5e Onderlinge bekerwedstrijd

21 maart 2012 door Tanya van de Laar

Ons Genoegen I 6744 punten over het seizoen en daarmee een 1e plaats!

Op de banen van Heideroosje te Heibloem hebben we afgelopen weekend de laatste ronde van de Onderlinge bekerwedstrijd verschoten. Met de Roggelse Kampioenschappen in het vooruitzicht hebben velen hier aan de generale repetitie mee gedaan. En zeker niet onverdienstelijk!

Rik van de Beuken mag zich, ondanks de hoofdpijn, beste schutter van Ons Genoegen en deze Onderlinge noemen met 237 punten. Frank Hoogmans liet het er niet bij zitten met 233 punten. De laatste tien pijlen schoot hij maar liefst 98 punten! De derde plaats wordt bezet door Willem-Jan Timmermans, die 229 punten had. Leo Pijls had met hetzelfde aantal punten een vierde plaats, helaas van de laatste pijl: een 7. Opmerkelijk is dat er nog drie koppels zijn die gelijke scores hebben behaald. Theo Pijls, die 224 punten bij elkaar schoot, heeft zich van zijn beste kant laten zien. Met een 1e plaats in zijn klasse, mag Rutger van Bilsen met 222 punten niet klagen. Het eerste zestal heeft met een gemiddelde van maar liefst 9,16 heel goed gepresteerd!

Resultaat van de afgelopen vijf Onderlinge bekerwedstrijden is dat Ons Genoegen I met 6744 het klassement leidt. Heideroosje I volgt op een tweede plaats met 81 punten minder.

Op zondagmiddag was het de beurt aan onze jongste leden om te laten zien hoe goed zij al geoefend hebben. Aron Smolenaars behaalde 184 punten, heel erg goed! Ben Geraets kan met 113 punten erg trots zijn; hij schoot zijn eerste echte wedstrijd.

Al met al heeft Ons Genoegen zich weer goed bewezen!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Prijs- en Bekerschieten

01 maart 2012 door Miriam Heijnen

De terechte winnaar!!

Hallo allemaal,

We hadden een gezellige middag. De drie musketiers (Rik, Willem-Jan en Frank) hadden de vorige avond nog een drie-tallen wedstrijd op de 18 mtr geschoten, in Echt. Ondanks twee missers (6 punten is minimum!) hadden ze nog de voorlopige tweede plaats achter Neer. Voor de teambuilding was er een spandoek voor ze gemaakt om ze te motiveren.
Ook zondag is dit opgehangen, met als resultaat: Rik 240!!! Frank 234!! en Willem-Jan 226!
Voor Rik betekent dit een baanrecord!! Zover ik na kon gaan is er op de banen van Ons Genoegen nog nooit zoveel geschoten. Harrie Jacobs en Frank Hoogmans hebben al een 241 geschoten en niet te vergeten Monica Kirschner 242!! Alleen deze punten werden tot stand gebracht op andere banen.

De Bekerwedstrijd verliep gezellig en snel. Bij de Jeugd was er, door de afwezigheid van Rutger, helaas geen deelnemer. Buiten mededinging schoten wel mee Aron Smolenaars en Ben Geraets. Beide deden goed hun best op de 18 mtr. Aron kreeg al 150 punten bij elkaar en Ben 91. Ga zo door en hopelijk kunnen ze in de zomer ook meedoen. Voor het koningschieten hebben we in ieder geval twee deelnemers op de 18 mtr!

Bij de Senioren hadden 12 van de 15 deelnemers meer dan hun gemiddelde van 2011 . De drie die eronder zaten, misten hun gemiddelde maar net. Dus al met al een hoog niveau! Iedereen tipte Manuela als winnaar, ze schoot ook goed! Ondertussen was Rene van uit de achterhoede, de grote winnaar. Met maar liefst 1,83 over zijn gemiddelde nam hij de grote beker mee naar huis. Heeft hij iets te poetsen voor het volgend jaar.

Het prijsschieten leverde veel lekkere prijzen op en veel gevulde magen. Rik hield uiteindelijk nog maar 1/3 van zijn geschoten punten over.

Iedereen bedankt voor de gezellige dag en tot a.s. donderdag voor de jaarvergadering. Bij verhindering niet vergeten af te melden bij Manuela of een van de bestuursleden.


P.s. voor de agenda: 15-18 mrt Onderlinge (laatste!) bij Heideroosje en vrijdag 23 mrt Lentetoernooi in Vlodrop,


Gr Koos Heijnen, namens de zestalcommissie

Nieuwe website live!

16 februari 2012 door Frank Hoogmans

De nieuwe website voor HBV Ons Genoegen te Roggel is klaar en beschikbaar gesteld voor iedereen. Alle functionaliteiten uit de vorige website zijn overgezet (met uitzondering van de wedstrijdkalender) en beschikbaar.

De volgende functionaliteiten staan momenteel op de planning voor de komende oplevering.
- Wedstrijdkalender