarig, dus hier is ook bij stil gestaan. Met 202 punten heeft hij zich goed bewezen in het eerste zestal.

De topper van deze avond is Frank Hoogmans met 236 punten. De laatste 20 pijlen schoot hij 193 punten. Opstartproblemen, daar heeft iedereen wel eens last van… De avond werd gezellig afgesloten ‘Bie Briels’.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

2e Onderlinge Bekerwedstrijd Ons Genoegen

19 november 2012 door Tanya van de Laar

HBV Ons Genoegen

Op de banen van Ons Genoegen werd afgelopen weekend de 2e ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd werd goed bezocht; er waren 91 deelnemers. De overwinning werd behaald door het eerste zestal van Ons Genoegen. De hoogste schutter werd tevens door deze vereniging geleverd: Frank Hoogmans behaalde 233 punten.

Uitslagen
1e Zestallen
Ons Genoegen 1 1340
Heideroosje 1 1315
Heidebloem 1 1289
Roos in Bloei 1 1256
Buitenlust 1 1213

2e Zestallen
Heideroosje 2 1258
Ons Genoegen 2 1197
Heidebloem 2 1191
Roos in Bloei 2 700
Buitenlust 2 133

3e Zestallen
Heideroosje 3 1211
Heidebloem 3 1122
Ons Genoegen 3 866

4e Zestallen
Heideroosje 4 1156
Heidebloem 4 505

5e/6e Zestallen
Heideroosje 5 1063
Heideroosje 6 316

Hoogste Heer: Frank Hoogmans OG 233 punten
Hoogste Dame: Rian Jeurninck HR 210 punten
Hoogste Veteraan: Lowie Joosten HB 217 punten
Hoogste Jeugd (t/m 18 jaar): Ben Koper HR 208 punten
Hoogste Jeugd (t/m 15 jaar): Michael Simons HR 204 punten
Hoogste Jeugd (t/m 12 jaar): Olga Sijbers HR 209 punten

Wij kijken terug op een gezellig en sportief schietweekend!
Graag tot ziens bij de volgende ronde.


Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Vrijgezellenschieten Haler-Uffelse

19 november 2012 door Tanya van de Laar

Drie schutters van Ons Genoegen hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan het Vrijgezellenschieten van onze collega’s De Grensschutters in Haler-Uffelse.

Als stunt hadden Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans bedacht om om 16.30u eerst de 2e ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd te schieten en daarna door te reizen naar de grensstreek. Aldaar schoten beide mannen hetzelfde aantal punten als de wedstrijd in de middag! Voor Frank resulteerde dit in een overwinning op beide wedstrijden; een prima prestatie met 233 punten. Willem-Jan heeft bewezen dat achterop schieten niet heilig is en schoot mooi 226 punten bij elkaar.
De derde deelnemer is Kevin Slaats. Hij behaalde 221 punten en scoorde vooral veel bier!

Ouderwetse gezelligheid!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Regio Limburg vs. Gezellig Samenzijn

04 november 2012 door Tanya van de Laar

Deze zondag hebben drie schutters van Ons Genoegen deelgenomen aan de wedstrijd waarin geschoten is tegen de bond Regio Limburg. De overwinning hebben ze niet mogen behalen, maar de resultaten liegen er niet om. Met fabuleuze scores van 379, 374 en 362 punten hebben in volgorde, Rik van den Beuken, Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans een prachtige ochtend/middag gehad. Gemiddeld hebben deze drie mannen samen een score van 9,29 punt behaald.

Een opsomming van persoonlijke resultaten die uitgelicht mogen worden:
- Rik van den Beuken schiet de eerste 20 pijlen 192 punten, met een serie van 50.
- Frank Hoogmans schiet pijl 16 t/m 35 197 punten, met een serie van 50. Dat betekent dat hij maar drie keer een 9 geschoten heeft!
- Willem-Jan Timmermans schiet de tweede 20 pijlen 189 punten, een persoonlijk record.

Veel tijd om bij te komen had Rik van den Beuken niet. Als Bondskampioen 2012 moet hij het in 10 pijlen opnemen tegen de Kampioen van Regio Limburg. Deze shoot-off werd gewonnen door de tegenstander. Het 93 punten tegen 95 punten van de winnaar, moest Rik zijn meerdere in hem erkennen.

We zullen zien of deze prestaties gehandhaafd kunnen worden tijdens de volgende wedstrijd.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Finale Krijgsman toernooi Boukoul

28 oktober 2012 door Tanya van de Laar

De zondag heeft ons eerste zestal deelgenomen aan de finale van het Krijgsman toernooi, waar we ons eerder voor geplaatst hebben. Na 20 pijlen is het doek gevallen, Onze Vrije Uren (Heythuysen) bleek in de eerste shoot-off te sterk. Over de resultaten konden de schutters niet klagen, met een totaal van 1046 punten.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Ligteveld toernooi Neer

28 oktober 2012 door Tanya van de Laar

Laatste pijl van de wedstrijd; deze schijf heeft ons de overwinning opgeleverd! De tweede plaats (Vrienschap&Strijd1 Hunsel) had ook 1326 punten, maar het laatste blazoen 54 punten.

Dit weekend stond bol van de wedstrijden. Vrijdagavond werd door 10 schutters deelgenomen aan het Ligteveld toernooi in Neer. Met een splinternieuwe boog werd Frank Hoogmans beste schutter en hoogste Koning met 238 punten. Rik van den Beuken haalde 235 punten en miste op de enerlaatste 9 de prijs van hoogste heer.

Winnaar van de “Ligteveld Wisseltrofee” 2012: Ons Genoegen 1 te Roggel met 1326 punten.

