3e Onderlinge Bekerwedstrijd Roos in Bloei

17 december 2012 door Tanya van de Laar

Afgelopen weekend is de laatste officiële wedstrijd van dit jaar verschoten op de banen van Roos in Bloei.

Er zijn niet veel woorden nodig voor een prestatie van groot formaat weer te geven.

RIK VAN DEN BEUKEN 243 PUNTEN!

Zijn lieftallige wederhelft, Caroline Heijnen, heeft ook de sterren van de hemel geschoten met 209 punten.

Met 1352 punten en een eerste plaats heeft ons eerste zestal het jaar goed afgesloten.

Namens de zestalcommissie, Fijne feestdagen en veel punten voor 2013!!
Tanya van de Laar
 

Wintertoernooi

25 november 2012 door Tanya van de Laar

Twee wedstrijden stonden dit weekend op het programma. De opkomst was niet erg groot, de prestaties des te groter.

Zondagmiddag zijn we te gast geweest op de automatische banen van HBS ‘De Ster’ in Pey-Echt. Daar hebben we deelgenomen aan het Wintertoernooi, oftewel het Worstentoernooi. Op drie willekeurige momenten in de wedstrijd wordt een spin aan het rad gegeven. Deze valt stil op een cijfer. De vereniging met het meeste aantal pijlen op het gedraaide getal, wint een worst! Laten wij nu twee keer mazzel hebben gehad!! Dat smaakte in ieder geval erg goed.
Over de resultaten hebben de schutters ook niet veel te klagen. Rik van den Beuken haalde met zijn verkoudheid 233 punten binnen. Ben Geraets viel ook op met 136 punten!

Na de wedstrijd werd het weekend bij de familie Heijnen afgesloten, waar de ontknoping van het Formule 1 seizoen zijn hoogtepunt bereikte.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar
 

Mussehook toernooi

25 november 2012 door Tanya van de Laar

Vrijdagavond hebben we deelgenomen aan het Mussehook toernooi bij Roos in Bloei. Yvo van de Laar was toen ook jarig, dus hier is ook bij stil gestaan. Met 202 punten heeft hij zich goed bewezen in het eerste zestal.

De topper van deze avond is Frank Hoogmans met 236 punten. De laatste 20 pijlen schoot hij 193 punten. Opstartproblemen, daar heeft iedereen wel eens last van… De avond werd gezellig afgesloten ‘Bie Briels’.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

2e Onderlinge Bekerwedstrijd Ons Genoegen

19 november 2012 door Tanya van de Laar

HBV Ons Genoegen

Op de banen van Ons Genoegen werd afgelopen weekend de 2e ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd werd goed bezocht; er waren 91 deelnemers. De overwinning werd behaald door het eerste zestal van Ons Genoegen. De hoogste schutter werd tevens door deze vereniging geleverd: Frank Hoogmans behaalde 233 punten.

Uitslagen
1e Zestallen
Ons Genoegen 1 1340
Heideroosje 1 1315
Heidebloem 1 1289
Roos in Bloei 1 1256
Buitenlust 1 1213

2e Zestallen
Heideroosje 2 1258
Ons Genoegen 2 1197
Heidebloem 2 1191
Roos in Bloei 2 700
Buitenlust 2 133

3e Zestallen
Heideroosje 3 1211
Heidebloem 3 1122
Ons Genoegen 3 866

4e Zestallen
Heideroosje 4 1156
Heidebloem 4 505

5e/6e Zestallen
Heideroosje 5 1063
Heideroosje 6 316

Hoogste Heer: Frank Hoogmans OG 233 punten
Hoogste Dame: Rian Jeurninck HR 210 punten
Hoogste Veteraan: Lowie Joosten HB 217 punten
Hoogste Jeugd (t/m 18 jaar): Ben Koper HR 208 punten
Hoogste Jeugd (t/m 15 jaar): Michael Simons HR 204 punten
Hoogste Jeugd (t/m 12 jaar): Olga Sijbers HR 209 punten

Wij kijken terug op een gezellig en sportief schietweekend!
Graag tot ziens bij de volgende ronde.


Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Vrijgezellenschieten Haler-Uffelse

19 november 2012 door Tanya van de Laar

Drie schutters van Ons Genoegen hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan het Vrijgezellenschieten van onze collega’s De Grensschutters in Haler-Uffelse.

Als stunt hadden Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans bedacht om om 16.30u eerst de 2e ronde van de Onderlinge Bekerwedstrijd te schieten en daarna door te reizen naar de grensstreek. Aldaar schoten beide mannen hetzelfde aantal punten als de wedstrijd in de middag! Voor Frank resulteerde dit in een overwinning op beide wedstrijden; een prima prestatie met 233 punten. Willem-Jan heeft bewezen dat achterop schieten niet heilig is en schoot mooi 226 punten bij elkaar.
De derde deelnemer is Kevin Slaats. Hij behaalde 221 punten en scoorde vooral veel bier!

Ouderwetse gezelligheid!

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Regio Limburg vs. Gezellig Samenzijn

04 november 2012 door Tanya van de Laar

Deze zondag hebben drie schutters van Ons Genoegen deelgenomen aan de wedstrijd waarin geschoten is tegen de bond Regio Limburg. De overwinning hebben ze niet mogen behalen, maar de resultaten liegen er niet om. Met fabuleuze scores van 379, 374 en 362 punten hebben in volgorde, Rik van den Beuken, Frank Hoogmans en Willem-Jan Timmermans een prachtige ochtend/middag gehad. Gemiddeld hebben deze drie mannen samen een score van 9,29 punt behaald.

Een opsomming van persoonlijke resultaten die uitgelicht mogen worden:
- Rik van den Beuken schiet de eerste 20 pijlen 192 punten, met een serie van 50.
- Frank Hoogmans schiet pijl 16 t/m 35 197 punten, met een serie van 50. Dat betekent dat hij maar drie keer een 9 geschoten heeft!
- Willem-Jan Timmermans schiet de tweede 20 pijlen 189 punten, een persoonlijk record.

Veel tijd om bij te komen had Rik van den Beuken niet. Als Bondskampioen 2012 moet hij het in 10 pijlen opnemen tegen de Kampioen van Regio Limburg. Deze shoot-off werd gewonnen door de tegenstander. Het 93 punten tegen 95 punten van de winnaar, moest Rik zijn meerdere in hem erkennen.

We zullen zien of deze prestaties gehandhaafd kunnen worden tijdens de volgende wedstrijd.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Finale Krijgsman toernooi Boukoul

28 oktober 2012 door Tanya van de Laar

De zondag heeft ons eerste zestal deelgenomen aan de finale van het Krijgsman toernooi, waar we ons eerder voor geplaatst hebben. Na 20 pijlen is het doek gevallen, Onze Vrije Uren (Heythuysen) bleek in de eerste shoot-off te sterk. Over de resultaten konden de schutters niet klagen, met een totaal van 1046 punten.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Ligteveld toernooi Neer

28 oktober 2012 door Tanya van de Laar

Laatste pijl van de wedstrijd; deze schijf heeft ons de overwinning opgeleverd! De tweede plaats (Vrienschap&Strijd1 Hunsel) had ook 1326 punten, maar het laatste blazoen 54 punten.

Dit weekend stond bol van de wedstrijden. Vrijdagavond werd door 10 schutters deelgenomen aan het Ligteveld toernooi in Neer. Met een splinternieuwe boog werd Frank Hoogmans beste schutter en hoogste Koning met 238 punten. Rik van den Beuken haalde 235 punten en miste op de enerlaatste 9 de prijs van hoogste heer.

Winnaar van de “Ligteveld Wisseltrofee” 2012: Ons Genoegen 1 te Roggel met 1326 punten.

In het tweede zestal werd uitgebreid gedineerd met bitterballen; het eerste zestal had echter gekozen voor een lading bier. Ouderwets gezellig met prima resultaten.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

1e Onderlinge Bekerwedstrijd Buitenlust

22 oktober 2012 door Tanya van de Laar

Dit weekend stond in het teken van de 1e Onderlinge Bekerwedstrijd van de Roggelse doelen, seizoen 2012-2013. De aftrap van het seizoen is gedaan bij Buitenlust. De schietomstandigheden waren in ieder geval zeer aantrekkelijk. Wie had er ooit kunnen voorspellen dat we eind oktober met de deur open konden schieten?! Onze vereniging heeft zeer verdienstelijk gepresteerd! Vele prijzen werden gewonnen en de clubkas is weer gespekt.

Hoogste Veteraan: Theo Pijls OG 225
Hoogste Senior: Rik v.d. Beuken OG 237
Hoogste Dame: Tanya v.d. Laar OG 217
1e zestallen: Ons Genoegen 1e plaats
2e zestallen: Ons Genoegen 1e plaats

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar

Linker-Rechter Maasoeverwedstrijd

15 oktober 2012 door Tanya van de Laar

Zaterdagavond stond in het teken van de wedstrijd tussen de beiden Maasoevers. Drie zestallen van de linker maasoever hebben gestreden tegen drie zestallen van de rechter maasoever. Met vier deelnemers van Ons Genoegen hebben we de zilveren beker(s) veroverd. Met 40 punten verschil hebben we de overwinning helaas af moeten staan. Al met al was het een lange en vermoeiende wedstrijd.

Aansluitend aan de wedstrijd werden de Bondsteams tegen Regio Limburg bekend gemaakt, waarvoor Rik van den Beuken, Willem-Jan Timmermans en Frank Hoogmans zich geplaatst hebben. Jos Bongers is als tweede reserve opgesteld. Een prima prestatie! Deze wedstrijd wordt gehouden op zondag 4 november op de banen van HBV Soranus Boukoul. Aanvang 11.00u.

Namens de zestalcommissie,
Tanya van de Laar