Regio Limburg - Gezellig Samenzijn

04 november 2013 door Tanya van de Laar

Gisteren hebben vier schutters van Ons Genoegen deelgenomen aan de wedstrijd tegen Regio Limburg. Ditmaal zijn ze afgereisd naar het zuiden, om te schieten bij Willem Tell in Geverik.

Frank Hoogmans werd met 374 punten (9,35 gemiddeld) hoogste schutter van Gezellig Samenzijn.

Willem-Jan Timmerman behaalde hier een derde plaats met 367 punten.

Steve Wijler schoot evenveel punten; goed voor hoogste jeugd van de dag.

Kevin Slaats deed mee in de middenmoot met 352 punten.


De resultaten

Team Gezellig Samenzijn Heren - 5332 punten

Team Regio Limburg Heren - 5461 punten

 

Team Gezellig Samenzijn Dames - 1741 punten

Team Regio Limburg Dames -1661 punten

 

Team Gezellig Samenzijn Jeugd - 1697 punten

Team Regio Limburg Jeugd - 1751 punten

 

Kampioenen

Richard Moling                  Willem Tell                          43 41      84

Peter Schmitz                    ONA                                      46 44      90

 

Dania Schoffeleers          Willem Tell                          48 48      96

Annemarie Puts                Vriendschap en Strijd       46 47      93

 

Joshua Muijlkens             St. Hubertus                       42 47      89

Mischa Erdkamp               De Zwarte Roos               43 47      90


 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Ligteveld toernooi Neer

27 oktober 2013 door Tanya van de Laar

Gisteravond hebben we deelgenomen aan het Ligteveld toernooi in Neer. Het goede nieuws is dat de wisselbeker braaf teruggebracht is, maar naar alle waarschijnlijkheid weer in ons bezit zal komen. Ons eerste zestal schoot 1360 punten; goed voor een gemiddelde van 9,07. Daarbij hebben vier schutters meer dan 231 punten behaald. Deze mogen natuurlijk uitgelicht worden:

  • Frank Hoogmans 235 punten. Blij dat deze wedstrijd door hem geen 8 geschoten is, wel een 5 en 7. Goed voor 16x 10 punten.
  • Rik van den Beuken 233 punten (10). Schoot 2x 49 punten in de derde en vijfde serie.
  • Steve Wijler 233 punten (9). Heeft 6 pijlen moeten gebruiken tijdens deze wedstrijd, omdat die van hem telkens kapot geschoten werden. Welkom bij Ons Genoegen!
  • Willem-Jan Timmermans 232 punten. Heeft de vierde serie 50 punten geschoten.

 

Het tweede zestal heeft prima resultaat geleverd door 1222 punten te schieten. Dit is 8,15 gemiddeld. Pijl 8 waren ze zelfs met 1 punt beter dan het eerste zestal met 57 punten. De meest briljante opmerking van de avond kwam van Rene Ververs, die de wedstrijd startte met een serie van 47 punten. ‘Normaal moet ik drie series schieten voor deze punten bij elkaar te krijgen!’ Een welverdiende 201 punten werden door hem behaald.

 

In het derde zestal heeft Ben Geraets goed zijn best gedaan met 128 punten. Met een eerste serie van 41 punten, was hij beter dan vijf andere schutters. Chapeau!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

1e Onderlinge Bekerwedstrijd Roos in Bloei

22 oktober 2013 door Frank Hoogmans

Afgelopen weekend hebben 16 schutters van Ons Genoegen deelgenomen aan de eerste ronde van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd. Aftrap vond plaats op de banen van Roos in Bloei.

 

De resultaten:

-  Hoogste Jeugd groep I: Steve Wijler 237 punten. Tevens hoogste schutter van dit weekend.

-  Hoogte Senior: Rik van den Beuken 232 punten

-  Hoogste zestal: Ons Genoegen I 1378 punten (9,19 gemiddeld)

-  Aantal persoonlijke prijzen: 9 (van de 26)

 

Sinds Rik van den Beuken geen Jeugd meer is, hebben we weer een jeudige die de Jaargemiddelden lijst aanvoert: Steve Wijler!

