3-tallen toernooi Heythuysen

27 april 2015 door Frank Hoogmans

Afgelopen vrijdag zijn we met 9 schutters en twee supportster afgereisd naar de banen van Onze Vrije Uren te Heythuysen. Hier wordt het jaarlijkse drietallen toernooi gehouden.

De wedstrijd begon als vanouds: Om beschadigingen aan het plafond en de bogen te voorkomen, werden er voor sommige personen de gipsplaten uit gehaald.

De overwinnaar werd deze avond Steve Wijler met een prima 236 punten. De aanmoedigen van zijn vriendin hebben de afgelopen wedstrijden geholpen. Of dit voor Steve genoeg is, om hoogste heer te worden, moeten we nog even afwachten. Kevin Slaats heeft de laatste paar wedstrijden bewezen dat er nog meer in zit. Kevin had weer een prima avond met in totaal 235 punten, ook al werd hij af en toe wat afgeleid door de opmerkingen van de medeschutters. De andere uitblinker was René Ververs die zonder te oefenen maar liefst 213 punten schoot.

Deze avond bleek weer een zeer gezellige en geslaagde avond te zijn, waarvan er hopelijk nog veel volgen.

Op naar de volgende wedstrijd, het koningsschieten, welke gepland staat voor 03-05-2015 om 13:30 uur.

Met vriendelijke groeten,

Namens de zestalcommissie, Harold Janshen

Lentetoernooi Vlodrop

27 april 2015 door Frank Hoogmans

Afgelopen zaterdag gingen we met 8 schutters en één supportster richting de Duitse grens, naar Vlodrop voor het jaarlijkse lentetoernooi.

De grote winnaar van deze avond was Steve Wijler die met 235 punten hoogste heer werd en tevens hoogste schutter van dit lentetoernooi. Hij wist, ondanks de druk van zijn vriendin en ook dankzij de aanmoedigingen van zijn vriendin, het hoofd koel te houden. Steve, petje af (niet letterlijk natuurlijk). Proficiat.

Het eerste zestal, met jeugdschutter Aron Smolenaars als invaller, behaalde een mooie 1307 punten wat hun een tweede plaats in de superieure klasse opleverde. Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans waren in strijd voor de tweede plaats. Willem-Jan wist deze keer de tweede plaats op zijn naam te schrijven met 227 punten. Frank had een mooie 225 punten. Kevin Slaats had wat materiaalpech, maar wist nog steeds het geel goed te vinden. Hij eindigde de avond met 221 punten.  Voor Leo Pijls betrof het de eerste officiële wedstrijd met de nieuwe losser en oplegger. Dit ging hem goed af (ook al was er een kleine afzwaaier). Hij behaalde een mooie 208 punten. Aron eindigde met 191 punten op de zesde plaats. Invaller in het eerste zestal brengt natuurlijk de nodige druk met zich mee, maar toch netjes gedaan.

Het tweede zestal bestond deze keer uit Ben Geraets en Harold Janshen. Ben behaalde een mooie 167 punten. Ben gaat zich meer richten op de 7, waardoor hij binnenkort een vaste plaats bemachtigt  in het tweede zestal, maar zijn doel ligt nog een zestal hoger had ik afgelopen zaterdag begrepen. Bij Harold Janshen ging het, ondanks de lichamelijke klachten en persoonlijke omstandigheden weer wat beter. Als de misser richting Duitsland niet was geschoten, had hij zijn doel van de 8 gemiddeld gehaald.

Op naar de volgende wedstrijden in april:

  • 03-04-2015: 3-tallen toernooi te Heitse;

  • 04-04-2015 en 05-04-2015: 3d toernooi in de Ardennen;

  • 11-04-2015 en 12-04-2015: Roggelse kampioenschappen.

En alvast voor mei:

  • 03-05-2015: Koningsschieten (houd deze datum alvast vrij).