In het tweede zestal werd uitgebreid gedineerd met bitterballen; het eerste zestal had echter gekozen voor een lading bier. Ouderwets gezellig met prima resultaten.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

1e Onderlinge Bekerwedstrijd Buitenlust

22 oktober 2012 door Tanya van de Laar

Dit weekend stond in het teken van de 1e Onderlinge Bekerwedstrijd van de Roggelse doelen, seizoen 2012-2013. De aftrap van het seizoen is gedaan bij Buitenlust. De schietomstandigheden waren in ieder geval zeer aantrekkelijk. Wie had er ooit kunnen voorspellen dat we eind oktober met de deur open konden schieten?! Onze vereniging heeft zeer verdienstelijk gepresteerd! Vele prijzen werden gewonnen en de clubkas is weer gespekt.

Hoogste Veteraan: Theo Pijls OG 225
Hoogste Senior: Rik v.d. Beuken OG 237
Hoogste Dame: Tanya v.d. Laar OG 217
1e zestallen: Ons Genoegen 1e plaats
2e zestallen: Ons Genoegen 1e plaats

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Linker-Rechter Maasoeverwedstrijd

15 oktober 2012 door Tanya van de Laar

Zaterdagavond stond in het teken van de wedstrijd tussen de beiden Maasoevers. Drie zestallen van de linker maasoever hebben gestreden tegen drie zestallen van de rechter maasoever. Met vier deelnemers van Ons Genoegen hebben we de zilveren beker(s) veroverd. Met 40 punten verschil hebben we de overwinning helaas af moeten staan. Al met al was het een lange en vermoeiende wedstrijd.

Aansluitend aan de wedstrijd werden de Bondsteams tegen Regio Limburg bekend gemaakt, waarvoor Rik van den Beuken, Willem-Jan Timmermans en Frank Hoogmans zich geplaatst hebben. Jos Bongers is als tweede reserve opgesteld. Een prima prestatie! Deze wedstrijd wordt gehouden op zondag 4 november op de banen van HBV Soranus Boukoul. Aanvang 11.00u.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Op Schatten toernooi

30 september 2012 door Tanya van de Laar

Op de banen van Ons Genoegen Beegden hebben we gisteravond deelgenomen aan het jaarlijks terugkerende Op Schatten toernooi. De wisselbeker hebben we met trots teruggegeven. Middels de uitslag van de organiserende vereniging hebben we vernomen dat de 'J. Heltzel trofee' weer is gewonnen. Met 14 punten voorsprong hebben we ons van een eerste plaats verzekerd.

Er werd weer zoveel ‘sjaele zeiver’ gedaan, dat zelfs de automatische baan het niet meer trok. De ketting was gebroken, waardoor de pijlen gewoon op de ouderwetse manier gehaald moesten worden. Ondanks dat het kwik onder de 10°C kwam, was het voor de vleermuis prima weer om rond te fladderen. Dit zorgde voor de nodige afleiding en het verloten van een ½ liter voor degene die het beestje raakte. Gelukkig hoefde de tapkraan hiervoor niet opengetrokken te worden.

Topper van het eerste zestal is Rik van den Beuken met 239 punten. Een trofee voor hem zich er helaas niet in, Rogier Derckx (Vriendschap&Strijd Neer) behaalde 241 punten. Frank Hoogmans volgde op de voet met 236 punten. Tanya van de Laar schoot een persoonlijk record van 224 punten. Totaal aantal punten van het eerste zestal bedraagt 1334 punten.

In het tweede zestal waren de resultaten wisselend. Hier werd de hoogste score behaald door Yvo van de Laar met 212 punten. De switch van stabilisatie met Caroline Heijnen werpt al zichtbaar zijn vruchten af. Met 938 punten heeft dit zestal goed hun best gedaan.

Tevens is ons ter oren gekomen dat het HBS-virus* een nieuw slachtoffer heeft gemaakt: Lau Geraets gaat donderdag meedoen aan de training!

*HBS-virus: HandBoog Schutter virus


Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Bondskampioen 2012: Rik van den Beuken

14 september 2012 door Tanya van de Laar

Bondskampioen 2012

2012 is het zomerseizoen van Rik van den Beuken, die zich tot Bondskampioen heeft weten te schieten. Als aandenken aan deze geweldige prestatie heeft voorzitter Koos Heijnen van HBV Ons Genoegen een tastbare herinnering aan hem uitgereikt.

Met de volgende tekst is Roggel en omstreken op de hoogte gebracht:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rik van den Beuken BONDSKAMPIOEN!

In het weekend van 25 en 26 augustus hebben enkele schutters van Handboogvereniging Ons Genoegen Roggel in Vlodrop deelgenomen aan de Persoonlijke Kampioenschappen.

Op zaterdag werden er geen prijzen behaald door de heren in de 3de en 4de klasse. Het was wel erg gezellig.

Op zondag werd een interessantere strijd gestreden. Met 4 deelnemende schutters van Ons Genoegen waren de verwachtingen hooggespannen. Ook deze dag waren de prijzen niet zomaar voor het grijpen, maar met een prestatie van formaat heeft Rik van den Beuken weten te scoren. Hij behaalde de hoogst mogelijke prijs en mag zich nu Bondskampioen 2012 van de Handboogbond Gezellig Samenzijn noemen!

Met een score van maar liefst 380 punten (40 pijlen) op zondag, liet hij zijn concurrenten ver achter zich. De score van de bondsconcoursen meegeteld had hij namelijk een totale score van 757 punten (80 pijlen), maar liefst 24 punten meer dan de nummer 2!

Rik, van harte gefeliciteerd namens het bestuur en de leden van HBV Ons Genoegen!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zie de bijgevoegde foto's voor een impressie.


Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar