Korpskampioenschappen deel II

08 september 2014 door Tanya van de Laar

Korpskampioen Superieur Klasse

Korpskampioen Superieur Klasse Ons Genoegen 1 Roggel

 

Zondag was het de beurt aan de mannen van het eerste zestal om zich te bewijzen. Met dezelfde samenstelling als het recordzestal van oktober vorig jaar, werd besloten om ook in diezelfde volgorde aan de schietlijn te verschijnen. De weergoden hadden aan het begin van de wedstrijd nog een kleine verrassing in petto. Een ware windhoos zorgde voor wat vertraging. Op dat moment stond Steve Wijler klaar, maar hij wachtte rustig zijn tijd af en liet zich niet gek maken. Hij schoot mooie series van 183 en 190 punten.

 

Rik van den Beuken is druk bezig met sloopwerkzaamheden in zijn nieuwe onderkomen. Hij is zelf mogelijk ook gemaakt van steen, want deze heer is niet kapot te krijgen! Een rondje werd gegeven voor de serie van 50 punten. Met twee series van 185 en 189 punten, heeft hij een net 1 punt meer als Steve geschoten.

 

Voor Leo Pijls had de dieselmotor wat langer nodig om warm te worden. Ook tijdens deze wedstrijd moest het doelpak vervangen worden, omdat de strippen erg slecht waren en de schutters er doorheen knalden. Dit heeft op Leo zijn resultaten geen invloed gehad, hij schoot series van 177 en 174 punten, nog altijd boven zijn jaargemiddelde.

 

Als we het over regelmaat en vast ritme hebben, is Willem-Jan Timmermans de man die we moeten benaderen. Bij een goed resultaat was dit duidelijk aan hem te merken en ging de vuistjes bij de andere teamleden omhoog. De sfeer was geconcentreerd, doch was ook ruimte voor een dansje, want dansen is gratis. Willem behaalde series van 183 en 182 punten.

 

Frank Hoogmans heeft als reserve een voortreffelijke wedstrijd geschoten. Met twee series van 188 en 190 punten, wist hij er zelfs 11 punten meer dan de dag ervoor uit te persen. We spreken dan over een gemiddelde van 9,45 over heel de wedstrijd. Met al twee Kampioenschappen dit seizoen op zak, had hij wel degelijk in de gaten dat een derde titel goed mogelijk was.

 

Als een echte doorzetter heeft Kevin Slaats zich op zondag bewezen. Hij startte met series van 46-47 punten. Waar hij de kracht vandaan heeft gehaald voor de laatste vijftien pijlen 147 van de 150 punten te schieten, weet niemand. Zou het aan de weddenschap met Frank hebben gelegen? Bij een gemiddelde van 9,5 verdiend hij een liter bier… Met formidabele series van 186 en 192 punten heeft hij evenveel punten als Frank, maar toch het bier aan zich voorbij zien gaan op het laatste schot (9).

 

De resultaten van de schutters op volgorde van schieten:

Frank Hoogmans                          378 (10)

Rik van den Beuken                     374

Steve Wijler                                  373

Leo Pijls                                        351

Kevin Slaats                                 378 (9)

Willem-Jan Timmermans             365

                                                     2219 punten

 

De leiding in het klassement was al snel gepakt, de voorsprong werd alleen maar uitgebreid. De supporters kwamen in grote getalen kijken en heel de tent leefde met ons mee. Er werden complimenten gemaakt over onze prestaties en hoe we geen steekjes hebben laten vallen ofwel nul ruimte hebben gelaten voor andere zestallen om ons in punten te naderen. De laatste pijl hoefde niet eens geschoten te worden, zo groot was de opgebouwde voorsprong. Iedereen schoot deze veertigste pijl alsof het niets was: allemaal geel. De ontlading en het besef erna, was onbeschrijfelijk. Traantjes werden weggepinkt.

 

Met 70 punten verschil op het eerste zestal van De Zwarte Roos Echt, is Ons Genoegen 1 winnaar in de Superieur Klasse! Een titel die onze vereniging nog nooit gewonnen heeft en waar we bijzonder trots op zijn! Met dit totaal van 2219 punten hebben onze schutters ook het eigen record op 40 pijlen van 2091 punten, daterend uit 1994, verpletterd. Dit betekent dat er per blazoen 3 punten meer zijn geschoten. Dat maakt zeker indruk!

 

Met de prijsuitreiking werden de schutters gekust, geknuffeld en omhelst, als waardige Kampioenen. Heel Roggel staat al voor volgend jaar te popelen om te helpen met het organiseren van dit evenement en hulp werd al van alle kanten aangeboden.

