Persoonlijke Kampioenschappen

15 september 2016 door Frank Hoogmans

Bij deze wil ik jullie de uitslag van de Persoonlijke Kampioenschappen doen toekomen. 
 
met de volgende indeling werd er naar het weiland van De Zwarte Roos Echt afgereisd:

Zaterdag 03-09-2016
Rene Ververs               14e   3e klasse
Rob Schaareman         24e   3e klasse
Koos Heijnen                21e  4e klasse

Zondag 04-09-2016
Frank Hoogmans             1e    1e klasse
Dave Proosten                 2e    1e klasse
Kevin Slaats                     23e  1e klasse
Willem-Jan Timmermans 13e  2e klasse

De resultaten van de schutters zijn over het algemeen prima, maar er zijn natuurlijk een paar momenten die extra uitgelicht mogen worden.
 
Te beginnen met de overwinning van Frank Hoogmans. Al jaren droomt hij van een plek op het hoogst haalbare podium in de 1e klasse, maar nooit is het hem nog gegund. De titel van Bondskampioen wil hij wat graag van zijn bucket list afstrepen. Door zich als eerste te plaatsen, was er al goede hoop. In de eerste 10 pijlen besliste hij al zowat de wedstrijd. De voorsprong werd steeds groter. Die 5 in de laatste serie leverde dan ook geen enkel gevaar op. Met een score van 756 punten is het moment dan eindelijk daar: Frank is de Bondskampioen 2016 van Gezellig Samenzijn! Proficiat!
 
Niet onvermeld moet de prestatie van Dave Proosten blijven, die het Frank moeilijk heeft proberen te maken, maar toch zijn meerdere in hem heeft moeten erkennen. Zijn totaal is 747 punten en daarmee goed voor de 2e plaats in de 1e klasse Heren.
 
Op de zaterdag heeft Rob Schaareman voor Ons Genoegen een puike prestatie neergezet bij de Heren 3e klasse. In de tussenstand heeft hij de 2e plaats weten te veroveren, maar helaas het podium niet vast kunnen houden. Met 666 punten een welverdiende 4e plaats is het resultaat. Zoals hij zelf al zei: 'een goede mentale training en heel spannend als je mee doet om de prijzen'. Dat smaakt vast naar meer ;)
 

2e Nationaal Concours

15 september 2016 door Frank Hoogmans

Wederom in de sporthal in Posterholt hebben we geschoten ter ere van het 90 jarig jubileum van Ontspanning na Arbeid, ditmaal voor een Nationaal Concours. De weersomstandigheden waren iets gunstiger dan vorig weekend, maar helaas nog even mottig. 

 
Het 1e zestal had een iets gewijzigde samenstelling, waar de punten niet onder geleden hebben. Met een totaal van 1089 punten, heeft dit zestal de overwinning van het toernooi net niet behaald, maar zijn ze wel tevreden met het resultaat. Hoogste schutter van het zestal en zijn klasse is Frank Hoogmans met 192 punten. 
 
In het 2e zestal heerste een gemoedelijke sfeer. Bij het resultaat van de vorige week kwamen ze niet in de buurt met 984 punten (=8,2 gemiddeld), de eerste plaats in de A-klasse is wel veroverd. Marc Schaareman heeft zijn ritme weer een beetje terug gevonden met zijn oude vizierscoop. Dit leverde hem een mooie 175 punten op. 
Bovendien heeft dit zestal een ware teamspirit laten zien door een schutter van Heideroosje aan te moedigen, daar zijn eigen team meer oog had voor het bier. 
 
In het 3e zestal heeft Mark Vossen zondagmiddag een nieuw PR neergezet door 146 punten te schieten. Koos Heijnen had moeite om hem bij te houden en was aan het eind slechts 1 punt sterker dan onze jongste deelnemer. Ga zo door Mark!

3e Bondsconcours

15 september 2016 door Frank Hoogmans

n een zonovergoten Posterholt hebben we in de sporthal deelgenomen aan het 3e Bondsconcours met 17 schutters van Ons Genoegen. Alle deuren stonden open, maar soms leek het of de tropische temperaturen werden aangeraakt. De radler was niet aan te slepen...

 
Het 1e zestal heeft een totaalscore van 1046 punten behaald. Hoogste schutter en hoogste Koning van de wedstrijd is Steve Wijler geworden met 195 punten. Een prima oefening voor Roemenië. Alleen afgaande op de puntenkaart, zou je zeggen dat zijn prestatie onmenselijk is. De eerste tellende was een 9 en de laatste pijl een 6. De achttien tussenliggende pijlen waren allemaal 10!
Frank Hoogmans mocht de beker in ontvangst nemen voor hoogste Heer in de Superieure klasse met 189 punten.
 
Het 2e zestal heeft een nette score van 1024 punten geschoten (=8,53 gemiddeld) en hiermee de overwinning in de A-klasse behaald. Prijzen voor Rik van den Beuken en Theo Pijls zijn een feit.
 
In het bijna volledig 3e zestal wist Caroline Heijnen de troon over te nemen. Met een score van 148 punten was zij de topper van dit zestal. 

2e Bondsconcours

07 juni 2016 door Frank Hoogmans

Afgelopen zondag stonden we met 16 man sterk aan de schietlijn van Roos in Bloei op het evenemententerrein in Roggel. Het was een gezellige, maar vooral warme (zeg gerust hete) wedstrijd. De hitte heeft dit weekend voor de een beter uitgepakt dan voor de ander.
 
Uiteindelijk is Ons Genoegen 1 op een gedeelde (met zowel Heideroosje als Heidebloem) tweede plaats beland. Doordat Heideroosje een beter enerlaatste blazoen had, is Heideroosje 2de geworden en Ons Genoegen 3rde.
 
De resultaten in het eerste waren wisselend, uitschieter was Marc Schaareman die met 178 punten zijn plekje in het eerste zestal meer dan waar heeft gemaakt. Het eerste zestal heeft in totaal 1057 punten (8,8) gehaald. 

Tijdens de wedstrijd werd er nog een interessante semi- Robin Hood geschoten door Dave Proosten op de pijl van Rik van den Beuken. Dit heeft Dave niet van zijn stuk gebracht, hij heeft de titel hoogste heer op zijn naam kunnen zetten met 189 punten.
 
In het tweede zestal waren ook de resultaten wat wisselend. Ben werd op het laatste moment verplaatst naar het tweede zestal en heeft hier met een wedstrijd van 144 punten goede zaken gedaan. Het tweede zestal had uiteindelijk 917 punten (7,6).
 
In het derde zestal moest Jasper 'de kar trekken' als aanvoerder van het derde zestal. Dit heeft hij met verve gedaan, met een mooie 154 punten (7.7) had hij zelfs in het tweede zestal zijn mannetje gestaan, chapeau! 
 
De gezusters Heijnen hebben er vooral een gezellige wedstrijd van gemaakt, met beide 2 missers en uiteindelijk 3 puntjes verschil waren we weer aan elkaar gewaagd. Volgende keer beter.
 

Bedankt allemaal voor een gezellige middag in de warme tent. Op naar het nationaal concours aankomende Zondag, wederom in de tent van Roos in Bloei op het evenemententerrein. 

1e Bondsconcours

30 mei 2016 door Frank Hoogmans

Beste schutters,
 
Afgelopen weekend hebben we onder regenachtige weersomstandigheden met 14 personen deelgenomen aan het 1e Bondsconcours van dit jaar.

Steve Wijler trok zich niets aan van het weer en schoot een geweldige score van 195 punten en wist daarmee hoogste koning te worden. Frank Hoogmans zat hem heel kort op de hielen en werd hoogste senior met 193 punten.

Het eerste zestal wist dit concours te winnen met een totale score van 1100 punten (9.17 gemiddeld)

Dit is tevens een verbetering van het clubrecord op 20 pijlen met maar liefst  15 punten.

 

In het tweede zestal werd er ook flink gestreden. Henk Smolenaars vond dat het wel lekker liep en dat was ook aan de punten te zien: hij schoot maar liefst 172 punten. De gebroeders Schaareman hadden elkaar het vuur aan de schenen gelegd. Ze hadden uit eindelijk allebei 168 punten, maar toch wist Marc te winnen van zijn broer door een 8 achterop te schieten tegen een 7 van Rob.

 

Het tweede zestal wist ook een 1e plaats te behalen in de A-klasse met een totaal van 987 punten (8.22 gemiddeld).