5e Onderlinge Bekerwedstrijd Roos in Bloei

27 april 2015 door Frank Hoogmans

Met in totaal 17 schutters hebben we afgelopen weekeinde deelgenomen aan de 5de en tevens laatste Roggelse onderling van dit jaar. Deze keer zijn we op bezoek geweest bij Roos in Bloei aan de voetbalvelden.

Grote uitblinker van deze wedstrijd was Kevin Slaats, die met een record aantal punten van 236 (met een 10 achterop) de eerste plaats wist te veroveren bij de senioren. Hij wist Steve Wijler achter zich te laten. Steve had eveneens een fantastische 236 punten, maar met een 9 achterop, dit leverde hem de tweede plaats op bij de senioren. Aan beide heren: super gedaan.

Bij de jeugd in de categorie van 16-18 jaar wist Aron Smolenaars de eerste plaats in de wacht te slepen met 200 punten. Dit resulteerde in een mooie beker en eeuwige roem.

Bijzondere aandacht gaat deze keer uit naar Yvo van de Laar. Hij wist met maar liefst 49 punten in een vijfserie een eerste personele prijs in de wacht te slepen (het hoogste aantal van dit toernooi). Helaas voor Daniëlle Heijnen kon deze prijs weer ingeleverd worden bij de club. Yvo had in totaal 208 punten met een prima score van 185 punten bij de eerste 20 pijlen. Jammer genoeg was het bij de laatste 5 pijlen helaas over. Maar,  Yvo heeft bewezen dat hij dik de 9 kan schieten en dus klaar is voor het eerste zestal.

De teamprestaties waren als volgt. Het eerste zestal heeft de tweede plaats heroverd met een totaal van 1346 punten. Het tweede zestal heeft deze eer van tweede plaats ook bereikt. Het derde zestal (afgevaardigd met 5 schutters) moest genoegen nemen met de 4de plaats in hun klasse.

Enige andere feiten:

  • Bij vader en dochter Heijnen ging Koos deze keer met de overwinning naar huis met een verschil van één punt.

  • Steve Wijler had nog de 7de personele prijs in zijn klasse (na als 2de uit de “lotingshoed”  van Jan van Roy te worden getrokken, ook nog door een clubgenoot);

  • Jacqueline Wijler had in de klasse tot 150 punten, de eerste personele prijs in de wacht gesleept;

  • Ben Geraets heeft een heel mooi gemiddelde behaald van 6,76 punten. Bijna een persoonlijk record. Proficiat.

Al met al een heel mooi weekeinde met tal van hoogtepunten, maar toch ook een dieptepunt.

Op naar de volgende wedstrijden:

  • 28-03 naar Vlodrop voor het lentetoernooi

  • 03-04 naar Heythuysen voor het jaarlijkse 3-tallen toernooi

Prijs- en Bekerschieten

04 maart 2015 door Tanya van de Laar

Door naar het welbekende Prijs en Bekerschieten. Deze middag stond in het teken van zoveel mogelijk over het gemiddelde van 2014 schieten. Die opgave bleek voor sommigen moeilijker dan verwacht.

 

Van de in totaal 19 schutters, is het 9 personen gelukt om zich te verbeteren. Rik van den Beuken lukte om exact zijn gemiddelde te schieten. De wisselbeker mag dit jaar mee naar huis met Jos Bongers, die zich met 0,62 boven zijn gemiddelde van vorig jaar, winnaar mag noemen. Coen Houben had helaas maar 40 van de 50 vereiste wedstrijdpijlen geschoten in 2014 en mocht daarom niet meedoen voor de Beker. Hij schoot maar liefst 0,83 en zou hiermee gewonnen hebben. De tweede plaats is voor Jan van Roy, die zich met 0,58 verbeterde. Derde plaats was voor Yvo van de Laar met +0,41. Grootste pechvogel is de winnaar van vorig jaar: Henk Smolenaars, die -1,06 achter zijn naam zag verschijnen.

 

Bij de jeugd heeft Ben Geraets zich knap verbeterd met 0,98 op een gemiddelde van 5,42 van 2014. De tweede plaats was voor Aron Smolenaars. 140 punten waren niet voldoende om zijn gemiddelde te evenaren.

 

Daarbij is het Prijsschieten met grote overmacht gewonnen door Maria! Met 12 punten voorsprong heeft zij zich wat lekkers uitgezocht. Nadien werd het eten allemaal verslonden door de aanwezigen. We kunnen terug kijken op een geslaagde middag!

 

Namens de zestalcommissie,

Kevin Slaats

3x18 DZR Indoor

04 maart 2015 door Tanya van de Laar

Vorige week zaterdag hebben twee drietallen deelgenomen aan het 3x18 Indoor DZR. Het eerste team, de beruchte "Strepen Neijers" (Steve Wijler, Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans) waren goed voor een eindscore van 691 punten, ofwel 9,21 gemiddeld.

Steve was weer in topvorm en liet zich niet gek maken door de anderen. Een klein beetje strijd met Frank Baets (Van Buggenum Sports) zorgde er voor dat hij een prachtige score van 239 punten heeft weten te schieten. Frank Hoogmans had een totale score van 229 en Willem-Jan had 223 punten.

 

Het tweede drietal werd gevormd door Kevin Slaats, Aron Smolenaars, en Harold Janshen gebukt onder de naam “Die Lange”. Na enige discussie met het andere drietal, waar de scheidsrechter moest gaan staan (was dit ter afleiding of motivatie?!) werden er 624 punten bij elkaar geschoten. Kevin was goed voor 228 punten, Aron voor 214 punten en Harold voor 182 punten.

 

Beide drietallen hebben zich met deze punten geplaatst voor de A- finale op 15 maart a.s.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Indoor 18 meter 100 pijlen wedstrijd

19 januari 2015 door Tanya van de Laar

Een grote uitdaging, dat is de enige omschrijving die enigszins uit kan drukken wat de schutters voor zich zagen bij aanvang van de Indoor 18 meter 100 pijlen wedstrijd. Tien schutters, negen recurvers en één compounder, hebben deze kans gegrepen.

 

Volgens het systeem van de NHB werd de wedstrijd geschoten. Een korte toelichting: de schutter krijgt een letter (A, B of C) toegewezen. In de volgorde van schieten zit natuurlijk wel een logica. Eerste ronde A-B-C, tweede ronde B-C-A, derde ronde C-A-B, enz. Iedere ronde worden drie pijlen geschoten, waar de schutter twee minuten de tijd voor krijgt. Dit wordt 33x herhaald. De honderdste pijl wordt apart geschoten en hieraan had de organiserende vereniging Vriendschap en Strijd Hunsel een ludieke verrassing verbonden.

 

Voor Ton Wijler was zijn eerste indoor wedstrijd compound zeker niet onverdienstelijk. Met een score van 904 punten heeft hij veel recurvers overtroffen. Door de kracht van 60 pond was hij genoodzaakt om de pijlen telkens te smeren, anders was het onmogelijk om ze uit het pak te trekken.

 

Rene Ververs had zich super voorbereid, in de zes proefpijlen moest hij zijn vizierstand zoeken voor 18 meter. Geheel in eigen stijl (lees: op de klompen) schoot hij 817 punten, wat dus een gemiddelde van 8,17 oplevert.

 

Steve Wijler heeft ’s middags zijn nieuwe boog af laten stellen bij VBS en deze verder ingeschoten tijdens deze wedstrijd. Hij heeft bewezen dat ook in dit nieuwe materiaal ontzettend veel punten zitten. Met een score van 928 punten behaalde hij een derde plaats.

 

Gelukkig voor Koos Heijnen kon hij zijn reserves aanvullen met gekookte eieren. Hij behaalde de voorlaatste plaats met 680 punten. Voor zijn laatste schot werd hij beloond met een heuse kip. Meerdere schutters hadden dit geluk en dit deed oude anekdotes nieuw leven inblazen.

 

Uitblinker van de wedstrijd is Frank Hoogmans, die met 934 punten hoogste schutter werd. En dan ook nog durven stellen dat er meer punten hadden ingezeten, als hij niet die misser had geschoten op de klikker van de buurman.. Volgend jaar weer een kans.