 

De volgende ronde is op de eigen doel.

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Linker-Rechter Maasoever wedstrijd

16 oktober 2013 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend hebben vijf schutters van Ons Genoegen deelgenomen aan de Linker-Rechter Maasoever wedstrijd. Ditmaal werd de banen van Vriendschap&Strijd Neer aangedaan. Gelukkig paste alles in de accommodatie, hoewel er niet veel ruimte meer over was.

 

De vele supporters hebben er vast voor gezorgd dat onze schutters het zo goed hebben gedaan.

  • Steve Wijler werd met een formidabele 370 punten hoogste Jeugd van de Maasoevers. Dat moet goed gevoeld hebben, om concurrent Mischa Erdkamp met 1 punt te verslaan! Daarbij heeft hij ook de meeste punten die avond bij elkaar geknald! Natuurlijk mag Steve het op gaan nemen tegen de NHB volgende maand.
  • Frank Hoogmans werd tweede van de Linker Maasoever. Hij schoot 367 punten, goed voor een gemiddelde van 9,18. Hij heeft zich van een plek in het GS team verzekerd.
  • Kevin Slaats volgde met 5 punten minder en heeft zich als 9egeplaatst voor het GS team.
  • Willem-Jan Timmermans behaalde 355 punten en is 1ereserve voor het GS team.
  • 1eReserve Jos Bongers mocht ook aantreden en heeft keurig zijn gemiddelde geschoten.

 

Wij hebben weer mooie prestaties neer gezet!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Krijgsman toernooi

25 september 2013 door Tanya van de Laar

Afgelopen zondag hebben we met 12 schutters deelgenomen aan het Krijgsman toernooi op de banen van Soranus Boukoul. Veel ontevredenheid over de resultaten zal er niet zijn geweest; daar was helemaal geen tijd voor met al die gezelligheid!

Het gespreksonderwerp in het eerste zestal was ‘det vötje’. In de keuken waren wat luidruchtige mensen aanwezig, maar daar heeft Rik van den Beuken zich niets van aangetrokken. Hij knalde er lustig op los en haalde (weer :P) een formidabele 235 punten. Kevin Slaats besloot de strijd met Theo Pijls aan te gaan. Ze schoten allebei 219 punten. Het voorlaatste schot had Kevin 10 punten en Theo 8 punten, dus is eerstgenoemde de winnaar. In totaal werden er 1334 punten geschoten, goed voor 8,89 gemiddeld.

In het tweede zestal was Danielle Heijnen flink op dreef. Na de misser van liefje Yvo van de Laar stonden ze op gelijke hoogte. Toen heeft hij toch maar de turbo aangezet en haar met 10 punten verschil verslagen.

Een zweterige man, die tegelijk met Manuela Linssen mocht schieten, hield er een eigenaardig schietritueel op na. Het duurde minimaal vijf minuten voordat de pijl geschoten was. Ondanks de constante ergernis, heeft ze boven haar gemiddelde weten te presteren!

Natuurlijk werd er genoten van de heerlijke tomatensoep met böl!

Of we ons hebben geplaatst voor de finale? Daarvoor moeten we de officiële uitslag nog afwachten.

Helaas is het Op Schatte toernooi voor komend weekend wegens omstandigheden bij de organiserende vereniging afgelast. Na contact met het secretariaat van Ons Genoegen Beegden hebben we het heuglijke nieuws dat we de J. Hetzel wisseltroffee mogen houden. Daar zal Gemma blij mee zijn!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Korpskampioenschappen

25 september 2013 door Tanya van de Laar

Vol goede moed hebben de twaalf schutters van Ons Genoegen zich opgesteld aan de schietlijn. Het resultaat van het totaal van deze veertig pijlen, zou uitmaken wie zich Korpskampioen 2013 mag noemen. Door onze eerste plaats van het eerste zestal over het hele seizoen gezien, zagen we wat strak getrokken koppies, gezonde spanning en een goede drive om te presteren.

Helaas bleek die druk voor sommigen toch wat te veel te zijn; het eerste zestal moet genoegen nemen met een zevende plaats in de Superieur klasse. Het zat er niet in dit jaar… Dat dit halverwege de wedstrijd al duidelijk was, heeft er wel voor gezorgd dat de tweede helft vrijer geschoten kon worden. De overwinning is behaald door de Snelle Pijl I Vlodrop.

Natuurlijk was er ook tijd voor een lolletje. Voor iedere geschoten pijl mocht Kevin Slaats een bladzijde van de speciaal voor hem ontworpen scheurkalender verwijderen. Het resultaat: pikante plaatjes van een (compound)boog, die toevallig wordt vastgehouden door een ‘sjoan vrouw’.

Het tweede zestal stond helemaal achteraan in de tent opgesteld. Een beetje op de achtergrond, maar dat vonden ze vast niet erg, want de echte topprestaties bleven uit. Met een laatste plaats in de Ere klasse en zeer waarschijnlijke degradatie voor volgend jaar, hebben ze het toch geprobeerd! Winnaar in deze klasse is Gezellige Uren I Baexem.

Verder hebben Frank Hoogmans en Tanya van de Laar het hele weekend in de tent vertoefd voor de promotie van Mijnzestal.nl. Een spandoek is aangeschaft en flyers zijn wederom verspreid. Iedereen heeft de gelegenheid gekregen om het programma live te bewonderen. Er is de nodige aanspraak geweest. Velen hebben zich positief uitgelaten! Nu hopen dat er één, of nog beter, meerdere verenigingen zich aanmelden!

Het zomerseizoen voor de Bond is nu tot zijn eind gekomen.

Gelukkig staat de volgende wedstrijd al weer gepland!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Persoonlijke Kampioenschappen

25 september 2013 door Tanya van de Laar

Winnaar Jeugd A klasse is niet zo blij met z'n prijs..

Afgelopen weekend hebben we in Heythuysen genoten van de Persoonlijke Kampioenschappen. Met vier deelnemers van onze zijde, hebben we ons uiterste best gedaan om genomineerd te worden voor het Maasoever Team.

Zaterdag hebben we ons nog niet officieel lid van de vereniging, Steve Wijler, aangemoedigd. Hij had zich als eerste geplaatst bij de Jeugd A klasse. Materiaalpech heeft hem de nodige punten gekost. Acht punten kwam hij te kort voor de titel Algeheel Jeugdkampioen. Desondanks mag hij zeer tevreden zijn met zijn eerste plaats bij de Jeugd A klasse. Bij de Maasoever wedstrijd gaat hij het opnemen tegen zijn grote rivaal Mischa Erdkamp. Eerst naar VBS voor de fine-tuning van het materiaal!

Op zondag hadden de schutters helaas ook te maken met materiaalpech. Toch hebben ze zich alle vier weten te plaatsen voor het Maasoever Team. Het was een goede generale repetitie voor de Korps zullen we maar zeggen..

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

4e Bondsconcours Roos in Bloei

15 juli 2013 door Tanya van de Laar

Zondag 14 juli 2013 hebben we deelgenomen aan het 4een laatste Bondsconcours van dit seizoen. Met bijna drie volledige zestallen hebben we 20 officiële wedstrijdpijlen geschoten. Met de warmte die van het zonnetje in de tent bleef hangen, waren dit er ook meer dan genoeg.

 

Het eerste zestal heeft 1036 punten behaald. Na het proeven van de zoete nectar der overwinning, viel dit resultaat toch een beetje tegen. Materiaalpech, concentratieverlies of te veel bier de avond ervoor, als zestalcommissie hoop ik op een volledige ‘commitment’ bij de Korpskampioenschappen.

 

Het tweede zestal was in de originele opstelling compleet, totdat Manuela Linssen de kofferbak van haar auto opende en bleek dat de boog nog in Roermond stond. Een op en neertje heeft niet mogen baten; file richting de stad is tegenwoordig heel normaal voor een zondag. Als troef werd daarom Henk Smolenaars ingezet, die zijn eerste wedstrijd na de ongelukkige val met de mountainbike beleefde. Het resultaat mocht er zijn: 165 punten. Persoonlijk was het voor hem een overwinning om een wedstrijd lang géén missers te schieten. Met 937 punten werd hier mooi 7,81 gemiddeld geschoten.

 

In het derde zestal schoot Rene Ververs de sterren van de hemel. Met 1 punt tekort op de 8 gemiddeld kan hij goed mee met de resultaten van de andere deelnemers.

 

Voor sommigen zit de vakantie er al weer bijna op, anderen kijken er verlangend naar uit. Qua wedstrijden is nu de zomerstop ingetreden. Eind augustus gaan we met vier deelnemers meedoen aan de Persoonlijke Kampioenschappen. Een week later volgen de Korpskampioenschappen. Zodra de indeling bekend is, zal deze met jullie gedeeld worden.

 

Voor nu wens ik iedereen een prettige zomervakantie en anders veel genot van de zon!

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3e Bondsconcours Herkenbosch

01 juli 2013 door Tanya van de Laar

60 punten!

Zondagmiddag hebben we geschoten in de sporthal van Vlodrop. Ditmaal ging het om het 3eBondsconcours, georganiseerd door de Boschjagers van Herkenbosch. Met 13 schutters hebben we er een gezellige middag van gemaakt.

 

De uitblinker van deze wedstrijd is Theo Pijls. Met 185 punten had hij de turbo aan staan! Dit heeft hem ook de overwinning bij de Veteranen in de Superieur klasse opgeleverd. Chapeau! Kevin Slaats heeft zich op een verjaardagscadeautje getrakteerd door 183 punten bij elkaar te schieten. Met een totaal van 1062 punten hebben ze de tweede plaats in de Superieur klasse behaald. Tevens is het deze schutters ook gelukt om 60 punten op één schijf te krijgen (zie foto)!

 

In het tweede zestal ging de strijd tussen de Van de Laartjes. Tanya is sterk terug gekomen van een eerste serie van 40 punten, door 134 punten na te schieten. Yvo is, sinds de 5eOnderlinge in 2011, met 1 punt sterker dan zijn zussie. Deze 175 punten betekenen een bijna persoonlijk record.

 

Het derde zestal werd vertegenwoordigd door Manuela Linssen, die na een strenge training afgelopen donderdag en wat gesleutel aan de boog, haar nieuwe techniek heeft toegepast. En dat heeft meteen zijn vruchten afgeworpen! Met 153 punten mag ze zich hoogste Dame in de A klasse noemen.

 

Verder kende de wedstrijd wat technische mankementen door de lichtuitval. Dit kon weer snel verholpen worden door de stekkers wel goed in het stopcontact te steken. Frank Hoogmans kwam tot de conclusie dat zijn koffer zijn beste tijd ook heeft gehad… Doordat zijn handvat is afgebroken, staat hij voor de lastige keuze: het gemak van het koffer met wieltjes of toch overstappen op het gebruik van de tas..? Wordt vervolgd ;)

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3D Schieten Maria Hoop

01 juli 2013 door Tanya van de Laar

De heren hebben vorig weekend in Maria Hoop op 3D beesten geschoten. Vol goede moed begonnen totdat... (Bitburger)RADLER! Ja, dat is de nieuwe ontdekking! Maar nu even terug naar het schieten...

Hoewel sommigen hen voor gek verklaarde met maar 6 pijlen, is het hen toch gelukt! Weinig er helemaal naast, behalve de bewuste (Willem-Jan wil over naar andere pijlen, dus die oude mochten kapot).

Het ging eigenlijk best goed, als Kevin de afstand niet probeerde in te schatten. Rik met af en toe een fluitpijl, veel plezier en KOOS ALS WINNAAR!! En dat over beide dagen! Misschien gaf die Duitse dame van dag 1 hem energie?!

Als afsluiter skottelbraaj, heerlijke slaapstoelen en het Radler experiment bij Koos en Miriam thuis. Geslaagd was het in ieder geval!

Met dank aan Caroline Heijnen