Het derde zestal werd vertegenwoordigd door Rene Ververs en Mark Vossen. Rene heeft een mooie score geschoten van 164 punten. En Mark heeft 110 punten bij elkaar geschoten. 

Het volgende Bondsconcours zal voor ons worden gehouden op 5 juni op de banen van Roos in Bloei.

 

Namens de zestalcommissie,
Kevin Slaats
 
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Check

 

Roggelse Kampioenschappen

15 april 2016 door Frank Hoogmans

Afgelopen weekend hebben 72 schutters meegedaan aan de Roggelse Kampioenschappen. Alle klassen werden vertegenwoordigd, te weten: dames, veteranen, jeugd en heren. 

De organisatie lag in de handen van Heidebloem. 
 
Op de zaterdagavond verschenen de dames en veteranen aan de strijdlijn. Met 256 punten werd Sabine van Rijt (HB) kampioene en 263 punten waren genoeg voor Peter Joosten (HB) om de titel te pakken. Van onze vereniging heeft Theo Pijls meegedaan. Hij schoot een mooie 251 punten bij elkaar over 30 pijlen. 
 
Zondagochtend was het de beurt aan de jeugd. De overwinning op 18m werd behaald door Bram Walschot (HR). De winnaar van groep 2 (13-15 jaar) was Quin Hendriks (RiB). Mark Vossen heeft ervaring opgedaan en schoot 188 punten bij elkaar. In groep 1 (16-18 jaar) hebben ook schutters van Ons Genoegen deelgenomen. Helaas voor hun buiten de prijzen. Aron Smolenaars behaalde 243 punten en Ben Geraets 177 punten.
 
Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd in de middag bij de heren om de titel gestreden. Vanaf het begin was Steve Wijler niet te stoppen. In totaal werd tijdens deze wedstrijd 6x de negen geraakt, de rest was allemaal tien! Dit levert een puntenaantal op van 294, een gemiddelde van 9,8! Een waardig puntenaantal voor onze nieuwe Roggelse Kampioen! Frank Hoogmans behaalde een mooie tweede plaats met 282 punten en Rik van den Beuken volgde met 278 punten. Prima resultaat voor Ons Genoegen!
 
De resultaten van de zestallen werden ook met ons gedeeld. De belangrijkste prijs van het 1e zestal was voor Ons Genoegen, dat is het enige dat telt ;) De rest van de prijzen ging naar Heideroosje.
 
Het was een gezellig en sportief weekend! 
 
Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar
 
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Check

 

Lentetoernooi Vlodrop

15 maart 2016 door Frank Hoogmans

Met dank aan onze verslag gever ter plaatsen: Marc Schaareman.
 
"Zondag 13 maart was het weer zover, de leden van Ons Genoegen mochten naar Vlodrop om daar bij "de Snelle Pijl" het jaarlijkse lentetoernooi te schieten.
Enkele weken geleden maakten we ons nog serieus zorgen of we wel een compleet zestal opgesteld kregen. Maar uiteindelijk verschenen er toch acht schutters aan de lijn in Vlodrop.
Er moest wel wat kunst en vliegwerk verzet worden om Aron mee te krijgen aangezien hij 's morgens nog vol ijver aan het werken was op camping "de Leistert".
Verder was er ook geen lid van de zestalcommissie beschikbaar dus werd er een interim plaatsvervangend waarnemer voor de zestalcommissie aangewezen in de vorm van ondergetekende.

Voor aanvang werd er nog snel geschoven met de banen aangezien "Soranus"  ook maar twee banen nodig had. Dit om de beperkte ruimte goed te kunnen benutten.

Op baan 3 stonden Rob en René opgesteld, tussen het kletsen met Niki door werd er nog tijd gevonden om een pijltje te schieten. René en Rob gingen de eerste drie series gelijk op maar Rob vond zijn nieuwe persoonlijke record wat hij donderdag geschoten had niet hoog genoeg en deed er nog een schepje bovenop, met 212 punten een heel mooi resultaat.  René liet zich echter niet kennen en schoot de laatste serie 42 punten bij elkaar en kwam zo op een totaal van 196.

Op baan nummer 5 stond het complete zestal opgesteld. Hier mocht Aron als enige jeudschutter van "Ons Genoegen" een poging wagen om een jeugdprijs binnen te halen. Ondanks het harde werken op "de Leistert" en misschien afleiding door de aanwezige dames van "Soranus" en "de Snelle Pijl" schoot Aron 190 punten bij elkaar. Kom op Aron, voorhand laten staan en je gaat weer gemakkelijk over de 8 en wie weet waar het op houdt. 
Lau en Henk waren de eerste series ook goed aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op, ondanks dat Henk een beetje spierpijn had vanwege de "Onderlinge" die de vorige dag nog werd verschoten werd eens score van 202 binnen gehaald, Lau sloot af met 201 punten beide heren ondanks enkele afzwaaiers wel tevreden.
Marc hield het hoofd rustig, wel werd een enkele keer meer dan eens afgezet. Toch wist hij met 3 series van 43 en 2 van 42 een mooi resultaat neer te zetten en eindige dus met 213 punten. 
Als laatste twee heren blijven Willem Jan en Leo over. Willem kon op zijn gemak achterop schieten, er waren de laatste dagen nog een paar kleine wijzigingen doorgevoerd aan de afstelling van de boog. Er werd goed geschoten en afgesloten met een totaal van 219 punten. Leo stond weer net zo scherp te schieten als zijn release is afgesteld met 228 punten werd het beste individuele resultaat van Ons Genoegen neergezet.

Los van bovenstaande wil ik nog een kort stukje wijden aan een ander nieuwtje. De reden waarom er eerste de vraag was of we een zestal bij elkaar zouden krijgen was omdat diverse schutters andere activiteiten hadden. Enkele schutters waren naar Duitsland afgereisd om aan de 3D verschieting in Vossenack deel te nemen. Ik ben benieuwd welke verhalen we van Harold te horen krijgen, het was voor hem tenslotte bijna een thuiswedstrijd.
Frank, Kevin en Steve gingen samen met Jordy ( 4e schutter van de "Grenschutters" ) naar Ysselsteyn om daar een van de laatste indoorwedstrijden van het seizoen te schieten. De heren hadden zich geplaatst voor het Bondskampioenschap recurve. Er werden dikke punten geschoten in de kwalificatie en hierdoor plaatsten ze zich als 1e voor de "shootof", na een paar spannende partijen werd uiteindelijk de finale behaald en op valreep werd een echte "close to center shootof" voorkomen en mochten de heren zich landskampioen noemen. 
Proficiat heren!!!!

Namens de zestalcommissie,

Marc Schaareman ( interim plaatsvervangend waarnemer )

PS, los van behalen van het kampioenschap vond Steve het ook nog nodig om een nieuw persoonlijk record op 18 meter neer te zetten. Met twee identieke series werd een prachtig resultaat van 592 punten neergezet. Is deze topper nog te stoppen?"
 

 

DZR 3x18 - Finales Zondag

03 maart 2016 door Frank Hoogmans

Op zondag 28 februari was het de beurt aan 4 teams waar OG-leden in mee schoten. Dit waren: Recurve-team Proemeflaai (Steve Wijler, Frank Hoogmans en Kevin Slaats) en Team die van Wolfs (Sandra Wolfs, Tom Wolfs en Harold Janshen). Compound team dae van Wolfs en die angere (Tom Wolfs, Frank Hoogmans en Harold Janshen) en team groeaf gesjötj (Sandra Wolfs, Steve Wijler en Rik van den Beuken).