 

De aanvang van de wedstrijd was 17.00u, pas na tienen werd de honderdste pijl verschoten. Het begin van de wedstrijd was het voor velen nog zoeken naar het ritme, later op de avond speelde vermoeidheid een rol. Een lange zit voor de supporters, maar een fantastische ervaring voor de deelnemers.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

4e Onderlinge Bekerwedstrijd Buitenlust

19 januari 2015 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend hebben de schutters van Ons Genoegen de gelegenheid gehad om deel te nemen aan de 4e ronde van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd. Ditmaal was het de gelegenheid voor Buitenlust om deze wedstrijd te organiseren.

 

Zestien schutters van onze vereniging hebben meegedaan. Ons eerste zestal heeft met 1351 punten (= 9,01 gemiddeld) de overwinning behaald. Frank Hoogmans greep net naast de beker bij de Heren met 232 punten.

 

De volgende ronde zal georganiseerd worden door Roos in Bloei.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Oude Smidse toernooi Baexem

12 januari 2015 door Tanya van de Laar

Zondagmiddag hebben we de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar geschoten met zeven deelnemers van Ons Genoegen. Traditiegetrouw zijn we voor het Oude Smidse toernooi afgereisd naar Baexem.

 

De strijd tussen Steve Wijler en Frank Hoogmans is meteen losgebarsten. Nu Steve niet meer tot de jeugd behoord, had hij zijn zinnen op de overwinning bij de heren gezet. Frank schoot zijn eerste wedstrijd met het nieuwe Hoyt middenstuk en wilde graag presteren. De resultaten gingen gelijk op. Met 234 punten werd Frank Hoogste Heer en met 230 punten moet Steve met een tweede plaats genoegen nemen.

 

Uitblinker van de dag werd Rene Ververs, die zijn persoonlijk record met meer 14 punten heeft verbeterd. Hij schoot een mooie 218 punten, prima resultaat om in het eerste zestal mee uit te komen!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3e Onderlinge Bekerwedstrijd Heidebloem

22 december 2014 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend hebben 19 schutters van onze vereniging deelgenomen aan de 3e ronde van de Roggelse Onderlinge Bekerwedstrijd. Ditmaal werd de kerstboom gezet op de banen van Heidebloem.

 

Uitblinker van de wedstrijd werd Frank Hoogmans, die met 234 punten hoogste Senior werd. Steve Wijler schoot zijn laatste jeugdwedstrijd 225 punten en behaalde hiermee ook de beker voor de Jeugd I. Met 1356 punten heeft Ons Genoegen I de overwinning van de eerste zestallen binnen.

 

Verschillende personele prijzen werden door onze deelnemers bemachtigd. Voor de serie van 49 punten moesten zelfs vier lootjes gemaakt worden om de juiste volgorde te bepalen, een waar unicum.

 

Met de feestdagen in zicht, wensen wij iedereen een prachtige Kerst en schitterend Nieuwjaar met veel punten en plezier in de handboogsport!

 

Ter informatie: 25, 26 december en 1 januari is geen mogelijkheid tot oefenen.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Wintertoernooi Pey-Echt

27 november 2014 door Tanya van de Laar

Voor het Wintertoernooi zijn we afgereisd naar Pey-Echt om op de banen van De Ster te schieten. Het belangrijkste resultaat van de middag is het winnen van de worst! Bedankt schutters van het eerste zestal voor het schieten van de meeste ‘gele’. Was erg lekker ;)

 

Het eerste zestal schoot een totaal van 1328 punten. Steve Wijler ging gewoon door op de automatische piloot en schoot 238 punten. Frank Hoogmans behaalde 223 punten, ondanks dat in het begin van de wedstrijd een pijl het doel miste.

 

In het tweede zestal werd ook goed geschoten. Jarige Yvo van de Laar gaf zichzelf 214 punten als cadeautje. Aron Smolenaars dacht vast: dat kan ik ook en schoot hetzelfde aantal punten.

 

Op naar het Mussehooktoernooi!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar