3x18 Indoor DZR

25 februari 2014 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend was voor een aantal van onze schutters een druk weekend met twee wedstrijden. Zaterdag hebben twee drietallen deelgenomen aan het 3x18 Indoor DZR. Het eerste team, de beruchte Drie Musketiers (Rik van den Beuken, Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans) waren goed voor een eindscore van 676 punten, ofwel 9,01 gemiddeld.

Frank ging van het ene extreme over in het andere: hij heeft een serie van 50 geschoten en sloot de wedstrijd af met een misser. 3x18 heeft het al in de naam, met drie personen op 18 meter schieten op een kleine kaart. Dat betekent dat alleen 6 en hoger meetelt voor de punten.

Ons tweede team ‘Inglorious Bastards’, bestaande uit Steve Wijler, Theo Pijls en Kevin Slaats, heeft ook een prima resultaat neergezet met 663 punten (= 8,84 gemiddeld).

 

Beide drietallen hebben zich met deze punten geplaatst voor de finale op 9 maart a.s. Het bier heeft rijkelijk gevloeid en de gezellige avond werd voortgezet in de kroeg.

Gevolg voor de zondagochtend: drie leden actief aan het trainen, twee leden aan de bar, twee leden treffen voorbereidingen voor de wedstrijd van die middag en één lezend lid.

De opbrengst was wel groot (voor Gemma): het kastje onder de bar is uitgemest. Er werden maar liefst vier standaarden en drie bladmuziekstandaarden gevonden en een hoop andere prullaria. 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Open Limburgse Jeugd Kampioenschappen

25 februari 2014 door Tanya van de Laar

Ook dit jaar was het Open Limburgse Jeugd kampioenschap weer een doorslaand succes
Met 96 deelnemende schutters in de 5 verschillende klassen was de opkomst weer een bewijs dat handboogschieten ook in deze tijd een sport is die jeugd in groten getale kan trekken.
Mischa Erdkamp van De Zwarte Roos Slek-Echt met 468 punten te sterk voor zijn concurrentie. Onze Steve Wijler moest genoegen nemen met een twee plaats.
In de klasse 15 en 16 jaar ging de overwinning naar Bart Jetten van Alpenjagers Sittard met 461 punten.
Bij de 13 en 14 jarige ging de 1e prijs naar Ian wijnands van Hbs Eijsden met een score van 448 punten.
In de D klasse ( 11 en 12 jaar ) was de overwinning voor Michelle Eberson van Alpenjagers Sittard met 461 punten.
En tenslotte je klasse met de jongste schutters, de E klasse (10 Jaar en jonger).
Olga Sijbers van Heideroosje Heibloem was met 432 punten te sterk voor de resterende deelnemers.

4e Onderlinge Bekerwedstrijd Heidebloem

27 januari 2014 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend is de vierde ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd van de Roggelse Doelen geschoten. Met 105 deelnemers was organiserende vereniging Heidebloem tevreden. De resultaten voor Ons Genoegen zijn gunstig: het eerste zestal behaalde de overwinning met 1363 punten.

 

Frank Hoogmans werd hoogste Senior met 235 punten. Een hoogste serie van 50 punten kon natuurlijk niet uitblijven. Met de telling bleek dit ook de enige van deze ronde te zijn, chapeau! Steve Wijler scoorde met 230 punten in zijn klasse. Tijd om nummer vijf ook te winnen!

 

Rene Ververs maakte een vliegende start met series van 44, 44, 45, 41. Waar het daarna mis is gegaan, is voor deze analyticus onduidelijk. Met een slot van 30 punten haalde hij een mooie score van 204 punten. Dat belooft veel voor de toekomst.

 

De laatste ronde zijn we uitgenodigd op de banen van Buitenlust.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Oude Smidse toernooi Baexem

13 januari 2014 door Tanya van de Laar

Zondagmiddag hebben we deelgenomen aan de 27e editie van het Oude Smidse toernooi. Daarvoor zijn we afgereisd naar de banen van Gezellige Uren in Baexem.

 

De eerste wedstrijd van het jaar brengt altijd wat extra spanning met zich mee, omdat het jaaroverzicht opnieuw gemaakt moet worden. Het blijkt dat in het nieuwe jaar de boog in elkaar zetten ook wat lastig is, aangezien Frank Hoogmans en Danielle Heijnen de button vergeten waren.

 

Echte verrassingen zijn uitgebleven. Het eerste zestal heeft de overwinning behaald in de Superieur klasse met 1327 punten. Rik van den Beuken werd hoogste Koning met 232 punten en Steve Wijler won in zijn klasse met 230 punten.

 

In het tweede zestal waren Koos Heijnen en Sven Heijthuijzen zich aan het ‘strevelen’. Met twee puntjes verschil heeft Koos gewonnen; 182 om 180 punten.

 

Als afsluiting werd een mooie foto gemaakt die binnenkort in het Leudalnieuws te bewonderen zal zijn.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3e Onderlinge Bekerwedstrijd Heideroosje

17 december 2013 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend is de 3e ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd geschoten op de banen van Heideroosje Heibloem. Daarbij heeft het eerste zestal gewonnen met 1368 punten. Met wederom drie schutters in de 230+ lijkt het wel een eitje om zoveel punten te schieten.

 

Rik van den Beuken werd hoogste Senior met 235 punten. Met drie series van 48 punten pruttelde zijn motor rustig door. Steve Wijler heeft op donderdagavond de toon gezet voor de Jeugdschutters. Niemand heeft aan zijn resultaat kunnen tippen; met 231 punten heeft hij gewonnen.

Frank Hoogmans was goed op weg naar een persoonlijk record. Echter, die voorlaatste pijl wilde niet afgezet worden en vloog er tussenuit. Streep 1 was het resultaat. Met een totaal van 194 punten in de eerste 20 pijlen, wist hij een mooie score van 232 punten te behalen. Een personele prijs werd behaald door zijn serie van 50 punten, de enige van dit toernooi.

 

Voor in het tweede te mogen staan, moet je acht gemiddeld schieten. Dit laat het resultaat van deze wedstrijd zien: 8,09 gemiddeld. De toon is gezet voor volgend jaar!

 

Met de feestdagen in zicht, willen we jullie allemaal prachtige dagen toewensen, met liefde voor elkaar en veel punten voor de toekomst!! Op mijnzestal.nl kan al een kijkje genomen worden naar het wedstrijdprogramma voor 2014.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Mussehook toernooi Roggel

01 december 2013 door Tanya van de Laar

Gisteravond hebben we deelgenomen aan het Mussehook toernooi op de banen van Roos in Bloei. Deze wedstrijd stond vooral in het teken van het uitproberen van nieuw aangeschafte materialen. Frank Hoogmans heeft andere stabilisatoren en Sven Heijthuijzen een compleet nieuwe boog. Henk Smolenaars maakte het wel heel erg spannend. Afgelopen donderdag bleek dat zijn bovenste lat kapot was. Op naar de winkel om nieuwe te halen, die zaterdag getest zijn. Hij schoot er 187 punten mee, maar er zullen er zeker nog meer in zitten!

 

Het eerste zestal schoot 1336 punten (= 8.91 gemiddeld) en het tweede zestal 1050 punten (= 7.00 gemiddeld).

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar 

2e Onderlinge Bekerwedstrijd OG

25 november 2013 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend zijn er 106 schutters naar onze doel gekomen voor de tweede ronde van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd. In drie categorieën hebben we de hoogste schutter behaald, te weten: hoogste heer Willem-Jan Timmermans 232 punten, hoogste jeugd I Steve Wijler 227 punten en hoogte veteraan Theo Pijls 219 punten.

 

Voor zover bij mij bekend is dit de eerste keer dat Willem-Jan deze prijs wint bij de heren. Proficiat! Concurrent Stephan Baetsen had evenveel punten met een 9 achter op. Willem-Jan wint daar zijn laatste schot een 10 is.

 

Winnaar van de eerste zestallen is Heideroosje I met 1356 punten. Op de tweede plaats volgt Ons Genoegen I met 1347 punten. Na de prestaties van vorige week, weten we waar de verbeterpunten liggen.

 

Nieuwe aanwinst Sven Heijthuijzen heeft de smaak al goed te pakken. Hij behaalde 186 punten (= 7,44 gemiddeld) op zijn eerste wedstrijd! Er wordt al druk gespeculeerd over de aanschaf van een eigen boog.

 

Voor de volgende ronde reizen we af naar Heideroosje Heibloem. Tot dan!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Vrijgezellen- en Jeugdschieten Haler-Uffelse

18 november 2013 door Tanya van de Laar

Zaterdag hebben Frank Hoogmans, Kevin Slaats en Steve Wijler deelgenomen aan het Vrijgezellen- en Jeugdschieten, georganiseerd door de Grensschutters. Een impressie van die avond..

 

De dichte mist heeft de schutters er niet van weerhouden om heelhuids aan te komen in Haler-Uffelse.

Steve werd al lekker opgenaaid door de nummer 2 in zijn klasse. Hij zou hem wel royaal gaan kloppen die middag. Het tegendeel werd bewezen en Steve heeft met 30 punten verschil gewonnen. Zelf was hij niet tevreden met 217 punten; wij vinden het een mooie score voor een wedstrijd op kleine kaart op 18 meter. Zeker gezien het feit dat hij maar een uurtje getraind heeft op deze afstand.

 

Kevin had een moeizame start met een serie van 32 punten. Hierop volgde de fijne aanmoediging van Frank: ‘Een mooie serie, alleen jammer van die 3, 5, 7 en 8’. Ondanks deze tegenslag heeft hij een totaal van 204 punten geschoten.

 

Frank, titelverdediger van vorig jaar, nam het op tegen Davy (De Ster Pey-Echt). Davy vond dat hij wel een kans verdiend had, omdat Frank weer lekker stond te vlammen. Frank heeft een serie van 46 punten geschoten, maar de concurrent heeft zijn kans niet gegrepen. Met 234 punten is Frank winnaar van zijn klasse en heeft hij met 1 punt Davy verslagen.

 

Het was een mooie wedstrijd met veel gezelligheid. Op naar volgend jaar!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Wintertoernooi Pey-Echt

17 november 2013 door Tanya van de Laar

Team Victory!

Vanmiddag ben ik getuige mogen zijn van een prachtig moment in de carrière van de beste schutters van Ons Genoegen. Op de banen van De Ster in Pey-Echt hebben ze het klaar gekregen: het record van 1375 punten is gesneuveld!

 

Steve Wijler, goed voor 236 punten, heeft twee series van 49 punten geschoten. Rik van den Beuken lag na 10 pijlen voor op Steve. Met zijn behaalde 235 punten heeft hij een sterke concurrent voor de toekomst getroffen. Maar dacht Frank Hoogmans, dat kan ik ook en schoot alleen maar in het geel. Hij behaalde 234 punten. Met 229 punten, waarvan 10x tien punten, heeft Leo Pijls de vierde plaats in dit zestal. Kevin Slaats heeft een constante wedstrijd geschoten en zo 226 punten bij elkaar gekregen. Hekkensluiter Willem-Jan Timmermans heeft halverwege de wedstrijd van pijlen gewisseld. Zijn 220 punten maken het rijtje compleet. Als we deze zes resultaten bij elkaar optellen, hebben we namelijk een totaal van 1380 punten (= 9,2 gemiddeld).

 

Met trots kan ik vertellen dat het record van 13 oktober 1993, destijds geschoten door Henk Jegers, Huib Salimans, Jan van Roy, Phlup Vullers, Hans Stemkens en Theo Pijls, is verbeterd met 5 punten! Iedereen is euforisch en felicitaties zijn op zijn plaats!

 

Natuurlijk is er nog meer gebeurd tijdens deze mooie middag. Traditiegetrouw werd er aan het worstenrad gedraaid. De meeste pijlen in het blauw op het blazoen, leveren de lekkernij op. Ons derde zestal, gevormd door Ben Geraets, heeft gewonnen! Gelukkig wilde hij het wel met ons delen.

 

Zonder het spandoek van Koos Heijnen hadden deze geweldige resultaten niet geschoten kunnen worden. Met uitbreiding van Musketiers Kevin en Steve is het plaatje zo goed als compleet. Die zesde man wisselt nogal eens van persoonlijkheid..

 

De originele kaart komt binnenkort ingelijst in het clublokaal te hangen.

 

Nagenieten van deze uitmuntende prestatie, een prima afsluiting van het weekend!

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Finale Krijgsman toernooi

12 november 2013 door Tanya van de Laar

Live verslag van reporter ter plekke, the one and only, Kevin Slaats:

 

We zijn afgelopen zondag afgereisd naar Boukoul voor de finale van het jaarlijkse Krijgsman toernooi.

Willem-Jan werd even voor de gek gehouden met het idee dat “niemand” wist dat we wedstrijd moesten schieten.

Met goede moed zijn we begonnen aan de eerste 15 pijlen.

Rik van den Beuken, alias Beuk, had de voorzorgsmaatregelen al getroffen door zijn boog om te bouwen naar andere pijlen, mochten de veren los laten. Maar de veren bleven plakken en hij schoot in totaal een mooie 185 punten.

Kevin Slaats ging er vol voor: die verloren ½ liter bier terugwinnen van Frank Hoogmans na de resultaten van de wedstrijd tegen Regio Limburg! Met 175 punten tegen 182 is het hem helaas niet gelukt. Hij mag nu zelfs een liter uitdelen.

Na de eerste 15 pijlen (797 punten) mochten we als 4e door naar de volgende ronde. De tegenstander was het als vijfde geplaatste ‘Snelle Pijl’ uit Vlodrop. Helaas was dit team te sterk voor ons en werden we verslagen met 3 punten.

Maar kunnen wel zeggen dat we hebben verloren van de winnaars van het toernooi.

 

Terug naar de studio ;)

 

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar