De vereniging

De handboogvereniging Ons Genoegen is opgericht in 1880. Daarmee is zij de oudste vereniging van de vijf Roggelse handboogverenigingen. Sinds 2019 zijn we lid van de NHB. Vanaf het begin staat het sociale karakter van de vereniging centraal. Met dat gegeven als uitgangspunt is de naam “Ons Genoegen” gekozen. In die tijd was er wel sprake van sportiviteit, maar veel minder fanatiek dan tegenwoordig. Dat er nu serieuzer getraind wordt, wil niet zeggen dat er geen gezelligheid is. Tijdens en na de trainingen/wedstrijden heerst altijd een ontspannen sfeer. Jong en oud komen hier samen, waardoor er een heel verschillend en leuk gezelschap ontstaat. De jaarlijkse feestavond is een schot in de roos! Gedurende het hele jaar zijn er wedstrijden en andere leuke activiteiten waar de leden van “Ons Genoegen” aan deelnemen. Tijdens de trainingen, maar ook tijdens de wedstrijden, is er gekwalificeerde begeleiding voor de jeugdschutters aanwezig.

Leden

Trainingen

Elke week zijn er drie ‘oefenavonden’ in het clublokaal bij Café Tonvannebekker met Gemma. Deze vinden plaats op zondag van 11.00 uur tot 13.00 uur en op dinsdag en donderdag van 20.00 uur tot 22.00 uur. Op donderdag is de jeugdbegeleiding vanaf 19.00 uur al aanwezig.

Jeugdleden

Een aantal leden hebben het zich aangetrokken om nieuwe- en jeugdschutters te begeleiden. Jeugd begint over het algemeen op een kortere afstand en naar mate men beter wordt, mag men steeds verder schieten tot de normale afstand van 25 meter. In samenspraak met je trainer wordt bekeken of je klaar bent om wedstrijden te gaan schieten.

Wedstrijden

Gedurende het jaar worden er een aantal competities en vriendschappelijke wedstrijden verschoten alsmede de onderlinge Roggelse Kampioenschappen. De Roggelse kampioenschappen worden verschoten bij elke vereniging in vijf schietbeurten verdeeld over vier dagen (donderdag t/m zondag). In de zomer zijn er legio mogelijkheden om buiten te schieten bij alle NHB verenigingen in Nederland. Er kan in alle disciplines worden deelgenomen door het hele land, dus geheel naar eigen wens in te delen.

Contributie

De contributie van HBV Ons Genoegen bedraagt per jaar:

Daarbij wordt nog de jaarlijkse contributie voor het NHB lidmaatschap in rekening gebracht.

De contributie kan worden betaald op de volgende manieren: