Ligteveld toernooi Neer

28 oktober 2012 door Tanya van de Laar

Laatste pijl van de wedstrijd; deze schijf heeft ons de overwinning opgeleverd! De tweede plaats (Vrienschap&Strijd1 Hunsel) had ook 1326 punten, maar het laatste blazoen 54 punten.

Dit weekend stond bol van de wedstrijden. Vrijdagavond werd door 10 schutters deelgenomen aan het Ligteveld toernooi in Neer. Met een splinternieuwe boog werd Frank Hoogmans beste schutter en hoogste Koning met 238 punten. Rik van den Beuken haalde 235 punten en miste op de enerlaatste 9 de prijs van hoogste heer.

Winnaar van de “Ligteveld Wisseltrofee” 2012: Ons Genoegen 1 te Roggel met 1326 punten.

In het tweede zestal werd uitgebreid gedineerd met bitterballen; het eerste zestal had echter gekozen voor een lading bier. Ouderwets gezellig met prima resultaten.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

1e Onderlinge Bekerwedstrijd Buitenlust

22 oktober 2012 door Tanya van de Laar

Dit weekend stond in het teken van de 1e Onderlinge Bekerwedstrijd van de Roggelse doelen, seizoen 2012-2013. De aftrap van het seizoen is gedaan bij Buitenlust. De schietomstandigheden waren in ieder geval zeer aantrekkelijk. Wie had er ooit kunnen voorspellen dat we eind oktober met de deur open konden schieten?! Onze vereniging heeft zeer verdienstelijk gepresteerd! Vele prijzen werden gewonnen en de clubkas is weer gespekt.

Hoogste Veteraan: Theo Pijls OG 225
Hoogste Senior: Rik v.d. Beuken OG 237
Hoogste Dame: Tanya v.d. Laar OG 217
1e zestallen: Ons Genoegen 1e plaats
2e zestallen: Ons Genoegen 1e plaats

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Linker-Rechter Maasoeverwedstrijd

15 oktober 2012 door Tanya van de Laar

Zaterdagavond stond in het teken van de wedstrijd tussen de beiden Maasoevers. Drie zestallen van de linker maasoever hebben gestreden tegen drie zestallen van de rechter maasoever. Met vier deelnemers van Ons Genoegen hebben we de zilveren beker(s) veroverd. Met 40 punten verschil hebben we de overwinning helaas af moeten staan. Al met al was het een lange en vermoeiende wedstrijd.

Aansluitend aan de wedstrijd werden de Bondsteams tegen Regio Limburg bekend gemaakt, waarvoor Rik van den Beuken, Willem-Jan Timmermans en Frank Hoogmans zich geplaatst hebben. Jos Bongers is als tweede reserve opgesteld. Een prima prestatie! Deze wedstrijd wordt gehouden op zondag 4 november op de banen van HBV Soranus Boukoul. Aanvang 11.00u.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Op Schatten toernooi

30 september 2012 door Tanya van de Laar

Op de banen van Ons Genoegen Beegden hebben we gisteravond deelgenomen aan het jaarlijks terugkerende Op Schatten toernooi. De wisselbeker hebben we met trots teruggegeven. Middels de uitslag van de organiserende vereniging hebben we vernomen dat de 'J. Heltzel trofee' weer is gewonnen. Met 14 punten voorsprong hebben we ons van een eerste plaats verzekerd.

Er werd weer zoveel ‘sjaele zeiver’ gedaan, dat zelfs de automatische baan het niet meer trok. De ketting was gebroken, waardoor de pijlen gewoon op de ouderwetse manier gehaald moesten worden. Ondanks dat het kwik onder de 10°C kwam, was het voor de vleermuis prima weer om rond te fladderen. Dit zorgde voor de nodige afleiding en het verloten van een ½ liter voor degene die het beestje raakte. Gelukkig hoefde de tapkraan hiervoor niet opengetrokken te worden.

Topper van het eerste zestal is Rik van den Beuken met 239 punten. Een trofee voor hem zich er helaas niet in, Rogier Derckx (Vriendschap&Strijd Neer) behaalde 241 punten. Frank Hoogmans volgde op de voet met 236 punten. Tanya van de Laar schoot een persoonlijk record van 224 punten. Totaal aantal punten van het eerste zestal bedraagt 1334 punten.

In het tweede zestal waren de resultaten wisselend. Hier werd de hoogste score behaald door Yvo van de Laar met 212 punten. De switch van stabilisatie met Caroline Heijnen werpt al zichtbaar zijn vruchten af. Met 938 punten heeft dit zestal goed hun best gedaan.

Tevens is ons ter oren gekomen dat het HBS-virus* een nieuw slachtoffer heeft gemaakt: Lau Geraets gaat donderdag meedoen aan de training!

*HBS-virus: HandBoog Schutter virus


Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Bondskampioen 2012: Rik van den Beuken

14 september 2012 door Tanya van de Laar

Bondskampioen 2012

2012 is het zomerseizoen van Rik van den Beuken, die zich tot Bondskampioen heeft weten te schieten. Als aandenken aan deze geweldige prestatie heeft voorzitter Koos Heijnen van HBV Ons Genoegen een tastbare herinnering aan hem uitgereikt.

Met de volgende tekst is Roggel en omstreken op de hoogte gebracht:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rik van den Beuken BONDSKAMPIOEN!

In het weekend van 25 en 26 augustus hebben enkele schutters van Handboogvereniging Ons Genoegen Roggel in Vlodrop deelgenomen aan de Persoonlijke Kampioenschappen.

Op zaterdag werden er geen prijzen behaald door de heren in de 3de en 4de klasse. Het was wel erg gezellig.

Op zondag werd een interessantere strijd gestreden. Met 4 deelnemende schutters van Ons Genoegen waren de verwachtingen hooggespannen. Ook deze dag waren de prijzen niet zomaar voor het grijpen, maar met een prestatie van formaat heeft Rik van den Beuken weten te scoren. Hij behaalde de hoogst mogelijke prijs en mag zich nu Bondskampioen 2012 van de Handboogbond Gezellig Samenzijn noemen!

Met een score van maar liefst 380 punten (40 pijlen) op zondag, liet hij zijn concurrenten ver achter zich. De score van de bondsconcoursen meegeteld had hij namelijk een totale score van 757 punten (80 pijlen), maar liefst 24 punten meer dan de nummer 2!

Rik, van harte gefeliciteerd namens het bestuur en de leden van HBV Ons Genoegen!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zie de bijgevoegde foto's voor een impressie.


Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Korps Kampioenschappen

03 september 2012 door Tanya van de Laar

Winnaar Korps Kampioenschappen 2012

Afgelopen weekend hebben de schutters van HBV Ons Genoegen Roggel zich helemaal ingezet voor de Korpskampioenschappen. Wederom is een delegatie afgereisd naar de tent in Vlodrop. Een zonovergoten weekend heeft tot de volgende resultaten geleid…

Op zaterdag heeft ons tweede zestal dapper gestreden. Met een totaal van 1643 punten hebben zij de laatste plaats van de A klasse bekleed. Op zondag heeft het eerste zestal in de Superieur klasse een negende plaats weten te behalen. Ze wisten 2037 punten bij elkaar te schieten. Met Rik van den Beuken als hoogste schutter (371 punten), heeft hij zich wederom bewezen als Bondskampioen. Kort samengevat hebben sommige schutters een goede dag gehad, anderen hadden wat meer moeite met de lengte van de wedstrijd.

Volgend jaar zullen de persoonlijke- en korpskampioenschappen georganiseerd worden door de terechte winnaar: Onze Vrije Uren, Heythuysen.

Wij kijken terug op een mooi en sportief zomerseizoen!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Persoonlijke Kampioenschappen

27 augustus 2012 door Tanya van de Laar

Bondskampioen 2012

Afgelopen weekend zijn de Persoonlijke Kampioenschappen verschoten in de natte weilanden van de Snelle Pijl Vlodrop.
Op zaterdag waren we met twee schutters vertegenwoordigd. Met een gemiddelde van 1:1 (pils) hebben Kevin Slaats en Rick Ververs een zware wedstrijd gehad. De interessante strijd is gestreden op de zondag.

Rik van den Beuken wist met 380 punten niet alleen een meesterlijke score voor deze wedstrijd neer te zetten, maar heeft hiermee ook, met een totaal van 757 punten, de titel Bondskampioen 2012 behaald. Wij zijn natuurlijk erg trots op deze prestatie en gunnen het hem ook van harte!

Als resultaat van deze kampioenschappen hebben vier schutters van Ons Genoegen zich geplaatst voor de Linker-Rechter Maasoever wedstrijd, volgend in oktober.

Hulde aan de kampioen!!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Olympische Spelen 2012

22 augustus 2012 door Tanya van de Laar

Rick van der Ven in actie

Met de Olympische Spelen in Londen al weer een aantal weken achter ons gelaten te hebben, willen wij graag delen hoe goed onze Nederlandse handboogschutter Rick van der Ven gepresteerd heeft. Zie het onderstaande artikel:

Van der Ven grijpt naast brons

Boogschutter Rick van der Ven is er in Londen niet in geslaagd een medaille te behalen. De 21-jarige Nederlander ging in de strijd om het brons onderuit tegen de Chinees Dai Xiaoxiang: 5-6.
Tot diep in de halve finales ging het crescendo met Van der Ven. In de achtste finales rekende hij af met de de Koreaanse topfavoriet Im Dong-hyun (7-1) en ook de kwartfinales doorliep hij met gemak.
In de halve eindstrijd ging het, na een voorsprong, toch nog mis tegen de Japanner Takaharu Furukawa via de shoot-off.
Datzelfde gold voor de strijd om het brons. Tegen de Chinees Dai kwam Van der Ven op een 4-0 voorsprong en kreeg hij meerdere kansen op de zege. Uiteindelijk ging het alsnog mis in de shoot-off.

De gemiste kans op een olympische medaille viel Van der Ven kort na zijn nederlaag in de strijd om brons niet aan te zien. "Ik kan ermee leven", sprak de 21-jarige Brabander op Lord's.
"Een vierde plaats bij de Spelen, ik zou niet weten wat daar slecht aan is. Ik ben er gewoon tevreden mee. Ik wilde hier top-zestien of top-acht halen. Het is top-vier geworden. Oké, ik ben dicht bij een medaille geweest, maar anderen waren dat ook."

De gouden plak ging naar Oh Jin-hyek. De Zuid-Koreaan maakt in de eindstrijd met 7-1 gehakt van de Japanner Furukawa, de bedwinger van Van der Ven in de halve finales.

Bron: http://nos.nl/os2012/artikel/402235-van-der-ven-grijpt-naast-brons.html

3e Bondsconcours Roggel

09 juli 2012 door Tanya van de Laar

St Petrus

Met een vleugje wind en spatje regen hebben we zondagmiddag het 3e Bondsconcours bij de Heidebloem in Roggel geschoten. Deze weeromstandigheden hebben punten gekost, maar vele schutters hebben goede weerstand geboden. Met 186 punten is Frank Hoogmans de hoogste schutter van Ons Genoegen.

Kevin Slaats lijkt zijn drive weer gevonden te hebben en schoot 173 punten bij elkaar. Verder is Jan van Roy weer terug van weg geweest en liet zich meteen gelden door 153 punten voor het tweede zestal te schieten. Welkom terug!

Het derde zestal werd gevuld door Koos Heijnen (152 punten) en Ben Geraets (88 punten). De wind had af en toe vrij spel; toch heeft Ben heel constant geschoten.

Opgaven voor de persoonlijke kampioenschappen zijn gedaan, aan de deelnemers wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt welke klasse zij vertegenwoordigen.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

2e Bondsconcours Haler-Uffelse

24 juni 2012 door Tanya van de Laar

Na een prachtige St. Sebastianus hebben we zondagmiddag (17-06) het 2e Bondsconcours verschoten in de tent van Haler-Uffelse. Helaas hadden veel schutters last van de voorgaande feestelijkheden. De resultaten van het eerste zestal waren bijna om te huilen. Rik van den Beuken liet zien dat hij, met nog wat alcohol in het bloed, prima presteert. Een zeer verdienstelijke 191 punten werden bij elkaar geknald, met een serie van 50. Frank Hoogmans behaalde 182 punten. Gemiddeld schoot het eerste zestal 8,48.

In het tweede zestal leken ze beduidend minder last te hebben van de kater. Gemiddeld werd hier 7,97 geschoten. Met 171 punten is Henk Smolenaars hier de hoogste schutter.

Ons derde zestal telde drie schutters die goed hun best hebben gedaan. Aron Smolenaars schoot 145 punten! Ben Geraets groeit ook mee en had 97 punten. Gisteren hebben we geleerd dat beginnende schutters in hun eerste jaar gemiddeld de 2,1 schieten; deze jongens bewijzen dat het ook anders kan!

Er volgt nog één kans op het 3e Bondsconcours, om je zo goed mogelijk te plaatsen voor de persoonlijke kampioenschappen.

Namens de zestalcommissie,
Tanyavan de Laar