 

Uiteraard moest dit Kampioenschap uitgebreid gevierd worden, daarvoor werd met z’n allen afgereisd naar friture Manders om de magen te vullen. Ter felicitatie werden we door hem getrakteerd op een heerlijk ijsje, waar echt wel van genoten werd. Vervolgens weer op naar de Bekker, waar het gezelschap onthaald werd met ‘We are the Champions’ en er een receptie volgde voor alle toegestroomde fans. Yvo had het laatste blazoen meegenomen en dit werd officieel ondertekend door alle schutters van het zestal. Deze gaat zijn positie bemachtigen in het clublokaal. Halve liters werden uitgereikt door Gemma en er werd nog veel geproost tot diep in de nacht. De bazen zouden op maandag de nodige werknemers missen, maar zijn hier al netjes van op de hoogte gebracht.

 

Met een grote glimlach op mijn gezicht, besluit ik dit verhaal: HIJ KOMT NAAR ROGGEL!

 

Meer foto's van deze middag zijn te bewonderen onder 'Foto's - 10 Korps zondag'.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Korpskampioenschappen deel I

08 september 2014 door Tanya van de Laar

Korpskampioen A-klasse

Korpskampioen A-klasse Ons Genoegen 2 Roggel

 

Na een daverend succes bij de Persoonlijke Kampioenschappen, was het dit weekend de beurt om ons te bewijzen op de Korpskampioenschappen. De weersvoorspellingen waren wisselend en er moest rekening geworden houden met een drassige ondergrond. Toen vorige week de tent verlaten werd, leek het iets weg te hebben van een slagveld.

 

Vol goede moed en zonder verwachtingen moest het tweede zestal het zaterdag opnemen tegen verscheidene deelnemers in de A-klasse. Lang niet iedereen had het door, maar ze waren best hard aan het knallen. Er werd ruim boven de acht gemiddeld geschoten door het hele zestal. Een eerste plaats in de tussenstand werd door de supporters dan ook wijselijk stil gehouden.

 

Pijl 20 bracht de spanning tot een hoogtepunt. Henk Smolenaars, die tot op dat moment evenveel punten als Frank Hoogmans had geschoten (=172), was niet helemaal geconcentreerd en schoot naast het doel. Koos Heijnen had al evenmin geluk, maar raakte nog de 1. Hiermee werd de voorsprong uiterst klein: met 1 punt werd het Kampioenschap geleid.

 

De tweede helft van de wedstrijd gingen de mannen gewoon door. Ondertussen was er wel van baan gewisseld. Frank heeft namelijk sinds kort nieuwe pijlen en met name bij de punten bleek de hars nog niet goed te functioneren. Twee punten zijn letterlijk in het pak blijven steken. Ze vliegen er met zoveel power in, dat het blinkend zilver aan de achterkant van het doelpak te zien is.

 

Lau Geraets heeft een heel constante wedstrijd geschoten. Voor de laatste vijf pijlen ging het gas nog extra er op en sloot hij af met een mooie serie van 47 punten.

 

Koos Heijnen en Sven Heijthuijzen waren weer verwikkeld in hun eigen strijd. Hier en daar werd een schot niet helemaal netjes afgewerkt, maar de resultaten mochten er zijn. Ze konden beiden goed mee met het niveau van de dag en droegen bij aan een gemiddelde van 8,4 voor het zestal in deze tweede helft. De onderlinge strijd werd ditmaal door Sven gewonnen met 19 punten verschil.

 

De supporters gingen na iedere serie onopvallend wat drinken halen of het toilet bezoeken en keken dan stiekem naar de tussenstand op het scherm. Ze zagen de voorsprong alleen maar uitbreiden en moedigden de schutters steeds harder aan. Er werden weddenschappen afgesloten en biertjes uitgedeeld.

 

Toen Yvo van de Laar na de veertigste pijl werd vertelt dat hij Kampioen was, kon hij gewoonweg zijn oren niet geloven! Ze hadden het geflikt! Met een totaal van 1974 punten (=8,2 gemiddeld) hebben ze de overwinning te pakken in de A-klasse! Daarmee is het record aantal punten dat voor het tweede zestal van Ons Genoegen geregistreerd is geëvenaard! Chapeau!

 

De trofee die uitgereikt is, is prachtig om te zien en werd door iedere schutter gekust. De euforie is groots en met de neus omhoog werd de schiettent verlaten. Social media heeft het nieuws al snel verspreid en de winst werd met een koud glas bier gevierd bij Tonvannebekker met Gemma. Iedereen genoot na van een geweldig spannende middag.

 
Meer foto's van deze middag zijn te bewonderen onder 'Foto's - 09 Korps zaterdag'.
 
 
Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Persoonlijke Kampioenschappen

01 september 2014 door Tanya van de Laar

Dit weekend zijn we twee dagen naar Pey-Echt afgereisd voor het schieten van de Persoonlijke Kampioenschappen. Ons Genoegen telde zes deelnemers en had nog meer supporters.

Steve Wijler had nog last van spierpijn ten gevolge van de aanschaf van een compound boog. Dit heeft hem niet weerhouden om héél erg veel punten te gaan schieten. Na een misser van zijn grote concurrente Sandra Wolffs, zag hij zijn kansen schoon en gaf nog wat extra gas. Met een serie van 50 punten heeft hij in de eerste 20 pijlen een prachtige score van 190 punten gehaald. Ook de tweede 20 pijlen gingen hem heel erg goed af: hij schoot een mooie 180 punten. Het totaal komt daarmee op 370 punten (9,25 gemiddeld). Deze score was, samen met de resultaten van de Bondsconcoursen, voldoende voor de titel van algemeen Jeugdkampioen! Een plek in het Maasoeverteam is vanzelfsprekend!

 

Sven Heijthuijzen en Koos Heijnen zijn zaterdag ook de strijd met elkaar aan gegaan. Dat ze aan elkaar gewaagd zijn, bewijzen ze al het hele seizoen. Dit keer heeft Koos de meeste punten geschoten, met een totaal van 292 punten (7,3 gemiddeld).

 

Zondag was het de beurt aan de heren van de 1e en 2e klasse. Hier deden Frank Hoogmans, Willem-Jan Timmermans en Kevin Slaats aan mee. Voor de een heeft de bruiloft van de dag er voor meer naweeën dan de ander. Willem-Jan kwam wat traag op gang… In de eerste serie 164 punten. De tweede helft van de wedstrijd heeft hij zich goed herpakt en schoot 182 punten. Hiermee behaalde hij een gemiddelde van 8,65.

Kevin had maar één doel en dat was het halen van het Maasoeverteam. De eerste tellende pijl belandde helaas in de 4, maar hij heeft dit toch snel goed gemaakt door twee keer een serie van 176 te schieten. Daarmee schoot hij 352 punten (8,8 gemiddeld).

Frank heeft met een dubbel gevoel naar de wedstrijd toe geleefd. Het zomerseizoen was door materiaalpech niet zo gelopen als hij verwachtte. Daardoor moest hij uitkomen in de 2e klasse. Van één ding was hij echter overtuigd: dat Kampioenschap is binnen handbereik. Dat hij dit ook nog eens waar heeft weten te maken, is een dikke pluim waard. Met een prachtige 190 en 186 punten, een totaal van 376 punten (9,4 gemiddeld) en 20 punten los van de nummer twee, is hij Kampioen in deze klasse! Naast Steve bij de jeugdschutters, hebben deze drie heren zich ook geplaatst voor de Linker-Rechter Maasoever wedstrijd.

 

Winnaar in de 1e klasse werd Tom Wolffs (De Zwarte Roos) met een totaal van 939 punten. Dan hebben we het over een gemiddelde van 9,39 over een heel seizoen! Bij de dames ging de eerste prijs naar Angelica Tinger (De Snelle Pijl).

 

We kunnen terug kijken op een weekend vol successen! Hopelijk zijn de weergoden ons komend weekend ook goed gezind.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

4e Bondsconcours Boukoul

02 juli 2014 door Tanya van de Laar

De laatste wedstrijd voor de zomerstop is het 4e Bondsconcours, wederom in Boukoul. Ondanks code geel hebben we het op een paar druppels na, best goed uitgehouden aan de rand van het dorp.

 

Het eerste zestal was meteen al lekker bezig, gemiddeld de negen was een eitje. Debutant Lau Geraets kon goed meekomen met de andere schutters en evenaarde bijna zijn persoonlijk record van vorige week. Met 171 punten mag hij heel tevreden zijn. Rik van den Beuken werd hoogste heer in de Superieur klasse met 188 punten. Steve Wijler behaalde de overwinning bij de jeugd met 183 punten.

Mooiste resultaat is het winnen van het Bondsconcours door dit zestal! Met 1085 punten zijn ze de beste in de hoogste klasse. Zo liep de dominantie van De Zwarte Roos toch een deuk op!

 

Ons tweede zestal was helemaal gevuld. Rene Ververs was een dag vrij en maakte gebruik van de gelegenheid om een pijltje mee te schieten. Hij haalde een totaal van 143 punten. De lenzen zijn dit keer wel in het goede oog gedaan door Sven Heijthuijzen, alleen bleef het resultaat een beetje uit. Met 122 punten sluit hij deze reeks wedstrijden af. Danielle Heijnen liet zien dat ze niet hoeft te oefenen om goed te schieten; ze schoot 141 punten.

In totaal werden er 816 punten (= 6,8 gemiddeld) geschoten.

 

De opgaven voor de Persoonlijke Kampioenschappen zijn gedaan. Te zijner tijd volgt verder bericht van de inschrijving.

 

Ik wens iedereen een fijne zomer, prachtige vakantie en veel oefenplezier toe!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

3e Bondsconcours Boukoul

23 juni 2014 door Tanya van de Laar

Met zeventien schut(s)ters van Ons Genoegen hebben we zondagmiddag deelgenomen aan het 3e Bondsconcours in Boukoul. Met een lekker zonnetje en af en toe een wolkje, was het goed toeven in de buitenlucht.

 

Het eerste zestal schoot 1036 punten. Er zat geen hoogvlieger tussen, het grootste deel van de kaart werd gebruikt. Steve Wijler (177 punten) moet genoegen nemen met een derde plaats bij de Jeugd groep I.

 

In het tweede zestal ging het ook moeizaam; daar werden missers en enen geschoten. Frank Hoogmans begint het vertrouwen weer terug te krijgen en schoot zich met een totaal van 177 punten hoogste Heer in de A klasse. Theo Pijls daarentegen gaf aan geen tentschieter te zijn en sprokkelde 139 punten bij elkaar. Nu Danielle voor een korte vakantie in Nederland is, was het duidelijk dat Yvo van de Laar goede zin had, want hij stuiterde door de tent. Hij schoot daarbij ook een mooie 165 punten. Dat de sfeer er wel in zat, bewezen Caroline en Danielle door al swingend en dansend rond te lopen.  Al met al heeft dit zestal een tweede plaats in de A klasse behaald. Henk Smolenaars, Lau Geraets en Frank haalde alle personele prijzen in deze klasse binnen.

 

Het derde zestal bestond uit de familie Heijnen en Ben Geraets. Zij schoten 604 punten met vijf personen.

 

Op naar volgend weekend!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Brabant vs. Limburg

08 juni 2014 door Tanya van de Laar

Vanmiddag heeft onze Steve Wijler op uitnodiging van Team Limburg mee geschoten met Brabant vs. Limburg. Daarvoor is hij samen met zijn ouders afgereisd naar Baarschot (NB). Om 11.00u was de aanvang voor een lange, hete wedstrijd. Eerst een paar druppels regen gehad, maar de zon kwam al weer snel kijken.

 

Voor de wedstrijd zijn in alle klasses vier kandidaten uitgenodigd (bij de heren acht personen) van beide provincies, om zich aan elkaar te meten. De deelnemers schieten 2x25 pijlen, waarbij twee pijlen per schietbeurt. De nummer 1 en 2 schieten op de linkse kleine kaart en nummer 3 en 4 doen hetzelfde op de rechtse kleine kaart. Iets te grove fout en een misser is het resultaat.

 

Na de eerste 25 pijlen had Steve 240 punten en ging daarmee gelijk op met zijn concurrent van Brabant. De pauze heeft hem een beetje uit zijn ritme gebracht. Hij wilde de pijl afzetten, maar die kwam hem weg, misser als resultaat. Daarna goed op blijven letten en iedere volgende beurt  schoot hij 19 of 20 punten. In totaal behaalde hij 454 punten (=9,08) gemiddeld en was daarmee de beste jeugdschutter van Limburg.

Brabant heeft met veel overmacht (91-9) het duel gewonnen, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Nog steeds in de brandende zon volgde daarna de shoot off, waarbij de schutter één kans kreeg voor het blazoen te raken. Degene met de minste punten zou afvallen. De eerste ronde schoot Steve een 9, hij was veilig, want de knaap voor hem had al een 8 er op gezet. Tweede ronde werd een dikke 10 door hem geschoten, er vielen vier schutters af. Derde ronde volgde weer een 10, de andere twee schutters hadden slechts een 9, dus gewonnen! Hij was in ieder geval het snelste klaar. Bij de anderen heeft het nog een paar pijlen langer geduurd om de wedstrijd te beslissen.

 

Met wat supporters uit Limburg is het een heel gezellige middag geworden!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

2e Bondsconcours Baexem

03 juni 2014 door Tanya van de Laar

Voor het 2e Bondsconcours waren we uitgenodigd op de banen van Gezellige Uren Baexem. Het zonnetje hield zich wat verscholen, maar toen die eenmaal was doorgebroken, prima schietweer.

 

Het eerste zestal schoot een totaal van 1062 punten, goed voor de tweede plaats in de Superieur klasse. Winnaar van het toernooi werd De Zwarte Roos I met 1080 punten. Bij Rik van den Beuken kwam de diesel langzaam op gang na de vakantie. Met een score van 189 punten werd hij hoogste Heer in de Superieur klasse. Steve Wijler had nog een beetje last van de nacht er voor. Ondanks dat behaalde hij een tweede plaats bij de Jeugd in de A klasse met 177 punten.

 

In het tweede zestal stond het gas er op! Tenminste.. bij sommigen dan. Tanya van de Laar zette de lijn van de vorige keer gewoon voort en won Hoogste Dame in de A klasse met 179 punten. Dat Steve verslagen is door een meisje, moest er wel effe ingewreven worden.

Onze voorzitter Koos Heijnen had vandaag ook te kampen met een slaapgebrek. Na de nachtdienst stond hij lekker onder de boog. Met hier een daar een schoonheidsfoutje heeft hij 161 punten geschoten. Dit gemiddelde heeft hij de afgelopen 25 wedstrijden niet geëvenaard.

Al met al werd door dit zestal 961 punten behaald, wederom een tweede plaats in de A klasse.

 

De drie deelnemers van het derde zestal hebben, zoals ze zelf al zeiden, hun bijdrage geleverd. Ben Geraets schoot wel de dikste laatste pijl van allemaal (zie foto).

 

We hebben genoeg prijzen weggekaapt! Go Ons Genoegen!

 

Ook nog een speciaal woord van dank aan de vele supporters, die de schutters gesteund hebben. Het is altijd fijn een vriendelijk gezicht te zien!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

 

Nationaal Concours Leveroy

20 mei 2014 door Tanya van de Laar

Onder totaal andere weersomstandigheden ten opzichte van vorige week, hebben we zondagmiddag opnieuw geschoten in de tent in Leveroy. Ditmaal een Nationaal Concours ter ere van het 90 jarig jubileum van ‘De Vriendenkring’. Veel toppers hadden zich afgemeld, maar de resultaten zijn er niet minder om!

 

Na vijf proefpijlen was iedereen lekker opgewarmd. Koning Leo Pijls kwam voor het eerst in actie en startte met 49 tellende punten. Kevin Slaats en Tanya van de Laar hadden de turbo open gezet en volgden met 47 punten. Daarna zakte de resultaten iets af, maar de negen gemiddeld bleef gehandhaafd. Op het eind werd het laatste beetje energie er uit geperst en hielden we vier toppers met meer dan de negen gemiddeld over. Kevin scoorde 188(!), Tanya vestigde een nieuw persoonlijk record met 185, Leo schoot 182 en Frank Hoogmans volgde met 181 punten.

In totaal haalde het eerste zestal 1054 punten. Niet genoeg voor de overwinning; die ging naar De Zwarte Roos (Slek-Echt) met 1095 punten. Dankzij Henk Smolenaars en Lau Geraets heeft ons eerste zestal wel mooi een tweede plaats in de Superieure klasse behaald!! Tanya’s punten zijn ook genoeg voor de winst bij de dames; de eerste overwinning in de hoogste klasse sinds 2007. Wauw!!

 

Het tweede zestal werd gevuld door vier personen. Koos Heijnen haalde, ondanks een paar uurtjes slaap, 153 punten bij elkaar en was daarmee het hoogste van dit zestal. Ben Geraets had na 10 pijlen 1 punt meer dan zijn vader en heeft deze punten vol kunnen houden. Met een prachtig resultaat van 139 punten heeft hij bijna zijn PR geëvenaard.

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

1e Bondsconcours Leveroy

13 mei 2014 door Tanya van de Laar

Onder winderige en regenachtige omstandigheden hebben we afgelopen weekend deelgenomen aan het 1e Bondsconcours op de banen van De Vriendenkring in Leveroy. Om 10.30u mochten we ons melden met de winterjas aan. Dat nog niet iedereen wakker was, heeft Rik van den Beuken bewezen door de eerste pijl over het pak heen te schieten. Zijn vizier bleek nog op 60m te staan.

 

De andere negen deelnemers van Ons Genoegen hadden ook moeite met de weersomstandigheden. Ondanks de regen schoot Steve Wijler gewoon tussen de druppels door zijn 180 punten en werd daarmee hoogste Jeugd groep A.

 

Op naar het Nationaal Concours van volgende week!

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar

Koningschieten

05 mei 2014 door Tanya van de Laar

Koning Leo en Jeugdkoning Steve

Een titanenstrijd hadden we op gehoopt, een titanenstrijd is het gebleken!

Koningschieten 2014 ligt achter ons, het was heel spannend!

 

Voorzitter Koos Heijnen opende de wedstrijd met een mooie introductie. In totaal waren er zeven oud koning(inn)en aanwezig. In de voorbereiding zijn ook de nodige risico’s genomen. Sven Heijthuijzen besloot thuis nog wat te oefenen en zijn moeder te laten zien hoe een echte schutter zijn best doet. Dat deed hij wel heel erg goed, want de lamellen en raam moesten ervoor sneuvelen. Gelukkig konden zijn ouders wel om dit incident lachen.

Manuela Linssen heeft donderdag de boog weer sinds zeer lange tijd in de arm genomen en heeft ook maar nieuwe stabilisatie uitgeprobeerd. Dit bleek een betere combinatie te zijn met haar lichte boog. Dus hoppa: zondag meteen uitproberen!

 

Twintig deelnemers trokken ten strijde op een mooie, zonnige zondagmiddag. Na de eerste 20 pijlen stond de top vijf slechts zeven punten uit elkaar; er kon nog van alles gebeuren. Rik van den Beuken leidde met 184 punten bij de Senioren, Steve Wijler (jeugd) had 189 punten op de teller staan. Ondertussen heeft Rutger van Bilsen zijn nokpunt laten repareren en brak Theo Pijls van ‘gif’ zijn pijl doormidden. Hij had twee keer achter elkaar op een millimeter na de tien niet geraakt en dat wekte de nodige frustraties. ‘As dit nog eine kier gebeurtj, break ich um door!’, zei Theo. En zo geschiedde.

 

Na een heerlijke pauze met broodjes, huidvlees en krentenmik, werd de wedstrijd zonder proefpijl hervat. Uit voorgaande jaren is gebleken dat de tweede serie voor sommigen moeilijk opstarten is, anderen gaan gewoon op hetzelfde ritme verder. Dat onze toppers last van het eerste scenario hadden, bleek uit de vijfde serie van Rik en Theo: 39. Frank Hoogmans en Kevin Slaats volgde later met een serie van 37. Er was er eentje, stiekem heel goed haar best aan het doen: Tanya van de Laar. Met een tweede doorgang van 178 punten, erg tevreden. De Koning bijhouden was net iets te veel gevraagd.. Dat gold ook voor favoriet Rik, die zich goed heeft hersteld, maar uiteindelijk 1 punt te kort kwam.

Dan is nu het moment om de belangrijkste naam van de dag te noemen. Leo Pijls schoot zeer constant en dat leverde hem twee series van 183 punten op. Met een totaal van 366 punten is hij Koning van Ons Genoegen 2014! De verbazing bij hem was des te groter, dat hij na jaren de titel opnieuw heeft veroverd.

 

Steve doorliep zijn wedstrijd zonder enige obstakels en haalde in totaal 377 punten. Dit brengt een gemiddelde van 9,43 met zich mee! Hiermee mag hij zich, voor de eerste en meteen ook laatste keer, Jeugdkoning noemen.

Ben Geraets heeft het bij de jeugd ook prima gedaan met een score van 254 punten. Daarmee is hij Coen Houben en Phlup Vullers voor gebleven!

 

Na de prijsuitreiking werden de nodige rondjes gegeven en de herinneringen aan de middag nog eens opgehaald. Aangemoedigd door veel supporters, kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi!

 

Een kijkje in de resultaten:

1.       Koning Leo Pijls 366 punten                      1. Jeugdkoning Steve Wijler 377 punten

2.       Rik van den Beuken 365 punten                2. Ben Geraets 254 punten

3.       Theo Pijls 354 punten

4.       Kevin Slaats 353 punten

5.       Tanya van de Laar 349 punten

 

Namens de zestalcommissie,

Tanya van de Laar