Als eerste werden er 15 Recurve-pijlen geschoten. Team Abrikoeazeflaai ging voortvarend van start. Kevin Slaats schiet normaal gesproken achterop, maar door zijn lengte mocht hij het bovenste schijfje voor zijn rekening nemen en dat ging hem goed af. Steve Wijler had het weer lekker te pakken. Af en toe schoot hij een misser om de rest ook nog wat kans te geven. Er werden namelijk een paar 9’s genoteerd. Hoeveel weet ik niet meer, misschien 1 of 2. Frank Hoogmans, zo gedreven en zo constant zat weer lekker in zijn vel. De concentratie was zo hoog dat hij af en toe vergat aan de boog te trekken en moest afzetten. Uiteindelijk werd de eerste plaats behaald in de voorrondes. Harold Janshen mocht invallen als vader Piet Wolfs. Piet lag met griep in bed en Harold had maar 38,en een beetje. Tom Wolfs moest meerdere malen  door “vader Piet” tot de orde worden geroepen. Er werden namelijk 8’en geschoten. Na dreigen met het intrekken van het zondagsgeld werd er weer lekker geschoten. Sandra Wolfs schoot lekker. Veel punten. Af en toe een afzwaaier, maar dan komt er een: “nae, nae, nae…..”. Daarna gaat ze weer vlammen. Een echte Wolfs. Een 8ste plaats. Oeps. In de volgende ronde tegen team riesteflaai. Na een korte pauze was het de beurt aan de compounders. Frank Hoogmans kwam waarvoor hij gekomen was. Compound. Hij schoot een paar korte in het begin en na wat draaien zat het goed. Harold Janshen kreeg wat meer last van de griep en ging wat minder schieten. Maar nog altijd dik boven de 9 en natuurlijk weer veel recurve 10’s. Als invalvader van Tom kreeg Tom net wat meer aandacht en aanwijzingen van mij dan de rest. Na dreigen met hem meer huur te laten betalen schoot hij een zeer mooie reeks. Uiteindelijk plaats 2 in de voorrondes. Rik van den Beuken mocht eindelijk schieten. Hij had zich goed geamuseerd met vriendin Caroline Heijnen, maar mocht nu zijn energie er uit schieten. En Rik schiet lekker de punten. Sandra Wolfs staat zo lekker achter de boog en ze heeft totaal geen moeite met de 42 pond. Meermaals stonden broer en zus (Tom en Sandra) naast elkaar aan de baan en dat doet je als vader goed. Dan wordt er toch een traantje weggehaald. Steve Wijler was als invaller aangewezen om Tanya te vervangen. Steve is goed met een boog en dat bewees hij opnieuw. Met zijn 4 kilo aan gewicht aan de boog werden er veel punten geschoten. Als er een 9 werd geschoten werd hij tot de orde geroepen door vriendin Sandra die dan tevens wat aanwijzingen gaf. Een mooie 3de plaats.

Na een lange pauze begonnen de finalerondes. Team die van Wolfs tegen team keseflaai. Dit werd een helse strijd. Team die van Wolfs heeft helaas de hele ronde achter gestaan. Zelfs het dreigen van Sandra en vader Piet aan het adres van Steve, bracht hem niet uit zijn concentratie. Team kniddeleflaai won en ging door naar de finaleronde. Daarna was het de beurt aan de finales bij de compound. Team dae van Wolfs en die angere had een goede kans om te winnen, maar dan moest er gewonnen worden van team Schloesser en laat die nu net in de top 3 van de wereld staan. Omkopen en pijlen saboteren had geen effect. Team Schloesser won met 3 punten verschil. Een zeer mooi resultaat van team dae van Wolfs. Team groeaf gesjötj won vrij eenvoudig van het andere team, maar wat wil je anders met 3 topschutters.

Daarna volgde de finale van de recurve. Team kroonsjeleflaai wist iedere serie 28 of meer te schieten. Helaas was dit niet genoeg voor de overwinning. Ze hebben zich kranig geweerd, nooit opgegeven tegen de Braobenjers, maar daar was niet tegen op te boksen. Team Proemeflaai werd tweede op een paar punten. Netjes gedaan heren. De tweede plek is een mooi resultaat waar jullie trots op kunnen zijn.

Tijdens de huldiging en de foto’s werd er nog veel nagepraat en gelachen. Ze stonden er: team OG en team Wolfs (die we steeds meer tot team OG mogen rekenen). Het einde van een heel lange, maar supergezellige dag.

Voor de gemiddeldes uitslagen verwijs ik jullie naar www.mijnzestal.nl.

Namens de zestalcommissie,

Inval-Piet Wolfs

DZR 3x18 - Finales zaterdag

29 februari 2016 door Frank Hoogmans

Uitslag 3x18 De zwarte Roos – deel 3: de finale deel 1 – de zaterdag

Op zaterdag 27 februari gingen we met team “de Prutserkes” naar de finale (in onze klasse) van de 3x18m. bij de Zwarte Roos, te Slek-Echt. Voor degene die het nog niet weten, team de Prutserkes bestaat uit: Harold Janshen (prutserke 1), Aron Smolenaars (prutserke 2) en Marc Schaareman (prutserke 3).

Om 12:30 kwamen we pünktlich aan in Echt. We hadden al extra vroeg ingepland, daar Aron Smolenaars meestal toch noch onder de douche staat, ofzo en we daar toch op moeten wachten en dat we weer met zijn moeder moeten praten. Maar dit keer was dat niet het geval. We hebben maar van de tijd gebruik gemaakt om ons mentaal voor te bereiden in Echt. Dit was ook nodig. De verwachtingen waren hoog gespannen. We waren in de voorrondes namelijk geëindigd op de 2de plaats. Er werd begonnen met een voorronde van 15 pijlen. Mark Schaareman had nog last van de griep, maar besloot toch mee te gaan. Team de prutserkes is namelijk niet compleet zonder Marc. In het begin had hij er wat moeite mee om het doel te raken. Er werden toch wel wat afzwaaiers geschoten. Maar dan komt het punt, dan merk je dat er toch ook iets van Duits bloed schuilt in Marc (of te veel gekeken naar Harold). Er werden wat gebaren en opmerkingen gemaakt en ineens werd er vrij-uit geschoten wordt. En het geel werd weer meermaals geraakt. Aron Smolenaars had het voetballen afgezegd voor de zaterdag om te kunnen schieten. Goed gedaan. Zo hoort het ook. Je hebt zo weer eens pluspunten verdiend, dat was lang geleden. Maar ook Aron had last van hier en daar een afzwaaier. Het zat toch in het team. Maar ook Aron wist zich te herpakken. De ice-tea werd aan de kant gezet en er werd bier getapt en gedronken (aan Henk: dit heb je niet gelezen, aan de controledienst: Aron is 18+, bijna dan). En ook Aron begon meer punten te schieten. Harold Janshen begon last te krijgen van de griep. Met nog de wedstrijd van de dag er voor in de armen, werd er toch weer redelijk geschoten. Alles op de kaart en ook nog binnen het rood en geel. Na de 5de of 6de kop koffie werd het er niet beter en werden er een paar glazen bier gedronken, maar ook dat beviel niet goed. Maar dat kon ook liggen aan het Brabants bier uit Lieshout. Hij begon zich toch wat slechter te voelen. Na de 15 tellende pijlen hadden we het met ons drieën toch nog goed gedaan. De tweede plaats. Na een korte pauze werd er begonnen aan de shoot-off rondes (10 pijlen). De nummer 1 tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen de nummer 7, enz. De winner van het tweetal gaat door, de verliezer valt af, ongeacht of je meer punten hebt dan een ander team. Wij waren lekker aan het schieten. Harold met 88 punten, Marc met 82 punten en Aron met 60 punten. Een totaal van 230 punten. Maar onze tegenstander had er 237. Ook al hadden wij de derde beste score, we konden naar huis. In de wagen was er toch een gevoel van een nederlaag, maar de prutserkes zijn de prutserkes. Dit werd snel omgezet in lachen en Aron voor de gek houden. We hebben een hele gezellige middag gehad, lekker vrij-uit kunnen schieten en het ook nog goed gedaan. Ook jij Aron, al wikl je dat zelf niet geloven. Volgend jaar gaan we in dezelfde samenstelling verder hebben we afgesproken. Noteer alvast: de Prutserkes v2.0. En volgend jaar met een eigen poloshirt.

Tijdens de wedstrijd werden we nog vergezeld en begeleid door Kevin Slaats, die al na een paar pijlen binnen kwam lopen en door Willem-Jan Timmermans die voor zijn wedstrijd even de sfeer kwam opsnuiven.

Voor de uitslagen en de gemiddeldes, verwijs is jullie weer naar www.mijnzestal.nl.

Namens de zestalcommissie,

Harold Janshen

OLJK 3 - Nimrod Echt

16 februari 2016 door Frank Hoogmans

Na enig aanpaswerk gingen we op vrijdag 12 februari met 3 jeugdleden naar de Nimrod in Echt voor de derde en tevens laatste ronde van het OLJK 2016.

Als eerste ging ik Ben ophalen. Ik reed om 18:35 het erf bij hun op en Ben stond al in de kou op mij te wachten. Vervolgens reden we naar Aron. Je zou zeggen dat hij, na 2 keer mij minimaal 5 minuten te hebben laten wachten, wel gereed zou staan. Maar nee hoor. Hij was nog bezig met het avondeten. Na 10 minuten met zijn moeder gepraat te hebben over Aron, reden we nog verder naar Jasper om hem op te pikken. Met drie van wildebrassen gingen we naar Echt. Er werden me tijdens de autorit wat opmerkingen gemaakt. Ik ben veel gewend, maar af en toe klapperden mijn oren. Ben is over het algemeen een stillere jongen, maar af en toe had hij de wagen dubbel liggen. Stille wateren hebben diepe gronden.

Na een hilarische rit, kwamen we aan in Echt. Daar aangekomen waren er natuurlijk geen vrije parkeerplaatsen en volgens Jasper was het geen probleem op dat grote kruis te parkeren, anders moesten we te ver lopen. Met gevaar voor eigen leven liepen we daar de trap af. Ik had echt een beetje medelijden met Aron, met dat grote koffer. Ik was al bang dat hij er van af zou vallen en EHBO moesten toepassen of dat ik Henk moest bellen met de vraag of hij erg gehecht was aan Aron. Gelukkig ging alles goed. Daar aangekomen was gastschutter Bart Jetten en gastbegeleider Tom Wolfs al aanwezig en konden we beginnen. Tom was er niet helemaal bij en gooide een glas sinas over Harold heen. Of dit bewust of onbewust gebeurde, is tot op heden niet bekend. Na een 10-tal pijlen kwamen Rik van den Beuken en Kevin Slaats de trap afgelopen. Ze waren toevallig in de buurt en dachten, kom we gaan kijken hoe de jeugd het doet. Aron Smolenaars begon voortvarend van start en zoals we van hem gewend zijn, schiet hij altijd series van 40 of meer. Af en toe had hij de neiging om te snel te kijken wat hij had en werd een afzwaaier geschoten, maar al met al had hij een mooie 203 punten. Ben Geraets had een iets mindere start. Toch wat ruzie met de klikker. Na een aanpassing van de klikker en wat aanwijzigen van Harold en Rik, ging Ben rammen. En ze vlogen. Hij schoot een zeer mooie 162 punten. Een glimlach was het resultaat. Of dit te maken had met het puntenaantal of met de jonge dame van 16 jaar, weten we niet. Het komt Ben, maak je geen zorgen. Ook Jasper had een iets mindere start. Ook hier hebben Rik en Harold even op in moeten praten en hier en daar aanwijzingen moeten geven. Wat gaat Jasper dan doen? Schieten. Zo constant hebben we hem nog nooit zien schieten. 148 punten was het resultaat. Ook gastschutter Bart Jetten hebben we even onder handen moeten nemen. Hij was ook niet in zijn doen. Ook hij had wat moeite met de voorhand en achterhand. Maar dat kan ook te maken met een bepaalde dame, waar hij erg veel oog voor had, zelfs onder het schieten. Tegen het einde van de avond kwamen ook nog Steve Wijler en Sandra Wolfs de gelederen versterken. Het werd nog een gezelliger samenzijn in de kelder van de Nimrod, waar Ons Genoegen weer de overhand in, in zowel personen als aantal decibels.

Steve en Sandra gingen samen naar huis. Tom had nog een feestje en ging ook naar huis. Na afloop zijn Ben, Aron, Jasper, Rik, Kevin, Bart en Harold nog wezen uit eten bij de plaatselijke pizzeria. Hier werd nog hartelijk gelachen en nagepraat onder het genot van 3 pizza’s met behoorlijk wat knoflooksaus, tenminste de fles was vol toen hij op tafel kwam en letterlijk half leeg toen we naar huis gingen. Rik heeft Kevin nog veilig thuisgebracht en Harold heeft de jeugd nog proberen veilig af te zetten. Hoe Bart op zijn vespa-fiets in de Boesj is gekomen, is mij niet bekend.

Het resultaat was een zeer geslaagde en gezellige avond.

Namens de zestalcommissie,

Harold Janshen

 
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Check
www.hbv-onsgenoegen.nl of www.mijnzestal.nl